Barselsgave

Barselsgave - skønne gaveidéer til barselsgaven

Skal du finde en gave til en ny verdensborger og de nybagte forældre? Få inspiration til den helt rigtige barselsgave. 

Når der er kommet en lille ny til verden, er der mange, som gerne vil hilse på og komme på barselsvisit. Husk at planlægge dit besøg og få det til at passe ind i de nybagte forældres hverdag. På sit visit er der mange, som medbringer en barselsgave til baby og forældre. Kig med herunder og find den helt rette barselsgave til den lille ny, som er kommet ind i dit liv.

Spring til kategori

En god bog

Et barn kan få meget ud af bøger, hvad enten de selv undersøger dem eller får læst højt af en voksen. Nogle historier er mest interessant, når de er små mens andre holder hele livet.

Se bøgerne her

Find et stort udvalg af forskellige børnebøger her.

Til børneværelset

Der er mange ny ting, som skal anskaffes, når en lille ny kommer til verden. Giv legetøj, pynt og andet sødt til børneværelset i barselsgave.

Find inspiration her

Praktiske barselsgaver

Den lille ny er jo ikke rigtig klar over, at det er ham eller hende, der får en masse skønne gaver, så mange barselsgaver bliver givet til forældrene.

En god gave, som altid kan glæde forældrene, er f.eks. forskellige middagsretter til fryseren eller store mængder bleer. Når du kommer på barselsbesøg kan det også være en idé at have kage eller en anden anretning med, så de nye forældre ikke skal bruge energien på at varte alle de søde gæster op.

Bliv inspireret her

Søskendegaver

Har den lille ny en storesøster eller storebror, så er det for de fleste kutyme også at give en lille gave til dem, når man er på barselsbesøg.

Se gaveidéerne her

Find den perfekte barselsgave

Der er delte meninger om, hvem det egentlig er, der skal have en barselsgave, når en lille ny kommer til verden. Er det barnet eller forældrene, og skal eventuelle søskende også have en lille gave, så de ikke føler sig glemt? Man kan også argumentere for, at en gave til forældrene også er en gave til barnet, da barnet får glade forældre og omvendt. Uanset hvem du mener, der skal have en gave, så er der en gave på listen, som henvender sig til vedkommende.

Barselsgaver til den lille ny er ofte gaver, som holder ved resten af barnets liv. Barselsgaver har nemlig stor sentimental værdi for forældre og for nogle børn, da det er noget af det første, som barnet kommer til at eje. En god barselsgave kan derfor med fordel være robust, så den er langtidsholdbar. Men en god barselsgave er ofte også en gave, som på en eller flere måder kan hjælpe barnet med at udvikle sig.

En børnebog kan for eksempel være en god barselsgave til den lille. Dette kan både være en bog som barnet selv kan lære at læse i, men det kan også være en bog, som forældrene skal læse højt for barnet. Bøger er med til at udvikle børns forståelse og kan også give dem nogle fordele i forhold til læsning, når de i de senere år skal starte i børnehave og skole. Men børn hæfter sig også ved nogle bestemte bøger, som de kan huske, fra de er helt små. Eventyrbøger er derfor også et godt bud på nogle gode bøger, som barnet kan få gavn af senere i livet både følelsesmæssigt men også i forhold til skolearbejde.

Hvorfor giver vi barselsgaver?

Barselsgaver gives ofte for at lykønske nybagte forældre, men barselsgaver fungerer også som en hjælpende hånd, da hverdagen for de nybagte forældre fremover bliver anderledes med deres nye ansvar. Barselsgaver skal derfor hjælpe forældrene med at få en hverdag op at køre.

Det kan være en god ide at give forældrene en barselsgave, som kan hjælpe dem med at følge med tiden, da denne hurtigt kan løbe fra forældrene i en ny hverdag med bleskift og amning. Du kan for eksempel give de nybagte forældre nogle forskellige madretter, som de kan lægge i fryseren. Dette kan være en stor hjælp for dem, så de ikke selv skal stå og lave mad på de lange dage.

En praktisk ting som alle nybagte forældre bør få gavn af, er en pusletaske. I starten kommer de nybagte forældre ikke så meget ud af hjemmet, da barnet kræver pasning i alle døgnets timer. Men efterhånden som barnet bliver nogle uger gammel, og forældrene er begyndt at falde til i deres nye rolle, kan de begynde at komme lidt ud. Det kan for eksempel være, at den nybagte mor gerne vil vise den lille ny frem for hendes veninder, hvilket vil kræve, at hun har nogle forsyninger med til den lille. En god barselsgave vil derfor være en pusletaske, som hun kan tage med sig, når hun på et tidspunkt er klar til det.

Sådan vælger du den helt rette gave

Der findes efterhånden så meget forskelligt babyudstyr og legetøj, at det kan være svært at holde styr på, hvad der egner sig som godt gavemateriale. Når du skal finde en barselsgave, er det derfor vigtigt, at du tænker dig godt om, så du kan finde den helt rigtige gave. Når du skal vælge en barselsgave, kan du med fordel tænke på, hvilet udstyr der egner sig til børn igennem flere år, samt hvilket legetøj der har en beroligende effekt på babyer, da dette kan gøre hverdagen lidt nemmere for forældrene.

En babynest er en god barselsgave, som kan holde i flere år. En babynest er med til at give den lille ny en tryghedsfølelse grundet den bløde kant, som faktisk fungerer lidt som et stort kram. De nybagte forældre får her også muligheden for at kunne lægge deres barn i babynesten, imens de selv klarer nogle af hverdagens andre gøremål. En babynest kan altså gøre rengøringen og madlavningen lidt nemmere at komme igennem. Desuden mener eksperter også, at en babynest er en god opstartsseng for babyer, så de hurtigere bliver mere trygge, når de engang skal til at sove i en tremmeseng.

Babyer sover ofte ikke i lang tid ad gangen. De skal skiftes og ammes flere gange i løbet af natten og kan efterfølgende have svært ved at falde i søvn igen. Mange forældre prøver derfor at give deres baby en sut, som kan virke beroligende, men hvis babyen først mister sutten i løbet af natten, kan det være svært for forældrene at få den til at falde til ro igen. En god barselsgave kan derfor også være en suttesnor, som er god til at sikre, at sutten ikke triller væk.

Mangler du flere gaveideér til en nyfødt, så læs mere her.  Hvis barnet er klar til at få sit navn, kan du også finde inspiration til dåbsgaver her.