Barselsgave – 41 skønne gaveidéer til barselsgaven

Skal du finde en gave til en ny verdensborger og de nybagte forældre? Få inspiration til den helt rigtige barselsgave. 

Når der er kommet en lille ny til verden, er der mange, som gerne vil hilse på og komme på barselsvisit. Husk at planlægge dit besøg og få det til at passe ind i de nybagte forældres hverdag. På sit visit er der mange, som medbringer en barselsgave til baby og forældre. Kig med herunder og find den helt rette barselsgave til den lille ny, som er kommet ind i dit liv.

Indhold:

En god bog

Til børneværelset

Den samlede pakke

Beklædning til barnet

Til sovetid

Praktiske barselsgaver

Søskendegaver

 

En god bog

Et barn kan få meget ud af bøger, hvad enten de selv undersøger dem eller får læst højt af en voksen. Nogle historier er mest interessant, når de er små mens andre holder hele livet.

H. C. Andersen samlede eventyr, blå - Engelsk version

H.C. Andersens samlede eventyr og historier

Selvom der går et stykke tid, inden den nyfødte forstår disse eventyr, så vil en samling som denne kunne sprede glæde på sigt. Du finder alle de gode gamle eventyr fra H.C. Andersen f.eks. Klods Hans, Kejserens nye klæder og Den grimme ælling.

Bogen er flot indbundet og bliver trykt med barnets navn og fødselsdato på forsiden.

Du finder bogen med H.C. Andersens eventyr her. 

 

 

 

Peter Plys, komplet samling fortællinger og digte, med barnets navn

 

Peter Plys

Her er endnu en god samling af skønne historier, som er fint indbundet med barnets navn og fødselsdato trykt på forsiden. Denne gang handler fortællingerne om Peter Plys og hans venner i Hundredmeterskoven.

Klik på billedet og køb den personlige bog, som vil følge barnet i mange år.

 

 

 

 

Barnets bog

En bog som kun bliver bedre og bedre med årene. Udfyld bogens sider med billeder, tanker, minder og øjeblikke fra barnets første tid. Der kan skrives om barnets og dets oplevelser helt frem til konfirmationen.

Klik på billedet og giv Barnets Bog, som kan glæde hele livet.

 

 

 

 

alberte synger med de små + cd - bog

 

Sangbog

Denne bog er allerede blevet en klassiker på de fleste børneværelser. Alberte Winding har samlet hele 150 af de mest populære børnesange sammen med en cd, der indeholder 20 af sangene.

Bliv rustet til godnatsang med denne skønne sangbog “Alberte synger med de små”.

 

 

 

 

Franck & Fischer Stofbog - Ræv

 

 

Stofbog

Der findes heldigvis bøger som barnet hurtigere kan få noget ud af på egen hånd. Det kan f.eks. være denne søde sansebog med en ræveunge. Stofbogen er fra Franck & Fischer.

Se mere til sansebogen om ræven her. 

 

 

 

Goki pegebog træ zoo

 

Bog i træ

Du kan også give en lille bog i træ, som barnet kan få noget ud af fra alderen 3 måneder. Bogen indeholder 8 dyr fra zoologisk have f.eks. løve, panda og papegøje. Når barnet begynder af kunne sige lyde, får bogen en helt ny dimension i samspillet med en voksen.

Køb den lille bog med dyr her. 

 

 

Find et stort udvalg af forskellige børnebøger her.

 

Til børneværelset

Der er mange ny ting, som skal anskaffes, når en lille ny kommer til verden. Giv legetøj, pynt og andet sødt til børneværelset i barselsgave.

Den standhaftige tinsoldat, plakat i farver - KIDS by FRIIS

Pynt til væggen

Køb en barselsgave som kan pryde væggen på børneværelset, det kan være et billede, en plakat eller wall stickers.

Du kan f.eks. give eventyrlig udsmykning med denne plakat med Den standhaftige tinsoldat.

Led efter andre plakater og wall stickers i barselsgave her. 

Spejl 

Et lille spejl kan glæde mange steder på børneværelset f.eks. ved puslebordet eller lige over gulvhøjde, så barnet kan få glæde af at kigge på sit eget spejlbillede.

Giv dette dekorative spejl fra Liewood, der er formet som en bjørn. Findes også som kat.

 

 

 

Liewood Natlampe - Panda CremeNatlampe

En natlampe kan både skabe tryghed, når barnet bliver lidt ældre og så er den praktisk, når der skal ammes om natten. Samtidig kan natlampen også være udsmykning på børneværelset. Giv f.eks. denne natlampe Liewood, der er formet som en panda.

Du kan også finde natlamper formet som kat og hval.

 

 

 

 

Oball classic bold i gul/rødOball bold

Der kan selvfølgelig også leges med legetøjet andre steder end på børneværelset og denne gave vil helt sikkert blive så populær, at den bruges i alle rum og tages med på tur.

Oball bolden er lavet i blød plast i flotte farver og så er den nem at tage fat i for barnet. Med denne bold kan barnet lave sine første øvelser i at trille, kaste og gribe.

 

 

 

 

Gulvpuslespil

Det er altid rart, at kunne ligge den lille på et blødt underlag og ikke lige på gulvet. Det kan f.eks. være disse store brikker i skum, som også vil være sjove at lege med, når barnet bliver større. Et underlag som dette er også oplagt, når barnet skal øve sig på at kravle, da fødderne ikke glider.

Læs mere om de store brikker til gulvet her. 

 

 

 

 

Sky uro, Rosa / lilla / lysegrå fra GamchaSkyer i uro

Denne søde og beroligende uro er fremstillet i filt og er formet som skyer i forskellige farver og niveauer. Uroen er fra det danske firma Gamcha. Hæng f.eks. uroen over puslebordet, sengen, kravlegården eller i hjørnet af børneværelset.

Du køber uroen med skyer her. 

 

 

 

 

 

 

Krea sansegyngeSansegynge

En skøn barselsgave som kan glæde både ude og inde. Sansegyngen fra Krea er utrolig god til balance- og sansestimulering for barnet. De fleste børn elsker gynger og det gælder bestemt også de helt små.

Læs mere om sansegyngen her. 

 

 

 

 

bObles kylling - RosabObles

Et andet sansestimulerende legetøj, som har sneget sig ind i mange børnefamilier, er de farverige skumfigurer fra bObles. De er blevet utrolig populære og ligger op til mange udviklingsområder hos barnet. Du kan vælge mellem et væld af forskellige dyr som elefanten, krokodillen, ællingen osv.

Her finder du kyllingen i rosa. Du kan også tage et kig på de mange andre dyr fra bObles her.

 

 

 

GRIMM's Kugle Rangle - PastelKuglerangle

Denne rangle består af bevægelige kugler i pastelfarver. Det lyder enkelt og nogle gange er det enkelt, der skal til. Kugleranglen er et hit hos de små og kan endda også have en afstressende effekt hos de voksne.

Læs mere om kugleranglen, som er fremstillet i bøge- og ahorntræ.

 

 

 

 

Stork til nyfødte

 

Stork til den nyfødte

En gave der kan pryde hjemmet som noget af det første efter barnet er kommet til verden. Den klassiske stork i træ med et lille lyserødt eller lyseblåt bånd i næbet er blevet symbolet for at en ny er kommet til verden.

Køb storken her.

 

 

 

 

Den samlede pakke

Hvis du er ude efter at købe en hel gavekurv af lækre produkter til den lille ny, så er du nu kommet til det rette sted. Herunder finder du forskellige søde og praktiske produkter i samlede barselsgaver – og så er de endda bæredygtige.

barselsgaven der er en både smuk og bæredygtig gave

Pindsvinekassen

Denne barselsgave er opkaldt efter den lille bidering fra Grimms formet som et pindsvin. Den er fremstillet i bæredygtige materialer ligesom spisesættet fra Filibabba og Bambu. I pindsvinekassen finder du også en lækker stofble fra Naturebaby og en egernrangle hæklet i økologisk bomuld.

Her er fokus på alt det bedste til den nyfødte.

Brug koden gaveraad10 og få 10% rabat på pindsvinekassen her. 

 

 

alt i denne barselsgave er bæredygtigt - giv en gave der passer på miljøet

Stjernekassen

Endnu en skøn og bæredygtig barselsgave. Den stjernekasse indeholder babysalve og babyolie fra Vølve, tre hvide stofbleer fra Naturebaby, kaninlegetøj og en stjerne i træ.

Her kan du også bruge kode gaveraad10 og få 10% rabat på stjernekassen. 

 

Se de andre sammensatte bæredygtige barselsgaver her.

 

 

Beklædning til barnet

En god og klassisk barselsgave som altid falder i god jord er beklædning til barnet. Du kan vælge at købe tøj, som passer med det samme eller købe det for stort, så barnet kan vokse til det.

Er du i tvivl om størrelserne på babytøj, får du her en lille oversigt:

Str. Alder Bryst
44 38
50 1-2 mdr. 40
56 42
62 4-6 mdr. 44
68 46
74 9-12 mdr. 48
80 50

 

GRO Navy Tent BodyBodystocking

Mængden af bodystockings som bruges til en baby er ganske stor, så her kan du aldrig gå helt galt i byen. Du kan give en body i helt neutrale farver, men du kan også vælge en, hvor der sker lidt mere på motivet.

Her finder du forskellige bodystockings. 

 

 

 

 

 

Uldfleece Køredragt i Grå - Engel

 

Køredragt i uld

Giv en lækker heldragt i det blødeste uld fra Engel Natur. Den er fremstillet i 100% økologisk uld med enkle træknapper. Perfekt til luren udendørs eller en køretur i en kold bil.

Køb den varme køredragt her. 

 

 

 

 

Müsli Light Green Spot HeldragtNattøj

Endnu en heldragt til sovetid, men denne er til lidt varmere temperature. Natdragten er fra mærket Müsli med print af et sødt bjørnehoved, der lukker øjnene.

Find nattøjet med bjørnen her eller gå på jagt i andet sødt nattøj til barselsgave her.

 

 

 

 

 

Müsli Spicy Botany Pants

 

Bukser

Sikke et par søde bukser med fint botanisk print. Bukserne fra Müsli er fremstillet i blødt økologisk bomuld og har en god pasform.

Er du vild med printet findes det bl.a. også på en langærmet body og pudebetræk.

Kig efter andre bløde bukser til barselsgave her. 

 

 

Der findes selvfølgelig utrolig meget sødt beklædning til de små babystørrelser. Gå på udkig efter forskellige lækkert tøj her.

 

Til sovetid

Et spædbarn sover typisk 16-17 timer i døgnet, så hvorfor ikke give en barselsgave til denne dejlige sovetid.

Alf sutteklud - Teddykompaniet

 

Sutteklud

Denne bløde og lækre sutteklud hedder Alf. Kluden findes i forskellige mønster og kan købes med og uden navn. Giv en gave som kan gøre søvnen en smule mere hyggelig.

Klik på billedet for at købe kanin-suttekluden.

 

 

 

 

Konges Sløjd Barnevognsophæng Bear - ToffeeBarnevognsophæng

Der findes kæder og ophæng i alverdens afskygninger til barnevogn, klapvogn, autostol osv. Dette ophæng er formet som en bamse og en bold i matchende farver.

Se mere til bamsen fra Kongens Sløjd her. 

 

 

 

 

 

Konges Sløjd Sengerand - ÉtoileSengerand

Gør tremmesengen sikker og hyggelig med en tyk sengerand. Det kan f.eks. være denne fine neutrale udgave fra Konges Sløjd med cremefarvet bund og små stjerner i afdæmpede farver.

En praktisk gave, som gør natten mere tryg. Køb sengeranden her.

 

 

 

 

 

 

Bow's by Stær Suttesnor - Navy m. sløjfeSuttesnor

En suttesnor er selvfølgelig også praktisk i de vågne timer, men den er nu også ganske god til at sikre, at sutten ikke forsvinder for langt væk, når barnet skal sove.

Du kan vælge selv at hækle en lille suttesnor eller du kan købe denne elegante i fin snor med sløjfe.

 

 

 

 

 

BabynestFilibabba Babynest Forest Floor Blue

En rede som denne er blevet utrolig populær og næsten uundværlig i de fleste småbørnsfamilier. Denne babynest er fra Filibabba med print af svampe, blade og grene. Reden er god og tryg at sove i, hvorend den nu placeres.

Læs mere og denne babynest her. 

 

 

 

 

 

Sebra Plysdyr, elefant, vintage rose

 

Bamse

Giv en bamse til samlingen af hyggelige og søde plysdyr. Denne elefant i rosa er fra mærket Sebra og lige til at give en ordentlig krammer.

Se det store udvalg af forskellige bamser her. 

 

 

 

Mangler du andre gaveideer til barnets sovetid, så tag et kig her.

 

Praktiske barselsgaver

Den lille ny er jo ikke rigtig klar over, at det er ham eller hende, der får en masse skønne gaver, så mange barselsgaver bliver givet til forældrene.

 

En god gave, som altid kan glæde forældrene, er f.eks. forskellige middagsretter til fryseren eller store mængder bleer. Når du kommer på barselsbesøg kan det også være en idé at have kage eller en anden anretning med, så de nye forældre ikke skal bruge energien på at varte alle de søde gæster op.

 

 

Filibabba Badeslag 100% økologisk, Aztec dusty roseBadeslag

Du kan give en barselsgave som er praktisk ved badetid, det kan være et lille badekar, en badestol, skridsikkert underlag, badetermometer eller legetøj til vandleg. Du kan også give dette bløde badeslag med hætte i økologisk bomuld.

Find forskellige barselsgaver til badeværelset her. 

 

 

 

 

Cam Cam Økologisk Stofble - HolidayStofbleer

Bring lidt liv ind i mængden af kedelige og ensartede stofbleer med denne økologiske stofble fra mærket Cam Cam. Stofbleen hedder holiday og har print med forskellige figurer og mennesker fra 20’erne.

Køb Cam Cam stofbleen her. 

 

 

 

 

 

CAMA Copenhagen Pusletaske - Sort

 

Pusletaske

En taske som også kan bruges, når der ikke længere skal pusles. Tasken er fra mærket CAMA Copenhagen og er fremstillet i vandafvisende polyester. En god kvalitetspusletaske til familien på farten.

Læs mere om tasken her. 

 

 

 

 

Filibabba Ammepude, AirballonAmmepude

Giv en god støtte til alle ammesituationer. En ammepude er uundværlig, når den lille skal have mad. De findes i dag i mange forskellige former og størrelser. Vælg f.eks. denne klassiske og allergivenlige ammepude fra Filibabba med print af luftballoner, som kan bruges til begge køn.

Gå på udkig efter andre ammepuder her. 

 

 

 

 

Flere ideer til barselsgaven

Hvis du mangler mere inspiration til købet af barselsgave, så kan du finde flere ideér bl.a. hos Abeungen og Parcellet.

Det kan også være du selv har fundet på en genial barselsgave, så del endelig din viden og erfaring i kommentarfeltet i bunden af siden.

 

 

 

Søskendegaver

Har den lille ny en storesøster eller storebror, så er det for de fleste kotyme også at give en lille gave til dem, når man er på barselsbesøg.

 

Stor Cirkeline i æske fra KreaKendt bamse

Du kan give en bamse, som er kendt fra TV, f.eks. Cirkeline i sin tændstikæske.

Du kan også finde andre kendte bamser fra TV her, bl.a. Bamse & Kylling og Kaj & Andrea

 

 

 

 

 

Modellervoks med cupcakes fra Ses Creative

 

Modellervoks

Du kan vælge at give en lille kreativ ting i søskendegave. Det kan være en malebog, fingermaling, perler eller modellervoks. I denne æske finder du et sjovt modellervokssæt fra SES creative, der passer til den lille konditor.

Køb Cupcake Clay her. 

 

 

 

 

Puslespil

En lille sjov søskendegave kunne også være et puslespil, er passer til barnets alder. Vælg f.eks. æsken med to Gurli Gris Puslespil med 16 brikker.

 

Find et stort udvalg af forskellige puslespil til børn her. 

 

 

 

 

 

villads fra valby lærer klokken - bog

 

Børnebog

En god og sjov børnebog som kan bruges til højtlæsning eller som barnet kan læse selv, hvis det er lidt ældre. Du kan bl.a. give en af de populære bøger om Villads fra Valby.

Kig efter et væld af børnebøger her. 

 

 

 

 

Brætspil

En gave som hele familien kan få glæde af også den nyfødte, når han eller hun bliver ældre. Der findes mange sjove børnespil og der kommer flere til.

Giv f.eks. årets børnespil fra 2009 Zoopanic. Mangler du andre ideer til brætspil til børn, så kig her.

 

 

 

Mørk Chokolade m. hjerter - 60 gram fra Lie Gourmet

 

Chokolade

En klassisk gave til søskende er søde sager som slik og chokolade. Du kan f.eks. give denne søde plade chokolade med røde hjerter. 

Tag et kig på andet lækkert chokolade her, måske kan du også finde en plade til forældrene.

 

 

 

 

Find den perfekte barselsgave

Der er delte meninger om, hvem det egentlig er, der skal have en barselsgave, når en lille ny kommer til verden. Er det barnet eller forældrene, og skal eventuelle søskende også have en lille gave, så de ikke føler sig glemt? Man kan også argumentere for, at en gave til forældrene også er en gave til barnet, da barnet får glade forældre og omvendt. Uanset hvem du mener, der skal have en gave, så er der en gave på listen, som henvender sig til vedkommende.

Barselsgaver til den lille ny er ofte gaver, som holder ved resten af barnets liv. Barselsgaver har nemlig stor sentimental værdi for forældre og for nogle børn, da det er noget af det første, som barnet kommer til at eje. En god barselsgave kan derfor med fordel være robust, så den er langtidsholdbar. Men en god barselsgave er ofte også en gave, som på en eller flere måder kan hjælpe barnet med at udvikle sig.

En børnebog kan for eksempel være en god barselsgave til den lille. Dette kan både være en bog som barnet selv kan lære at læse i, men det kan også være en bog, som forældrene skal læse højt for barnet. Bøger er med til at udvikle børns forståelse og kan også give dem nogle fordele i forhold til læsning, når de i de senere år skal starte i børnehave og skole. Men børn hæfter sig også ved nogle bestemte bøger, som de kan huske, fra de er helt små. Eventyrbøger er derfor også et godt bud på nogle gode bøger, som barnet kan få gavn af senere i livet både følelsesmæssigt men også i forhold til skolearbejde.

Hvorfor giver vi barselsgaver?

Barselsgaver gives ofte for at lykønske nybagte forældre, men barselsgaver fungerer også som en hjælpende hånd, da hverdagen for de nybagte forældre fremover bliver anderledes med deres nye ansvar. Barselsgaver skal derfor hjælpe forældrene med at få en hverdag op at køre.

Det kan være en god ide at give forældrene en barselsgave, som kan hjælpe dem med at følge med tiden, da denne hurtigt kan løbe fra forældrene i en ny hverdag med bleskift og amning. Du kan for eksempel give de nybagte forældre nogle forskellige madretter, som de kan lægge i fryseren. Dette kan være en stor hjælp for dem, så de ikke selv skal stå og lave mad på de lange dage.

En praktisk ting som alle nybagte forældre bør få gavn af, er en pusletaske. I starten kommer de nybagte forældre ikke så meget ud af hjemmet, da barnet kræver pasning i alle døgnets timer. Men efterhånden som barnet bliver nogle uger gammel, og forældrene er begyndt at falde til i deres nye rolle, kan de begynde at komme lidt ud. Det kan for eksempel være, at den nybagte mor gerne vil vise den lille ny frem for hendes veninder, hvilket vil kræve, at hun har nogle forsyninger med til den lille. En god barselsgave vil derfor være en pusletaske, som hun kan tage med sig, når hun på et tidspunkt er klar til det.

Sådan vælger du den helt rette gave

Der findes efterhånden så meget forskelligt babyudstyr og legetøj, at det kan være svært at holde styr på, hvad der egner sig som godt gavemateriale. Når du skal finde en barselsgave, er det derfor vigtigt, at du tænker dig godt om, så du kan finde den helt rigtige gave. Når du skal vælge en barselsgave, kan du med fordel tænke på, hvilet udstyr der egner sig til børn igennem flere år, samt hvilket legetøj der har en beroligende effekt på babyer, da dette kan gøre hverdagen lidt nemmere for forældrene.

En babynest er en god barselsgave, som kan holde i flere år. En babynest er med til at give den lille ny en tryghedsfølelse grundet den bløde kant, som faktisk fungerer lidt som et stort kram. De nybagte forældre får her også muligheden for at kunne lægge deres barn i babynesten, imens de selv klarer nogle af hverdagens andre gøremål. En babynest kan altså gøre rengøringen og madlavningen lidt nemmere at komme igennem. Desuden mener eksperter også, at en babynest er en god opstartsseng for babyer, så de hurtigere bliver mere trygge, når de engang skal til at sove i en tremmeseng.

Babyer sover ofte ikke i lang tid ad gangen. De skal skiftes og ammes flere gange i løbet af natten og kan efterfølgende have svært ved at falde i søvn igen. Mange forældre prøver derfor at give deres baby en sut, som kan virke beroligende, men hvis babyen først mister sutten i løbet af natten, kan det være svært for forældrene at få den til at falde til ro igen. En god barselsgave kan derfor også være en suttesnor, som er god til at sikre, at sutten ikke triller væk.

Mangler du flere gaveideér til en nyfødt, så læs mere her.  Hvis barnet er klar til at få sit navn, kan du også finde inspiration til dåbsgaver her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *