Klimavenlige gaver

Klimavenlige gaver - Mere end 50 gaveidéer

Klimaet og dets forandringer er et af de mest omtalte emner for tiden og det påvirker selvfølgelig også gavegivningen. Med nøgleord som bæredygtighed, zero-waste, Fairtrade, genanvendelighed, velgørenhed og miljøbevidsthed har vi fundet en masse bud og inspiration til klimavenlige gaver.

Spring til kategori

Bæredygtige gaver til store og små

I denne kategori finder du forskellige ideer til klimavenlige gaver, som f.eks. er et alternativ uden plastik, danskproduceret eller Fair-trade. Få inspiration til bæredygtige gaver til både børn og voksne.

Se de bæredygtige gaver her

Giv en oplevelse

Vi starter med forskernes tip nummer 2 om at give en oplevelse i gave. Der findes at væld af muligheder inden for oplevelsesgaver og vi har valgt et udsnit, som er oplagte at dele. Du kan også vælge at sammensætte en udflugt selv, som f.eks. kan gå til hjemegnen eller andre områder, som du ved modtageren kan lide at befinde sig i.

Se de skønne oplevelser her

Gaver til en bæredygtig hverdag

Udover ovenstående gaveideér har vi ligeledes samlet et par forslag, som helt lavpraktisk kan være med til at gøre hverdagen mere bæredygtig i det lange løb.

Se gaver til en grønnere hverdag her

Forkæl med hjemmelavede gaver

Brug tid og tanke til at finde på en god hjemmelavet gave og få den ud i livet. Hjemmelavede gaver kan i den grad glæde hos modtageren, da gaven bliver personlig og unik. Mener du ikke at du er så kreativ, så kan du helt sikkert også finde en af nedenstående hjemmelavede gaver, som du kan kreere.

Se idéerne til hjemmelavede gaver her

Giv et medlemsskab

Vi fortsætter i samme kategori med de velgørende gaver, hvor du kan vælge at give et medlemsskab til en af de mange foreninger, som gør et stort stykke arbejde for at redde eller bevare natur, dyr eller børn.

Find idéer til medlemsskaber her

I forbindelse med julen, som jo er den tid på året, hvor der gives allerflest gaver, har videnskab.dk fået forbrugs- og miljøforskere til at give danskerne et par tips om, hvordan man kan give grønnere gaver. Disse tips vil også blive brugt, når vi er på jagt efter klimavenlige gaver her hos Gaveråd.dk.

Forskernes tips til klimavenlige gaver

 • Undgå elektronik
 • Giv oplevelsesgaver, som ikke kræver strøm eller flyrejser
 • Giv reparation, oprydning eller børnepasning
 • Køb tøj af god kvalitet, der holder i længere tid
 • Køb gaver, folk har brug for
 • Køb danskproduceret
 • Køb genbrug

Andre tips til klimavenlige gaver

Udover selve gaven er der også andre tanker, du kan ligge i din klimavenlige gave for at den bliver lide mere klimavenlig.

 • Genbrug indpakningen

Fremstilling af papir er en særlig synder , der udleder CO2. Gem papir, bånd og konvolutter så det kan bruges næste gang, du skal pakke en gave ind. Du kan også vælge at pakke din gave ind i avispapir eller ugeblade.

En del af gaven er også indpakningen og modtageren kan se, hvor meget tid du har lagt i af pakke din gave flot ind, så lad vær med at droppe indpakningen helt. Den kan stadig være fin, selvom den er genbrugt.

 • Lav et klippekort 

En god og klassisk hjemmelavet gave i form af forskellige ydelser. Giv f.eks. klip til børnepasning, oprydning, massage, rengøring, romantiske aftener, morgenmad på sengen, havearbejde eller noget helt ottende.

Du ved lige præcis, hvad du kan glæde din modtager med og hvad du har lyst til at yde. Du kan også vælge af blande dit klippekort.

 • Sørg for byttemærke

Det giver sig selv, at en gave ikke er særlig klimavenlig, hvis den aldrig bliver brugt eller ender på loftet. Derfor er det vigtigt, at din gave har byttemærke eller kan returneres, hvis den nu ikke falder i god jord hos modtageren eller han/hun får dobbelt.

Du kan selvfølgelig være ude efter en gave, der ikke lige er til at bytte f.eks. en gave, der er brugt, som jo i den grad er klimavenlig. Her må man gøre, hvad man kan, for at føle sig sikker på, at gaven vil blive modtaget godt og hvis du rammer helt ved siden af, kan gaven altid gives eller sælges videre til andre, som kan få glæde af den.

 • Byt gaven der ikke bliver brugt

I tråd med tippet ovenover, er det på samme måde vigtigt, at du selv bytter den gave, som du ikke lige kan bruge eller lide. Der er ingen grund til at være bange for at såre giveren, hvis du ender med en gave, som aldrig vil blive brugt.

Lige så kan du forsikre modtageren af din gave, er det er i orden, at personen bytter den, hvis det kan skabe større glæde.

 • Del erfaring og viden

Har du andre tips til, hvordan gavegivningen kan blive mere klimavenlig, så del endelig din viden i kommentarfeltet! Det kan også være, du ligger inde med geniale ideer til andre bæredygtige, miljøbevidste eller hjemmelavede gaver.

? Hvad kan jeg give af bæredygtige gaver?

At tænke mere bæredygtigt og klimavenligt har længe været aktuelt og bliver også mere udbredt, når der skal købes gaver. Du kan finde alt fra tøj og skønhedsprodukter til oplevelser. Vi har samlet en liste med klimavenlige gaveidéer, hvor du kan søge inspiration.

♻️ Hvor finder jeg tips til klimavenlige gaver?

Der er mange måder at tænke klimavenlige gaver på. Det behøver ikke nødvendigvis være gaven i sig selv, der er bæredygtig. Du kan også overveje at genbruge gavepapir fra tidligere gaver. Gaveindpakning er med til at bidrage til CO2 udledning, og ved at genbruge det, kan du stadig pakke fint ind samtidig med at være grøn.