Pengegave – Find mere end +25 sjove pengegaver

Du kender det helt sikkert- du skal til konfirmation, fødselsdag, bryllup eller en helt anden begivenhed. Det ender ud med, at det er en pengegave der vælges, og ja så ender det også med at blive i en konvolut. Lyder det kedeligt? Der findes heldigvis mange andre måder at give pengegaver på sjove og anderledes måder og det vil vi gerne kigge lidt nærmere på. Derved kan du komme til at give sjove og kreative pengegaver, som bringer smil frem på læberne på dem, som ser gaven og ikke kun på grund af indholdet, men også på grund af indpakningen og udførelsen.

Pengegaver til konfirmation

Konfirmationstiden er nok den tid på året, hvor der bliver givet flest pengegaver. Derfor vil vi se lidt nærmere på, hvordan man kan lave nogle kreative og sjove pengegaver til konfirmation. Er det ikke lige til en konfirmation, du står og mangler en pengegave, så lad dig ikke skræmme væk, du kan bruge alle ideerne alligevel.

Pengetræet er en klassiker og er stadigvæk en sjov måde at give penge på. Der er mange idéer til, hvordan du kan lave et pengetræ, men her får du 3 gode måder at lave et pengetræ på.

1. Køb en lille plante i et havecenter eller hvor du nu kan komme i nærheden af en plante. Hæv det beløb du skal give i 50 kr. sedler. Det er sjovere at få mange sedler. Fold sedlerne som butterflies eller noget andet sjovt og sæt dem fast på grenene med snor eller tape, så de er nemme at tage af igen og ikke går i stykker.

2. Klip en gren af et træ (gerne med blomster eller blade på)  Hæv penge og sæt disse på grenen. Med denne metode slipper du for jord og potte.

3. Er du mere til den kreative side, kan du lave dit eget lille træ af ståltråd sat fast på et solidt underlag. Her kan du få vekslet pengene til mønter med hul i og sætte dem fast for enden af alle ståltrådsenderne. Et flot træ, hvor pengene ser ud af lidt mere.

Heldigvis findes der rigtig mange andre måder at give penge på end konvolutten med et navn på.

Kort til pengegaven

PEngekortAt give en pengegave kan godt være lidt kedeligt, hvilket helt afgjort også er grunden til at du er landet på denne side; nemlig for at få noget inspiration til at gøre pengegaven lidt mere spændende.

En rigtig god idé til at peppe pengegaven lidt op er nogle af disse søde og hyggelige kort. Du kan købe det hyggelige kort her

Punge og sparebøsser

En sjov og anderledes måde at give pengegaver på kunne være at give en pung med penge i. Du kan eventuelt pakke pungen ind, hvis den ikke skal være så gennemskuelig. Men med pungen har modtageren også noget at bruge “indpakningen” til efter at han/hun har modtaget gaven.

 

pung genanvendeligt papirPung af genanvendeligt papir

Se en liste over nogle fede punge du kan pakke pengene ind i.

Du finder dem her, hvor der blandt andet er en pung håndlavet af genanvendeligt papir.

Vil du give pengene i en damepung, så find her punge i forskellige farver, materialer og størrelser.

 

 

 

lille penge beholderCash Capsule

Denne vandtætte lille beholder kan sættes i nøglebundet. Der kan skjules sammenrullede pengesedler indeni, så man altid har lidt penge ved hånden eller du kan gemme dem i din pengegave.

Læs mere om Vagaborn Cash Capsule her. 

 

 

 

sparsommelig dyr i kasseSparebøsse med skjult dyr

Dette er en sparebøsse med kløer. Når du ligger en mønt på madskålen og trykker til, dukker kattens potte frem fra kassen og skraber mønten ned i kassen.

Find den søde og sjove sparebøsse her, som af brugerne beskrives som et gavehit.

 

 

 

elefant sparebosseElefant-sparebøsse

Rul pengene ned af snablen på denne søde elefant Elli fra Monkey Business. Elefanten findes i sort, pink og hvid som på billedet.

Køb Elli her og fyld hende med mønter. 

 

 

 

 

 

penge til nodstilfaeldeEmergency box

Giv pengene i denne lille æske med ordene “In case of emergency”. Et sjovt alternativ til den kedelige konvolut. Skal du finde en pengegave til et bryllup, kan du f.eks. putte hjerter, ris eller andet i æsken sammen med pengene.

Find emergency boxen her. 

 

 

 

 

Kæmp for pengene

En anden og yderst underholdende måde at give pengegaver på, er ved at give modtageren små opgaver, der skal løses før han/hun kan modtage pengene. Nedenfor finder du små gadgets, som kræver lidt snilde for at åbne.

 

iq gaveaeskeIQ-gaveæske

Denne boks er en sjov måde at give penge på. Modtageren skal se om han/hun kan lure hemmeligheden for at åbne boksen og finde, hvad du har gemt i den.

Læs mere om boksen her

 

 

 

 

penge gave money mazeMoney maze 

Money maze er en hylende morsom pengelabyrint, som udfordrer modtageren til at knokle sig vej til de penge, som han/hun kan se gemmer sig i labyrinten. Det er let at putte penge ind i labyrinten, men det bliver straks svære, når man skal have dem ud.

Du skulle næsten læse lidt mere om den her

 

 

 

 

 

Pengeskab af puslespil

Dette er både et sejt 3D-puslespil i træ og et praktisk pengeskab med kodelås, når det er samlet. Der er til flere timers underholdning og derefter står man tilbage med en smart både at skjule sine penge eller hemmeligheder på.

Læs her mere om puslespilspengeskabet, som også blot kan anvendes som sparegris.

 

 

 

Pengegaver til pynt

Nogle måder at opbevare penge på kan være så fine, at de burde stå fremme i lyset hele tiden. Det er de næste pengegaver nogle eksempler på.

 

Sko sparebøsse

Gem pengene i en af disse smarte sparebøsser formet som en sneakers. Skoen er fra Boltze, den er fremstillet i keramik og fås i forskellige farver.

Lad ham eller hende du vil give en pengegave spare penge sammen i en sko.

Køb de farverige sneakers her.

 

 

 

 

einstein skulpturEinstein passer på pengene

Denne statue af Einstein vil passe flot ind i bogreolen og så kan han endda også passe på de sparede penge, så man måske tænker sig om en ekstra gang, inden den tømmes.

Find den dekorative Einstein-sparebøsse her. 

 

 

 

 

 

dodningehoved solbriller horetelefonerDødningehoved

Skal pengegaven være lidt mere rå, kan du give pengene i dette dødningehoved med solbriller og høretelefoner.

Dødningehoved-sparebøssen er fra Bigbuy Gadget og du kan købe det her. 

 

 

 

 

Fin indpakning til pengene

Nu er vi vist kommet frem til, at hvis du vil give en sjov og anderledes pengegave, så skal det ikke være i en konvolut. Du kan dog vælge mellem andre fine og sjove måder at pakke pengene ind.

iphone gave aeskeGaveæske til konfirmanden

Hvis konfirmanden ønsker sig penge til en ny telefon eller andet elektronik, så har du her den oplagte indpakning til din pengegave. Gaveæsken, der er formet som en iphone, kan både bruges til indpakning af penge eller som sangskjuler.

Køb iphone-gaveæsken her. 

 

 

 

 

bryllup hjerte gave aeskeGaveæske til bryllup

Et fint hjerte til det elskende par. Den hjerteformede æske med bånd foroven findes i både hvid og rød.

Find den hvide hjerteæske til brudeparret her.

 

 

 

 

 

barnedaab barnevogn penge gaveGaveæske til barnedåb

Denne lille barnevogn kan både anvendes som bordkort og slikskål på bordet til barnedåben, men du kan også bruge den som gaveæske til din pengegave.

Barnevognen findes i blå her og lyserød her.

 

 

 

 

 

Personlig gaveæske

Skal du lave en lidt mere personlig gaveæske til pengene, kan du vælge at sammensætte forskellige billeder på æsken.

Begynd designet af den personlige gaveæske her. 

 

 

 

Der findes selvfølgelig et stort udvalg af forskellige gaveæsker, som du kan bruge til indpakning af din pengegave. Gå på udkig efter gaveæsker her. 

 

De kreative pengegaver 

Når du skal give en pengegave, kan du også være kreativ i din indpakning. Til børnefødselsdag har de fleste nok oplevet at kæmpe sig igennem en kugle gaffatape, for at nå ind til tyveren i midten. Der findes mange lignende muligheder, det handler blot om at få gang i fantasien.

 

penge kranse kagePenge-kransekagen 

En flot pengegave som f.eks. kan bruges til konfirmation eller bryllup. Du laver ringene til penge-kransekagen med ståltråd, Hama perler og mønter med hul i. Hver krans laves i forskellig størrelse som sættes ned over en kegle, der evt. kan beklædes med stanniol.

Pynt penge-kransekagen med flag, blomster og en figur på toppen.

Du kan købe Hama perler i forskellige farver her.

 

 

 

 

Guldgraveren

En anden og ofte anvendt pengegave er at give en spand eller skål fyldt med sand. I sandet er mønter blandet i. Sammen med skålen/spanden følger naturligvis en skovl samt en instruktion til konfirmanden om at sætte igang!

 

 

 

Penge og fodbold

Skal du give en pengegave til en fodboldfan, så kan gaven også bære præg af det. Beklæd en bold med foldede pengesedler eller lav et helt fodboldstadion med yndlingsholdet, hvor det er mønter, der sidder på alle tilskuerrækkerne.

 

 

 

 

Chokolade og penge

Erstat chokolade i en æske med penge. Du kan f.eks. tømme en æske Toffifee og i stedet putte 20’ere i alle hullerne. Du kan selvfølgelig også vælge at lade et par stykker chokolade ligge tilbage til modtageren afhængigt at beløbet du vil give.

Du kan også folde et par pengesedler i enden af chokoladen i en pakke Merci.

 

 

Lommepenge

Klip lommen af et par brugte denimbukser og lim lommen på et kort. I lommen kan du nu putte pengene, som du vil give i gave og du kan nu give lommepenge. En sød og hurtig pengegave, hvis du ligger inde med et par brugte bukser.

 

 

 

Penge og Pacman

Lav en klassisk Pacman-bane på et stykke karton og erstat de små gule oste med mønter. Du kan også folde en pengeseddel, som kan være Pacman-figuren.

 

 

 

 

Andre ideér til pengegaver

Prøv f.eks. at fryse mønter ned i en skål med vand, lav en tegning eller et kort, hvor sedler eller mønter kan være en del af motivet eller lav en skattekiste med glimtende mønter og hvis tiden er til det, kan du gemme den og lave et skattekort til.

 

Mangler du en skattekiste, kan du købe en her eller en billigere model her.

 

 

bog om penge gaverBog om personlige pengegaver 

Der er uendelig mange muligheder, så du skal bare være kreativ, når du skal i gang med dine pengegaver. Der er i hvert fald ingen grund til blot at give en konvolut med navn på.

Skal du bruge flere ideér til sjove, kreative og overraskende pengegaver, kan du købe bogen “Personlige pengegaver”.

Hvor mange penge skal man give i konfirmationsgave?

Der findes ikke noget klart svar på hvor mange penge man skal give en konfirmand i konfirmationsgave – naturligvis fristes man til at sige. Det er naturligvis op til gavegiveren at bestemme. Nordea har undersøgt, hvad konfirmationsgæster i gennemsnit køber gave for.

Undersøgelse viste, hvor mange penge der blev givet for af de forskellige gæster. Forældre giver i gennemsnit for 5.910 kroner, bedsteforældre giver for 5.700 kroner, andre slægtninge giver for hvad der svarer til 910 kroner, mens familiens venner og bekendte giver for 490 kroner.
Kilde: TV2

Har du god erfaring med at lave pengegaver på sjove og anderledes måder, så del endelig dine sjove eller skøre ideer med os og de andre læsere. Hvis det ikke lige skal være en pengegave du skal give kan du også kigge på artiklerne Konfirmationsgaver til piger og/eller konfirmationssmykker til piger. Er det en konfirmationsgave til en dreng kig her.

2 thoughts on “Pengegave – Find mere end +25 sjove pengegaver

 • maj 12, 2015 at 9:13 pm
  Permalink

  Alternativ pengegave til drenge.
  Vi har netop været til konfirmation hos en dreng, som er meget glad for fodbold.
  Vi lavede en fodbold i papmache og fyldte den med 20ere. Det gav stor glæde.
  Ville lige fortælle jer det, da jeg synes jeres side er super god – så nu har i endnu et fif at kunne skrive om 🙂

  Reply
 • marts 30, 2016 at 5:21 pm
  Permalink

  Hej.
  Har til nogle konfirmationer og lignende benyttet en nyindkøbt hovedpude med fjer (Jysk kr. 35,-) og sprættet syningen op (så man lige akkurat kan få en en hånd/arm ind i puden), hvorefter jeg har anbragt pengesedler (efter eget valg som var rullet sammen enkeltvis, fæstnet med en snor/klistermærke med flag el. lign.) Herefter syede jeg puden sammen igen på maskine så det ikke kunne ses.
  På puden skrev jeg med en tusch tillykke med vedkommendes navn samt begivenhedens dato. Nederst i det en hjørne skrev jeg: Penge indlagt.

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *