Dåbsgaver

Skal du til barnedåb og mangler en gave til sådan en lille en? Så er du på rette spor, for i denne artikel har vi listet nogle forskellige ideer, som du kan give til det lille dåbsbarn. 

Indhold 

Med det nye navn
Smykker
Til leg
Gode historier og sange
Tøj og sko
Praktisk til mor og far
Sjove måder at give penge på
Mangler du stadig gaveråd?

 

Med det nye navn

Du er inviteret til dåb, da et lille barn skal navngives, så hvorfor ikke give en gave, der er trykt eller indgraveret med barnets nye navn.

Navn på døren 

Giv træbogstaver til barnet, så det kan ses hvor børneværelset er. Lad det nye navn præge døren ind til værelset med farver og glæde.

Du kan vælge disse bogstaver fra Image Toys, som er designet med forskellige havdyr f.eks. denne søhest på C.

 

 

 

 

Bogstav D - grønDu kan også give barnets forbogstav som et stort farverigt bogstav til at stå på børneværelset. Det kan også være du kan sætte flere af bogstaverne sammen.

Find et stort bogstav her. 

 

 

 

 

 

 

hagesmæk-budget

Tøj med navn

Du kan finde tøj til det lille barn, som har broderet eller trykt navn på. Barnet vil aldrig blive forvekslet med det modsatte køn og tøjet vil blive genkendt hos dagplejemor eller i vuggestuen.

Klik på billedet for at finde savleklude og hagesmække, hvor dåbsbarnets navn vil blive broderet på.

 

 

 

Babysengetøj med fårPersonligt sengetøj

Få dåbsbarnets navn på dette lækre sengesæt i 100 % bomuld.

Klik på billedet og find det søde sæt med får og barnets navn.

Du kan også tage et kig her, hvis du vil kigge på andre sengesæt. Du finder bl.a. mærker som ej sikke lej, danefæ og småfolk.

 

 

 

Navnetog i træNavnetog

Et lille tog som vil pynte fint på børneværelset eller på fødselsdagsbordet. Navnetoget er udarbejdet i lyst naturtræ. Du kan vælge bogstaverne fra a-z og du kan vælge tal eller ekstra togvogne, hvis barnet f.eks. har dobbelt navn.

Klik på billedet og køb navnetoget, som også findes i farver.

 

 

 

 

Nordahl Andersen, Armbånd, SølvArmbånd med gravering

Dette fine lille armbånd i sølv er fra Nordahl Andersen. Pladen midt på armbåndet har en stjerne i siden og plads til at få dåbsbarnets navn indgraveret, så gaven bliver helt unik.

Kom det personlige armbånd et skridt nærmere ved et klik her.

 

 

 

 

Suttekæde med navn, grå - Lille Blomst

 

Suttekæde

En simpel og personlig gave, som holder styr på sutten. Suttekæden er håndlavet i bomulds- og bambusgarn og findes i forskellige farver.

Klik på billedet og få dåbsbarnets navn hæklet på en suttekæde.

 

 

 

 

navneplakat med giraf

 

Fødselsplakat

Få barnets nye navn, fødselsdag, fødselsvægt, længde og tidspunkt på en plakat sammen med en sød giraf, der kigger op. Fødselsplakaten findes i A3 og A4 med forskellige motiver, hvor du kan vælge mellem 4 forskellige rammer.

Lyder en fødselsplakat som sagen, så klik på billedet eller tag på udkig i de andre plakater her.

 

 

 

Gæstetræ

På denne plakat ser du et træ, og så bestemmer du selv hvilket navn og hvilken anledning, der skal stå. Plakaten kan fungere som en slags gæstebog, hvor alle gæster sætter deres fingeraftryk som blade på træet.

Læs mere om ideen om køb træet her.

 

 

 

 


Bordflag492-011_4_1

Der vil komme mange fødselsdage og andre festlige anledninger i fremtiden, hvor denne gave vil blive stillet på bordet. Nordahl Andersen har designet dette bordflag, hvor der er mulighed for indgravering af navn og måske dåbsdatoen, så den specielle dag vil blive mindet i mange år.

Giv en gave der vil blive taget frem igen og igen, find det store udvalg af bordflag her.

 

 

 

Nusseklud med navn - LøveNusseklud

Om den skal nusses med, suttes på eller puttes med, så er en klud som denne yderst populær hos de små. Den findes i mange forskellige udformninger og farver.

Klik på billedet for at købe løven, hvor der er broderet navn på.

 

 

 

 

Luksus gavekurv til barnedåb. pige

 

Gavekurv

En overdådig gave som i den grad fejrer det nye navn. Få dåbsbarnets navn på bamse, hagesmækker, svøb, nusseklud og stofblomst. Det hele samles og pakkes ind i en fin fletkurv.

Køb gavekurven i lyserøde nuancer ved at klikke på billedet eller køb den i blå nuancer her.

 

 

 

Smykker

Der findes mange fine og søde smykker til de helt små. Nogle er klassiske med kors, hjerter eller måske et stjernetegn, mens andre har motiver som Kaj og Andrea, Bamse og Kylling eller Mummitroldene. Find inspiration til smykker, som du kan give dåbsbarnet. Du kan give ham eller hende sin første halskæde, som vil blive husket fra dåbsdagen og mange år ud i fremtiden.

margueritten

Margueritten

Den fine lille blomst er også blevet populær hos de helt små. Denne marguerit er fra Kranz & Ziegler. Vedhænget på 1 cm sidder på en 40 cm lang kæde, begge dele er i forgyldt sølv.

Du finder margueritkæden til den lille pige her.

 

 

 

 

Dagmarkorsdagmarkors

En symbolsk kæde som passer til anledningen. Korset findes i sølv og forgyldt sterling sølv. På forsiden ses Jesus på korset og på bagsiden er fadervor.

Find den i sølv her og forgyldt sølv her.

 

 

 

 

hjerte sølv medaljonMindeværdig medaljon

Giv den lille pige et hjerte, som vil blive et minde om dåbsdagen i mange år af pigens liv. Medaljonen måler 12 mm og der er mulighed for at få indgraveret pigens nye navn eller dåbsdatoen med forskellige skrifttyper.

Den lille medaljon findes i sølv her.

 

 

 

 

Tro, Håb & Kærlighed Armbånd, 15 cmArmbånd med 3 symboler

Et meget sødt armbånd fra LUND Copenhagen i sølv. Hjertet, korset og ankeret hænger på den 15 cm lange kæde, så der er plads til både tro, håb og kærlighed.
Du finder armbåndet til dåbsgave her.

 

 

 

 

armbånd med charmsArmbånd med søde charms

Dette lille armbånd på 14 cm vil med tiden komme til at glæde den lille pige meget. Armbåndet er i 14 karat guld designet af LUND Copenhagen. På kæden sidder 3 søde charms; en bamse, en sommerfugl og en kanin.

Du kommer armbåndet et skridt nærmere her, hvor du også kan se andre armbånd med forskellige charms.

 

 

 

 

Kstjernetegn vædder halskædeæde med stjernetegn

En sidste ide, hvis du vil give et smykke i dåbsgave, er at finde en kæde med barnets stjernetegn. Der findes forskellige udformninger af stjernetegn i både sølv og guld. Vædderen som du finder her er i sølv og måler 15 x 15 mm, som sidder på en 45 cm kæde også af sølv.

Er du i tvivl om hvilket stjernetegn det lille dåbsbarn har, så tag et kig på de 12 stjernetegn:
Vandmand (21. jan-18. feb)
Fisk (19. feb-20. mar)
Vædder (21. mar-20. apr)
Tyr (21. apr-21. maj)
Tvilling (22. maj-21. jun)
Krebs (22. jun-22. jul)
Løve (23. jul-23. aug)
Jomfru (24. aug-23. sep)
Vægt (24. sep-23. okt)
Skorpion (24. okt-22. nov)
Skytte (23. nov-21. dec)
Stenbuk (22. dec-20. jan)

Nu kan du finde kæden med det helt rigtige stjernetegn. En perfekt dåbsgave til både drenge og piger, som du finder ved et klik her.

 

Til leg

En stor del af dåbsbarnets fremtidige år vil blive brugt på sjov og leg, så hvad med at give noget til den del af livet. Der findes et enormt udvalg af forskelligt legetøj, så vi har fundet lidt forskelligt, så du kan komme nemmere til beslutningen om at vælge en dåbsgave.


kæmpe bamse / giant teddy bear - 100 cm - BamserBamser og krammedyr

Bamser og tøjdyr kan være meget mere end et legetøj, de kan være indbegrebet af tryghed og være et hjælpemiddel til at få barnet til at falde til ro.

Denne kæmpe bamse måler hele 100 cm og er i god kvalitet og naturlige farver, der vil passe både til drenge og piger.

 

 

 

 

 

Bamse beanbag - storHvis du har besluttet at give ham/hende en bamse i dåbsgave, kan du overveje om det skal være den kendte Bamse fra DR. Du kan også finde andre kendte bamser her som Peter Plys, Pikachu og Bodil fra Far til 4.

 

 

 

 

 

 


Uro der skaber ro

Få ro på ham eller hende når det er sovetid eller skiftetid. Uroer findes i mange udformninger og farver, denne er med Noahs ark, hvor der hænger alverdens dyr i forskellige farver under.

Klik her og find uroer med alverdens motiver f.eks. pirater, ufoer, dyr osv. Nogle findes også med indbygget spilledåse.

 

 

 

StableklodserKlodser og kasser

Når man er lille, findes der næsten intet bedre end at bygge et højt tårn og derefter vælte det. Det har barnet mulighed for med disse 10 stablekasser i forskellige størrelser. Kasserne er markeret med tallene fra 1-10 og dekoreret med forskellige dyr.

Du finder de farverige kasser her.

 

 

 

 

 

Le Toy Van puttekasse, fuglehusDer findes også puttekasserne, som kan skabe aktivitet for barnet i mange timer i fremtiden. I kassen er huller i forskellige former, hvor de forskellige klodser så skal placeres i det rigtige hul.

Denne puttekasse er formet som et fuglehus er fra mærket Le Toy Van. Der findes et væld af puttekasser her som f.eks. Noahs ark, Barbapapa, lastbiler og huse.

 

 

 

 

Diverse Legetæppe JungleLegetæppe

Et tæppe som dette er genialt, barnet ligger blødt og behageligt på gulvet samtidig med at det underholdes af de forskellige søde motiver og aktiviteter. Dette firkantede legetæppe har motiver fra junglen og søde bamser hængende i en tilpas afstand.

Legetæpper findes i forskellige former og farver med forskellige motiver som dyr, ufoer, biler, prinsesser osv. Find udvalget her.

 

 

 

Løbecykel

Her er en af de dåbsgaver, der først kan tages i brug et godt stykke tid efter dåben. For nogle år siden var de fleste børn ejer af den røde trehjulede cykel med lad, men inden for de seneste år er det en løbecykel som denne, der er blevet meget populær.

Læs mere om løbecyklen her, du kan også vælge mellem mange andre løbecykler her.

 

 

 

 

Rød elefant med unger, Bobles - 3 stk. - støt AIDS fondetbObles

bObles er de populære tumlemøbler i kraftigt EVA-skum, som er testet til børn. Her finder du 3 elefanter i rød, som har en fantastisk vippefunktion, der er med til at stimulere og udfordre barnets balance.

Klik her og find mange flere skønne produkter fra bObles f.eks. myreslugeren, dinoen, krokodillen og ællingen. De findes i forskellige flotte farver og det nye inden for bObles er marmor.

 

 

Filibabba LED Lampe - HvalHval-lampe

Normalt går en lampe ikke under kategorien legetøj, men lige denne lampe kan godt snige sig med. Der er tale om en LED-lampe, der er formet som en sød lille hval. Når man klapper på hvalen skifter den på magisk vis farve. Oplades med USB-stik.

Klik på billedet og find hvalen fra Filibabba.

 

 

 

 

Gode historier og sange

Man kan aldrig få nok af bøger med gode fortællinger eller skønne sange. Giv en bog i gave, som vil skabe glæde for barnet igen og igen.

fit-600x800x80Gode historier til de små

Bøgerne om Lotte og Totte er rigtig gode til børn i alderen 1-5 år og handler om en masse forskellige hverdagsoplevelser, som barnet kan nikke genkendende til og tale om. Perfekt ide til godnathistorien.

Find bøgerne om Lotte og Totte her eller gå selv på jagt i børnebøger her, hvis der er en fortælling, du mener barnet ikke kan være foruden.

 

 

 

Til minder og gemmer mine-foerste-aar-minder-og-gemmer_153987

En bog som både er hyggelig for forældrene at lave og sjov for barnet at se tilbage på, når det engang bliver voksen. Tiden føles altid til at flyve afsted, så man må huske alle de gode minder fra barnets første tid, både for forældrenes og barnets skyld.

Giv et flot fotoalbum eller bogen “Mine første år”, som er en luksus udgave af den klassiske babybog, som både findes i dreng, pige og unisex.

 

 

Stofbog med bjørn fra Konges SløjdStofbog til den første tid

Denne økologiske foldebog af stof vil være til glæde for dåbsbarnet med det samme. Man følger en sød bjørn rundt på eventyr. Siderne i bogen er lavet af forskellige elementer, som er sansestimulerende for barnet. Giv en bog der kan glæde nu og som ikke lige går i stykker.

 

 

 

 

 


min rør og føl bog om: dyr på gården - bogDyr og maskiner

Dåbsbarnet vil få meget sjov ud af disse rør-og-føl bøger, som omhandler forskellige emner. Du finder bl.a. bøger om maskiner, mad og mange forskellige slags dyr. Perfekt til når barnet skal til at lære om f.eks. dyrene på gården og hvad de siger.

Find rør-og-føl bøgerne her.

 

 

 

fit-600x800x80 (1)Børnerim og sange

En sangbog er nærmest tidsløs, du finder alle de gode gamle sange, som også blev sunget for dig, da du var lille. Man kan ikke være foruden en god sangbog i et hjem med børn, så hvad med at give en dåbsgave, der holder i mange år, måske i så lang tid at barnet også kan bruge den, når det selv får børn.

Du kan give “Gyldendals store sangbog for de små”, som indeholder alle de gode klassikere.

Er du også vild med Luna fra Bamse og Kylling – Her finder du “Alberte synger med de små”.

Du kan også give en bogen “Dig og mig og vi to” med forskellige børnerim og sange.

 

 

myldrebibelen - bogMyldrebibelen

I denne bog kan man dykke ned i smukke illustrationer, som tager udgangspunkt i 8 centrale historier i Bibelen. Bogen har papsider og på til hver historie er der forskellige finde- og tælleopgaver.

En oplagt dåbsgave, som gennemgår historier fra Bibelen i børnehøjde.

Køb Myldrebibelen her. 

 

 

 

elefanten der så gerne ville sove - bogGodnathistorien 

Dette er opfølgeren til bestselleren om kaninen, der så gerne ville sove, som er udkommet i over fyrre lande. Der er her tale om en ganske effektfuld historie, som med forskellige beroligende teknikker får børn til at slappe af og til sidst falde i søvn.

Find fortællingen om elefanten Ellen, som tager barnet med på en rejse mod søvnen.

 

 

 

 

 

Tøj og sko

Man kan aldrig få for mange sæt tøj til sådan en lille en. Du kan evt. finde et sødt sæt, der er for stort til dåbsbarnet nu, så forældrene er klar med nyt tøj der passer, som tiden går.

Økologisk ULD nattøj fra Freds World - BlåNattøj

Dette to-delte økologiske sæt nattøj bestående af trøje og bukser findes i størrelserne 92/2 år. Det blå sæt nattøj er fra Freds World og holder med sin gode kvalitet pasform og farve selv efter mange vaske.
Find sættet med rensdyr i blå her og lilla her.

 

 

 

 

 


GRO Dot Shadow Grey BodyBody

En sød lille gave til dåbsbarnet kunne være en bodystocking. Denne er fra mærket GRO med lange ærmer og i lækkert materiale.

Du finder her denne body med prikker på til begge køn.

 

 

 

Uldfleece Køredragt i Valnød - EngelTermodragt

En lækker, lille og varm sag der vil blive sat pris på i de kolde tider. Termodragten er fra Engel Natur og er neutral i den valnøddebrune farve. Den findes i størrelser fra 0-24 måneder.

Klik dig videre til dragten fremstillet i 100% økologisk uld.  

 

 

 

 

Mangler du flere ideer til dåbsgaver inden for tøj og sko, så tag et kig her og bliv inspireret.

 

Praktisk til mor og far

Der er mange ting man lige skal have anskaffet sig som forældre, når man har fået sådan en lille en. Parret har sikkert allerede styr på en stor del af de praktiske ting, men mangler de noget eller har de glemt nogle småting, så kan du måske være heldig at finde det herunder.

 

fit-350x450x80 (1)Sengetid

Forældrene har nok fået fat i en babydyne, men er de klar til at barnet bliver større og skal til at sove i en juniordyne. Hvis ikke, så finder du her et allergivenligt sæt med dyne og pude.

Du kan også give et sødt sæt sengetøj, som barnet kan sove i. Sebra har lavet dette finde sengetøj med dyr fra skoven lavet af 100% bomuld. Du finder sættet i blåt til drengen og lilla til pigen.

Klik her efter andre søde sengesæt til dåbsbarnet.

 

 

fit-350x450x80 (2)Pusletid

Der findes puslepuder i alverdens farver og mønstre. Det kan være smart at have et ekstra betræk til puslepuden, hvis uheldet skulle være ude.

Du kan finde et stort udvalg af puslepuder og betræk her.

 

 

 

 

CAMA Copenhagen Pusletaske - NavyHvis du i stedet vil give en pusletaske, så finder du en smart, unisex og trendy pusletaske fra CAMA Copenhagen. Den fås i forskellige udgaver og så har den en masse skønne rum og detaljer.

Læs mere om CAMA pusletasken her. 

Klik dig til flere fine pusletasker her.

 

 

 

 


Grå måne natlampe fra roommateEt lys i mørket

Vær sikker på at barnet ikke bliver bange i mørket med en natlampe. Denne grå måne er fra Roommate. Hvis du hellere vil give en natlampe formet som f.eks. et hus, en stjerne eller en luftballon, så tag et kig her.

 

 

 

 

 

 

 Sutteflasker

Du har nu mulighed for at give et helt fantastisk produkt inden for sutteflasker. “Iiamo go” er verdens eneste selvvarmende sutteflaske og så er den til og med lavet i Danmark. Perfekt til ture uden for huset, f.eks. på café, strand eller når barnet skal passes.

Læs mere om Iiamo go og hvordan processen sker, når mælken varmes op. Sutteflasken findes i denne blå/hvide udgave og blå/grøn.
Du kan også klikke her, hvis du vil finde andre sutteflasker.

 

 


Leander højstol, kirsebærHøjstol

Giv en stol som vil kunne gavne familien i mange år. Højstolen har forskellige indstillinger og findes med og uden bøjle. Du kan desuden finde et udvalg af hynder til stolen.

Find højstolen fra Leander her, som også fås i andre udgaver.

 

 

 

 

 

Sjove måder at give penge

Hvis du vil give penge i dåbsgave, kan det gøres på lidt sjovere måder end en seddel i en kuvert. Læs med nedenunder og bliv inspireret til pengegaver.


152-86255_3Sparebøsser

Afhængig af hvor mange penge du vil give, er der selvfølgelig forskellige pengegaver, som passer til dit budget. Sparebøssen er en af de dyre “indpakninger” til penge, du kan selvfølgelig også vælge at give sparebøssen alene.

Teddybamsen med hjerte er forsølvet og er en rigtig flot dåbsgave, hvor du også har mulighed for at få indgraveret barnets navn. Bøssen koster 270 kr.

 

 

 

Gravko - Sparebøsse, SølvpletDu kan også give en sparebøsse formet som en gravko, en gave der helt sikkert vil blive populær, når barnet bliver lidt ældre. Gravkoen er fra Nordahl Andersen og her er også mulighed for indgravering.

Tag et kig på det store udvalg af sparebøsser til dåbsgaver her.

 

 

 

 

Du kan læse vores artikel om Pengegaver og finde mere inspiration til, hvordan du kan give en sjovere indpakning til pengene.

 

Mangler du stadig gaveråd?

Nu har vi ledt dig igennem forskellige emner inden for dåbsgaver og vi håber selvfølgelig at du er blevet inspireret, så du nu kan købe den perfekte gave til dåbsbarnet. Føler du dig stadig ikke helt sikker i gavevalget, kan du kigge på denne side eller se med herunder og finde lidt flere gaveråd.

 

Bestikbamse-kylling-bestik-p

Du kender helt sikkert til bestik og service i stål og måske har du endda selv gemt sættet, som du fik foræret da du var barn. Nu til dags kan man få bestik, kopper og tallerkner med alverdens motiver til de helt små.

Her er f.eks. Bamse og Kylling på bestik i rustfrit stål. Du kan også finde Rasmus Klump, Mumitroldene, Cars, Nemo, hjerter, elefanter og meget mere både på bestik, kopper og tallerkner her.

 

 

 

154-83494_2Smykkeskrin

Det kan være en rigtig sød ide at give et smykkeskrin i dåbsgave. Dette fine smykkeskrin fra Nordahl Andersen er forsølvet med blomstermønster. Du finder skrinet her, hvor du også kan vælge at få graveret det nye navn ind.

Der findes et enormt stort udvalg af forskellige smykkeskrin, se med her og se om du kan vælge.

 

 

 

 

Dino Drømme plakat - JungleplejenPynt til væggen

Giv farver og liv på væggene i børneværelset med søde plakater. Klik her og find plakater med dyr, tal, bogstaver og eventyr.

 

 

 

 

 

 

 

FERM LIVING HØJDEMÅLER (BLÅ)Højdemåler

Du kan også vælge at give en højdemåler til væggen, der både pynter og vil give gode minder, når barnet vokser op.

Find her højdemålere med bl.a. en giraf, en drage eller et hus. 

 

 

 

 

 

 

Til aftrykbambam håndaftryk og fodaftryk til baby - Babyudstyr

Bambam har lavet dette gipssæt, som er til at lave hånd- og fodaftryk af de små søde hænder og fødder. Indholdet i dåsen er blødt og lækkert, så det er behageligt for babyen.

Find gipssættet til aftryk her. 

 

 

 

 

Har du før givet eller fået en dåvsgave, som var intet mindre en genial?
Del endelig dine personlige gaveråd og ideer med os og de andre læsere 🙂

4 thoughts on “Dåbsgaver

 • januar 15, 2014 at 7:59 pm
  Permalink

  Hej,

  Der er virkelig mange gode forslag og masser af inspiration at hente her. Jeg er selv mest til de holdbare dåbsgaver, da barnet vil blive gladere for det i længden.

  Det kunne være smykkeskrin, sparebøsser eller bestik. Men du rammer ret godt, med de populære gaver til dåben.

  Reply
 • april 22, 2016 at 12:59 am
  Permalink

  Hej,

  Jeg har fundet nogle sjove dåbsgaver såsom garagepung, hårbånd og gaver til nyfødt såsom bideringe på denne webshop: http://www.womenmadeshop.dk .

  Den kan varmt anbefales.

  Mvh

  Gitte

  Reply
 • Pingback: Hvilken dåbsgave skal jeg give min niece? - Fashionflea

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *