28 idéer til mandelgaven – Find årets mandelgave her!

Mandelgaven er én af de vigtigste traditioner juleaften, men udfordringen med at finde en fantastisk mandelgave synes at vende tilbage år efter år. Måske vil du rigtig gerne finde en mandelgave, som ikke blot er den klassiske marcipangris, men i din søgen er løbet panden mod muren utallige gange. Du er bestemt ikke alene med denne udfordring, hvilket også er grunden til at vi har samlet 24 gode og brugbare gaveidéer til mandelgaven.

I denne artikel har vi fundet 28 forskellige forslag til mandelgaver, hvoraf 6 specifikt er til børn.

Se de 28 mandelgaveidéer:

Se afsnittet med mandelgaver til børn her eller start med mandelgaver til voksne nedenfor.

 

Og Det var Danmark kalender som gaveidé

Og det var Danmark: 

Morten Ingemanns populære og morsomme kalender “Og det var Danmark” giver mulighed for et nyt grin hvert eneste dag i 2020. En mandelgave, som kan sprede glæde over en lang periode og ikke blot på aftenen.

Find den sjove mandelgave her, som vil glæde på længere sigt.

 

 

kahler nobili juletraeNobili Juletræ: 

Kähler har lanceret denne søde serie Nobili, som er juletræer og kugler i keramik med små huller, hvor lyset fra et fyrfadslys kan skinne fint ud.

Dette juletræ 24,5 cm i højden og er med hvid og grå glasur.

En fin gave bestående af levende lys kan forhåbentlig glæde alle, der er på jagt efter mandlen i ris a la manden.

 

 

 

shaker til baren mandel gaveSæt til baren: 

En æske med forskelligt tilbehør til baren. Du finder både shaker, istang, spiritusmåler, si og rørepind. Et smart sæt, som vil glæde de cocktailglade.

Gaven er oplagt som årets mandelgave 2020, da den kan benyttes i mange sammenhænge, måske I senere på aftenen skal teste sættet med en god juledrink.

Find udstyret til baren her.

 

 

Salte og olier fra Nicolas Vahé
En mandelgave, som alle kan bruge i dagligdagen er disse skønne salte og olier fra Nicolas Vahé, som er fransk gourmet kok. Smagen er rigtig god i disse salte og de holder typisk længere tid.
Designet er også flot, hvilket gør at de kan stå og pynte på spisebordet eller andre steder i køkkenet.

 

 

 

Powerbank – Den konstante kilde til strøm

En powerbank må siges at være den moderne redningskrans. Vi bruger vores mobiler rigtig meget, men oplever nok alle i ny og næ, at vi løber tør for den dyrebare strøm.

Med en powerbank som denne, som er testvindende og har mange MaH, så er du sikker på aldrig at løbe tør for strøm igen. Du kan læse mere om powerbanken her.

 

 

 

Ecooking gavesætGavesæt fra Ecooking

Ecooking er danskproducerede skønhedsprodukter, som kan benyttes af både mænd og kvinder. Produkterne indeholder ingen kunstige tilsætningsstoffer og får generelt fantastiske anmeldelser blandt deres brugere.
Et skønt gavesæt, som kan fungerer rigtig godt som mandelgave.

stelton brod poser julebagBrødposer: 

Smart stedfortræder til brødkurven. Her får du hele 3 brødposer fra Stelton, som er lavet af økologisk bomuld, som er fødevaregodkendt.

Poserne kan f.eks. bruges til brød, kager og nødder. Eller hvad med at opbevare børnenes legetøj eller cremer på badeværelset.

Klik dig videre til brødposerne her.

 

 

 

 

chokolade jule aeskeJuleæske med julesmag: 

En klassisk gave til ham eller hende, der finder mandlen, er chokolade. Du kan heldigvis også finde mange andre lækkerier at give i mandelgaven. Her finder du f.eks. en fin juleæske med gourmet vingummier fra Wally and Whiz. Vingummierne har smag af æble og kanel.

Køb juledyret fra Wally and Whiz her. 

 

 

 


tassenHumørskåle: 

2 sjove humørskåle med hver sit ansigtsudtryk som kyssende og en med smørret grin. Skålene kommer i en gaveæske og kan også have udtrykkene som lykkelig og ked af det.

En anderledes, men samtidigt også en sjov og hyggelig mandelgave.

Læs mere om humørskålene fra Tassen her.

 

 

 

hoptimist med jule hueHoptimist med nissehue: 

Lad ham eller hende der finder mandlen få en ny lille hoppende ven. Baby Santa Bumble hedder denne lille hoptimist, som med sin nissehue er klar til at sprede julestemning.

Hoptimister er ydermere noget af de mest danske vi kan give andre i gave. En rigtig betænksom og ikke mindst god mandelgave.

 

 

 

 


beanboozledBeanBoozled:

En spil bestående af Jelly Belly hvor smagsløgene for alvor bliver sat på prøve. Man drejer på pilen og skal derefter spise den Jelly Belly, som pilen peger på. Problemet er blot at der findes Jelly Belly i samme farver, men med vidt forskellige smage. Du kan f.eks. komme til at vælge mellem fersken og bræk, rådne æg og popcorn eller hundemand og chokolademousse.

Læs mere om BeanBozzled og de 16 forskellige smagsvarianter, hvor den ene er mere interessant end den anden.

 

 

bluetooth hojtaler raevBluetooth-højtaler: 

Denne søde højtaler er formet som en ræv og den kan nemt og hurtigt afspille musik fra din smartphone. Du får stor lyd i miniformat med en Mini Animal Bluetooth Speaker.

Højtaleren findes som ræv, kat, hund, gris, enhjørning og ugle her. 

 

 

 

 


tapedispenserTapedispenser: 

Sjov og anderledes måde at opbevare din tape. Mr. P står ved din side og klar til at leverer klisterbånd.

Du kan finde tapedispenseren her i sort og hvid.

 

 

 

 

hotman Sjov bordskåner: 

Dette er ikke en helt almindelig og kedelig bordskåner til de varme gryder og pander, nej dette er Hotman. Den er lavet i metal med små gummifødder på undersiden. Han vil sikkert sprede smil blandt spisebordet.

Køb Hotman i mandelgave her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

jule yoga traeningsprogramJule-Yoga:

En sjov mandelgave som sikkert vil sprede smil omkring sig. Julemanden har overskredet sin maksimale vægt, så han hverken kan køre kane eller komme ned gennem skorstene. Heldigvis har Rensdyret Rudolf lavet et jule-træningsprogram.

Køb bogen “Jule-Yoga”, der indeholder yogaøvelser med et twist. I kan evt. lave et par øvelser, inden der skal traves omkring juletræet.

 

 

 

sjovt braetspil mandel gaveLeverpostej, jantelov og klaphatte: 

Et sjovt og underholdende spil fra svenske Kylskåbpoesi. Spillet indeholder over 300 spørgsmål om, hvad der er typisk dansk på både godt og ondt.

Find spillet Leverpostej, jantelov og klaphatte til mandelgave her. 

 

 

 

 

codenames braetspilCodenames Pictures:

Et andet underholdende spil, som også er en god idé til mandelgave, er Codenames Pictures. Har du endnu ikke prøvet nogle af Codenames-spillene, så må du heller se at komme i gang. Man spiller to spionhold mod hinanden, hvor man ved hjælp at enkelte ledetråde skal få sine holdkammerater til at gætte sammenhængen mellem billeder. Det er enkelt, men samtidig svært når hjernen er under pres.

Køb her Codenames Pictures der kan vindes, hvis man fanger mandlen i ris a la manden.

 

 

 


Webcam-skjuler: 

Denne gave kan gives til alle, hvorfor den passer ekstra godt her på listen over mandelgaver. Der er tale om en webcam-skjuler, som monteres over smartphones og computeres webcam for at undgå spionage, som man desværre skal være på vagt overfor i 2020.

Køb mandelgaven som skaber sikkerhed på en enkel og smart måde her. 

 

 

 

 

 

scratch map deluxeScratch map: 

Dette kort er ikke bare et almindeligt verdenskort, nej på dette kort kan du skrabe områderne på de 7 verdensdele. En sjov idé til alle der kan lide at rejse og kan vi ikke alle sammen det?

Kortet måler 82,5 x 59,4 cm og du finder det her.

 

 

 

 

 

Wulffmorgenthaler: 

Et kalenderblad til hver dag i 2020 lavet af Wulffmorgenthaler med sjove og til tider lidt grænseoverskridende tegninger. En god mandelgave til voksne, som kan skabe glæde resten af 2020.

Find her en mandelgave, der kan grines af igen og igen i det kommende år.

 

 

ol brikker jule temaJule-ølbrikker

Denne mandelgave kan give glæde blandt hele familien lige efter gaven er pakket op. Disse ølbrikker fra Face Mats har forskellige motiver inden for juletemaet. De er lige til at sætte under næsen, så I kan blive forvandlet til julemanden, Rudolf, en nisse, en snemand osv.

Se alle 40 sjove grimasser på ølbrikkerne her. 

 

 

Mandelgaver til børn:

Hos nogle familier har børnene deres egen særlige skål med ris a la mande, som passer lige til deres smagsløg. Derfor skal der selvfølgelig også være en mandelgave, der passer bedre til børnene.


gurli gris dvdJule-DVD: 

En mandelgave som kan glæde de helt mindste. På denne DVD er der samlet en masse juleepisoder med Gurli Gris og hendes familie.

Find julesamlingen med den nysgerrige og grinende gris her. 

 

 

 

 

 

spacerailKuglebane: 

Her er der virkelig snak om en sej mandelgave, hvor der kan bygges rutsjebaner til kuglerulning. Mange timers sjov og udfordring for små og store legesjæle.

Se mere til denne Spacerail her.

 

 

 

 

puslespil jul mandel gaveJulepuslespil: 

Måske skal barnet have en smule hjælp til puslespil med 1000 brikker ellers er der i hvert fald til mange timers underholdning i juledagene.

Klik her for at finde puslespil til børnene i mandelgave.

 

 

 


sjov blyant spidserSjov blyantspidser: 

Monkey Business har lavet denne søde blyantspidser ved navn Geppeto’s. Når blyanten skal spidses fuldendes blyantspidseren og Pinocchio-hovedet får sin lange næse.

Klik og find Geppeto’s her.

 

 

 

 


Speak out: 

Et sjovt spil for både børn og voksne. Med store mundstykker i munden er der lagt op til grineflip, uforståelige sætninger og måske en smule savl ned af hagen.

“Speak out” er et utroligt humoristisk spil og der er her tale om en udgave, hvor det er børnene mod de voksne.

 

 

 

bord curling mandel gaveBordcurling:

Her er endnu et spil som kan glæde hele familien. Det handler om præcision, når de små curlingsten skal kastes afsted mod målskiven. Gør klar til at forvandle spisebordet til en curlingbane og så er der klar til dyst. Et perfekt afbræk fra julemaden mens man forbereder sig på at skulle

Køb Bordcurling fra Spralla her. 

 

 

 

 

Årets mandelgave 2020 – Sådan vælger du den

At vælge årets mandelgave er altid både sjovt, men samtidigt også lidt specielt. Hvis du er den, som skal finde årets mandelgave til 2020, så er du dermed også den eneste som ved hvad mandelgaven er det pågældende år. En lidt sjov og anderledes følelse, da overraskelsen omkring hvad mandelgaven indeholder også er stor, så den går man desværre glip af. Dog har du det store ansvar for at årets mandelgave bliver et hit, som gør at de andre spiser risalamande nærmest til de sprækker. Netop fordi at mandelgaven er så prestigefuld, så vil man også gerne finde den helt rette mandelgave.

Men hvad skal årets mandelgave være i 2020?

Det afhænger selvfølgelig først og fremmest af hvilken slags familie i er samlet. Hvis der er børn med til juleaften, som der i rigtig mange familier vil være, så vil man ofte af hensyn til disse sørge for at mandelgaven indeholder noget, som både voksne og børn kan bruge. Dog er der også nogle, som laver to skåle med risalamande og derved to mandler og de to tilhørende mandelgaver.

Der er ikke noget endegyldigt facit på hvad der bør kåres som årets mandelgaveidé, det er meget individuelt hvad man synes der bør være den helt rette. Vi håber dog, at du har kunne finde en masse god inspiration til mandelgaven ved at læse vores mandelgave idéer ovenfor.

Mandelgave inspiration

Inspiration til mandelgaven er uundværlig, fordi hvis man gerne vil finde på noget andet end de klassiske marcipangrise, så kan det være svært. Hvis du er nået hertil i artiklen, så har du også været igennem vores bud på inspirationen til dette års mandelgave og håber derved også at du har fundet en masse inspiration, måske sågar allerede besluttet dig for hvad mandelgaven skal være for en størrelse i år.

Der findes selvfølglig mange andre typer af mandelgaver end blot ovenstående, men det er dog nogle af de mest sikre bud på en god mandelgave. Det er selvfølglige kun fantasien som sætter grænsene. Man kan udfordre sig selv og tænke meget ud af boksen, måske man kunne overraske ved at lave en gave, som alle får del i uanset hvem som ender med at finde den hellige mandel. Måske du kan få inspiration til mandelgaven hvis vi nævner at udflugter og ting som hele familien kan lave sammen kunne være et forslag?

Uanset om du har besluttet dig eller stadig er i tvivl, så håber vi dog, at du har kunne bruge vores 24 mandelgaveidéer som inspiration til hvad der skal pakkes ind juleaften hjemme hos Jer.

Den sjove mandelgave

Mandelgaver kan både være sjove, anderledes, brugbare, spiselige mv. Der findes ingen gylden formel for hvad en mandelgave skal indeholde eller om den skal kunne noget specielt. Dog er en sjov mandelgave altid et hit juleaften, da den kan bringe en masse gode grin og sjov frem mens alle sidder omkring bordet og er stop-mætte.

Sjove mandelgaver kan være mange forskellige ting. Vi har været inde på nogen af modeller ovenfor, men især spil kan være en sjov idé.

Det kan også være et kostume, et forklæde eller noget helt tredje, som du annoncerer inden at kampen går i gang, at vinderen skal bære dette resten af aftenen. Det er en sjov og anderledes måde at fejre mandelgaven på – prøv dette et år, det er nemlig hylende morsomt.

Mandelgaver kan være alverdens sjove, mærkværdige og skønne ting. Har du engang vundet en ekstra god mandelgave, så del endelig dine ideer med os og de andre læsere, så der kan komme endnu bedre gaveråd til mandelgaver i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *