Pengegaver på sjove og anderledes måder

Du kender det helt sikkert- du skal til konfirmation, fødselsdag, bryllup eller en helt anden begivenhed. Det ender ud med, at det er en pengegave der vælges, og ja så ender det også med at blive i en konvolut. Lyder det kedeligt? Der findes heldigvis mange andre måder at give pengegaver på sjove og anderledes måder og det vil vi gerne kigge lidt nærmere på. Derved kan du komme til at give sjove og kreative pengegaver, som bringer smil frem på læberne på dem, som ser gaven og ikke kun på grund af indholdet, men også på grund af indpakningen og udførelsen.

Pengegaver til konfirmation

Konfirmationstiden er nok den tid på året, hvor der bliver givet flest pengegaver. Derfor vil vi se lidt nærmere på, hvordan man kan lave nogle kreative og sjove pengegaver til konfirmation. Er det ikke lige til en konfirmation, du står og mangler en pengegave, så lad dig ikke skræmme væk, du kan bruge alle ideerne alligevel.

Pengetræet er en klassiker og er stadigvæk en sjov måde at give penge på. Der er mange idéer til, hvordan du kan lave et pengetræ, men her får du 3 gode måder at lave et pengetræ på.

1. Køb en lille plante i et havecenter eller hvor du nu kan komme i nærheden af en plante. Hæv det beløb du skal give i 50 kr. sedler. Det er sjovere at få mange sedler. Fold sedlerne som butterflies eller noget andet sjovt og sæt dem fast på grenene med snor eller tape, så de er nemme at tage af igen og ikke går i stykker.

2. Klip en gren af et træ (gerne med blomster eller blade på)  Hæv penge og sæt disse på grenen. Med denne metode slipper du for jord og potte.

3. Er du mere til den kreative side, kan du lave dit eget lille træ af ståltråd sat fast på et solidt underlag. Her kan du få vekslet pengene til mønter med hul i og sætte dem fast for enden af alle ståltrådsenderne. Et flot træ, hvor pengene ser ud af lidt mere.

Heldigvis findes der rigtig mange andre måder at give penge på end konvolutten med et navn på.

 

Punge og sparebøsser:

En sjov og anderledes måde at give pengegaver på kunne være at give en pung med penge i. Du kan eventuelt pakke pungen ind, hvis den ikke skal være så gennemskuelig. Men med pungen har modtageren også noget at bruge “indpakningen” til efter at han/hun har modtaget gaven.

 

Pung - Ducti Classic Hybrid Pung, Pung af gaffatape!Pung af gaffatape

Se en liste over nogle fede punge du kan pakke pengene ind i.

Du finder dem her, hvor der blandt andet er en pung lavet af gaffatape.

 

 

 

 

 

Pung - Ezgo Tegnebog / Pung, Superkompakt pung/kortholder!Ezgo tegnebog

Denne tegnebog fortjener at blive nævnt.

Den er utrolig smart og praktisk. Den er lavet i holdbart polyethen og tager ikke skade eller form efter bukselommen. Der er plads til 8 kort og masser af pengesedler, hvis de foldes! Derudover er den lavet i 100% genbrugsmaterialer og kan flyde.

Se tegnebogen her->

 

 

"penge" - Sparebøsse med kløer, Sparebøsse med kløer!Sparebøsse med skjult dyr

Dette er en sparebøsse med kløer. Når du ligger en mønt på madskålen og trykker til, dukker kattens potte frem fra kassen og skraber mønten ned i kassen.

Find den søde og sjove sparebøsse her, som af brugerne beskrives som et gavehit.

Sparebøssen findes også med en sød panda i kassen her.

 

Sparebøsse som enarmet tyveknægt

En sjov lille sparebøsse, som passer på pengene, indtil der er jackpot. En enarmet tyveknægt er en god gaveidé til at gemme penge i til den du skal give en pengegave.

Tjek denne sparebøsse ud her. 

 

 

 

 

 

Kæmp for pengene

En anden og yderst underholdende måde at give pengegaver på, er ved at give modtageren små opgaver, der skal løses før han/hun kan modtage pengene. Nedenfor finder du små gadgets, som kræver lidt snilde for at åbne.

 

"iq" - IQ-box, Verdens mest irriterende æske!IQ-gaveæske

Denne boks er en sjov måde at give penge på. Modtageren skal se om han/hun kan lure hemmeligheden for at åbne boksen og finde, hvad du har gemt i den.

Læs mere om boksen her

 

 

 

 

"money" - Money Maze, Leg dine penge frem!

Money maze 

Money maze er en hylende morsom pengelabyrint, som udfordrer modtageren til at knokle sig vej til de penge, som han/hun kan se gemmer sig i labyrinten. Det er let at putte penge ind i labyrinten, men det bliver straks svære, når man skal have dem ud.

Du skulle næsten læse lidt mere om den her

 

 

 

 

 

"penge" - Gaveæske til penge, En kryptisk æske til pengegaver!Pengeæske

En anden lille udfordring til modtageren af pengegaven. Pengene er synlige, men løsningen er bestemt ikke ligefrem. Se lige denne sjove idé til en pengegave, hvis du ikke synes modtageren skal komme nemt til pengene.

Tjek pengeæsken ud her

 

 

 

 

 

Candy Grabber 

Bring pengegavemodtageren i tivoli humør. Rul pengesedlerne og put dem ned i denne maskine sammen med slik og eventuelt nogle søde beskeder. Det er en super sjov måde at lave en anderledes pengegave på. Modtageren kommer til at skulle kæmpe for pengene i det han eller hun på bedste tivolivis selv skal styre kloen for at få fat i tingene.

Se maskinen her

 

 

Pengeskab af puslespil

Dette er både et sejt 3D-puslespil i træ og et praktisk pengeskab med kodelås, når det er samlet. Der er til flere timers underholdning og derefter står man tilbage med en smart både at skjule sine penge eller hemmeligheder på.

Læs her mere om puslespilspengeskabet, som også blot kan anvendes som sparegris.

 

 

 

Pengegaver til pynt

Nogle måder at opbevare penge på kan være så fine, at de burde stå fremme i lyset hele tiden. Det er de næste pengegaver nogle eksempler på.

 

 

Indgraveret pengestativ

Dette fine lille træstativ med små klemmer er lige klar til at hænge penge på. Du kan lige som på billedet folde sedler, så det ligner forskelligt vasketøj. Pengestativet kan blive indgraveret med fødselaren eller konfirmandens navn og anledningen til, at du giver en gave.

Se mere til pengestativet i træ her. 

 

 

 

 

Sparebøsse formet som et folkevognsrugbrødRetro sparebøsse

Gem pengene i en af disse smarte sparebøsser formet som et folkevognsrugbrød. Findes med 3 forskellige motiver og med surfbræt på taget. Den er fremstillet i porcelæn.

Bring lidt flower-power ind i tilværelsen hos ham eller hende du vil give en pengegave.

Køb folkevognsrugbrødet her.

 

 

 

 

De kreative pengegaver 

Når du skal give en pengegave, kan du også være kreativ i din indpakning. Til børnefødselsdag har de fleste nok oplevet at kæmpe sig igennem en kugle gaffatape, for at nå ind til tyveren i midten. Der findes mange lignende muligheder, det handler blot om at få gang i fantasien.

Prøv f.eks. at fryse mønter ned i en skål med vand, lav en tegning eller et kort hvor sedler eller mønter kan være en del af motivet eller lav en skattekiste med glimtende mønter og hvis tiden er til det, kan du gemme den og lave et skattekort til.

Guldgraveren

En anden og ofte anvendt pengegave er at give en spand eller skål fyldt med sand. I sandet er der blandet mønter i. Sammen med skålen/spanden følger naturligvis en skovl samt en instruktion til konfirmanden om at sætte igang!

 

 

 

Der er uendelig mange muligheder, så du skal bare være kreativ, når du skal i gang med dine pengegaver. Men der er i hvert fald ingen grund til blot at give en konvolut med navn på.

 

 

 

Hvor mange penge skal man give i konfirmationsgave?

Der findes ikke noget klart svar på hvor mange penge man skal give en konfirmand i konfirmationsgave – naturligvis fristes man til at sige. Det er naturligvis op til gavegiveren at bestemme. TV2 lavede i 2013 en undersøgelse, som viste nogle interessante tal. En konfirmation har i gennemsnit 38 gæster og der bliver givet gaver til konfirmanden til en værdi af gennemsnitligt 16.720 kroner. Så langt så godt.

Undersøgelse viste dog også noget om hvor mange penge der blev givet for af de forskellige gæster. Forældre giver i gennemsnit for 5.550 kroner, bedsteforældre giver for 1.910 kroner, andre slægtninge giver for hvad der svarer til 690 kroner, mens familiens venner og bekendte giver for 470 kroner.  Kilde: TV2

Har du god erfaring med at lave pengegaver på sjove og anderledes måder, så del endelig dine sjove eller skøre ideer med os og de andre læsere. Hvis det ikke lige skal være en pengegave du skal give kan du også kigge på artiklerne Konfirmationsgaver til piger og/eller konfirmationssmykker til piger. Er det en konfirmationsgave til en dreng kig her.

3 thoughts on “Pengegaver på sjove og anderledes måder

 • maj 12, 2015 at 9:13 pm
  Permalink

  Alternativ pengegave til drenge.
  Vi har netop været til konfirmation hos en dreng, som er meget glad for fodbold.
  Vi lavede en fodbold i papmache og fyldte den med 20ere. Det gav stor glæde.
  Ville lige fortælle jer det, da jeg synes jeres side er super god – så nu har i endnu et fif at kunne skrive om 🙂

  Reply
 • marts 30, 2016 at 5:21 pm
  Permalink

  Hej.
  Har til nogle konfirmationer og lignende benyttet en nyindkøbt hovedpude med fjer (Jysk kr. 35,-) og sprættet syningen op (så man lige akkurat kan få en en hånd/arm ind i puden), hvorefter jeg har anbragt pengesedler (efter eget valg som var rullet sammen enkeltvis, fæstnet med en snor/klistermærke med flag el. lign.) Herefter syede jeg puden sammen igen på maskine så det ikke kunne ses.
  På puden skrev jeg med en tusch tillykke med vedkommendes navn samt begivenhedens dato. Nederst i det en hjørne skrev jeg: Penge indlagt.

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *