Gave til nyfødt – Oplagte gaver til den nyfødte baby

Hvis familien eller vennekredsen beriges med en nyfødt baby, så er det oplagt at give en gave til den nyfødte, men hvad giver man helt præcist til en nyfødt? Det kan nemlig være svært at komme på en god gave, hvis man ikke tidligere har købt så mange gaver til de helt små.

Det kan også være at julegaven til den nyfødte skal findes, men igen melder problematikken sig omkring hvilken gave du skal give.

Hos Gaveraad.dk har vi gjort os umage for at finde nogle af de bedste gaveidéer til den nyfødte, sådan at du ikke længere behøver at bekymre dig over hvad du skal give. Snup en god kop kaffe og rul stille og roligt igennem vores liste over gode gaver til den nyfødte. Vi garanterer, at du kan finde en god og betænksom gave, som vil vække stor glæde, især hos de heldige forældre. 

Indhold:

Sødt tøj
Til børneværelset
Opbevaring
Bobles
Gynger
Legetøj
Bøger

Sødt tøj til den lille

En klassisk gave til den nyfødte kan være tøj og andre ting til beklædningen, som kan gavne her og nu.

2-pak suttesnor i mint og cremesuttesnor

En babys kæreste eje er udentvivl sutten, som gerne skal være med over det hele. Det er et fantastisk redskab til at skabe ro og ikke mindst til at falde i søvn.

Disse sutter kommer i to farver, som er hyggelige og rigtig søde. En perfekt gaveidé, som forældrene måske endnu ikke har fået købt. Du kan om ikke andet læse mere om suttesnoren her. 

 

 

Babyhue fra Huttelihut i uld

Hvis du er jagt efter noget sødt til den lille nyfødte, så kommer man næppe uden om én tophue som denne med en sød dusk. Fantastisk til middagsluren i barnevognen eller hvis den dejlige gå tur skal være med dejlig varme.

Du finder denne model her, som ikke koster alverden. En helt fantastisk gaveidé til den nyfødte.

 

 

 

Unisex bodyGro-Dot-Ochre-Green-Body

Denne søde body er fra GRO og har et enkelt motiv med prikker på grøn baggrund, som kan bruges både til drenge og piger. Tøj og især bodystockings kan man aldrig få nok at til den lille nyfødte, så dette er uden tvivl en yderst brugbar gave.

Find bodystockingen her 

 

 

 

 

HAGESMÆK 2 STK. (PANDA)Hagesmæk 

En hagesmæk bliver uden tvivl nødvendig når barnet skal begynde at spise. Dette medfører ofte at der tabes og spildes en masse mad. Hagesmækker kan man derfor ikke får for mange af!

Disse to hagesmække kan du købe for kun 99 kr. De er fra Sebra og har motiv med pandaer. Du finder de to smække lige her, som er fremstillet i blødt plast fri for phalater.

 

 

 

ULD køredragt fra Joha - GråUlddragt 

Giv en super lækker ulddragt i høj kvalitet. Den er blød, lækker og varm og lavet af mærket Joha.

Skøn gaveidé til de kolde måneder eller når der skal puttes ekstra meget i barnevognen, her er varmt og dejligt tøj nemlig ligeledes et must-have.

Find køredragten her. 

 

 

 

 

 

Tommy hilfiger fullbody

Der findes mange holdninger om ‘mærkevaretøj’ til børn, men det er svært at komme udenom denne fantastisk søde fullbody fra Tommy Hilfiger.

Til den lille herre, som lige har meldt sin ankomst til verden, så er det svært at stå for en lille mand i en sød Tommy Hilfiger fullbody.

Modellen kan du finde ved at trykke her, hvor du også kan læse mere om den.

 

 

 

Til børneværelset

Der findes så mange lækre ting til børneværelset, som den nyfødte med tiden vil kunne få glæde af. Vi har samlet nogle bud på ting, som forældrene også bliver glade for.

HOPTIMIST BABY BIMBLE (LIME)Hoptimist i baby-udgave

Hoptimister er lige til at blive i godt humør af, og de findes også i en baby-udgave, som vil passe perfekt ind på en hylde på børneværelset. Hoptimist Baby Bimble hedder den lille hoptimist, og den fås i et væld af farver. Rød, lime, eg og kobber er blot nogle af de farver, du kan vælge mellem. Så der er nok en, der matcher i farverne på børneværelset.

Læs mere om hoptimisten her.

 

 

FILT URO (SKYER/DRENG)Clouds Uro

Denne uro fra Sebra kan skabe ro på børneværelset. De fine små skyer i hvid og blå er fremstillet i filt og kan rengøres med en klud.

En fantastisk effektiv måde til at få børn til at slappe af og finde ro ved blot at se på de skønne skyer i uroen.

Find uroen her, som også findes i en lyserød udgave.

 

 

 

 

 

HOUSE PUDE (BLÅ)Puder

Puder er gode til at tumle i, og der findes rigtig mange fine puder, som også vil pynte på børneværelset. Speedtsberg har lavet denne søde house-pude, som fås i flere farver, så den passer til både drengen og pigen.

Du kan også finde puder formet i mange udformninger og i forskellige farver her. 
De er lige til at kramme!

 

 

FERM LIVING HØJDEMÅLER (BLÅ)Wallstickers

Pynt børneværelset med wallstickers. Ferm Living wallstickers er virkelig fine, og der findes mange varianter, som kan bruges på både vægge, spejle, skabe, vinduer og lignende.

Du kan give den nyfødte denne søde højdemåler med dyr, der står på rygge af hinanden.

Der findes også forskellige figurer og andre wallstickers her.

 

 

Økologisk grønt sengetøj fra Manostiles

Dette skønne økologiske sengetøj er flot og passer både til drengen og pigen.

Det har den skønneste kvalitet, som er med til at sikre en dejlig nattesøvn uden problemer med sved og andre former for gener. Du finder det skønne sengetøj ved at klikke her, hvor du kan læse meget mere om produktet.

 

 

 

Satinvævet babysengetøj – Tigerprint

Vi har fundet en sæt sengetøj mere, som er meget svært at stå for. De søde sengetøj, som har printede tigere på er det sødeste sengesæt, som samtidigt kommer i en uovertruffen kvalitet.

Du kan læse meget mere om dette skønne sæt ved at klikke her.

 

 

 

 

Opbevaring

Med en lille ny følger også en masse legetøj, tøj og andet, der kræver opbevaring. Her er nogle fine forslag til at give den nyfødte ekstra opbevaringsplads på værelset. Så er det også nemmere at rydde op for de voksne eller for barnet, når det bliver gammel nok til at kunne det.

Bomuldspose

Denne flotte opbevaringskurv fra Ferm Living er lavet af bomuld og har fine håndtag i læder. Den kan tørres af med en fugtig klud og er særdeles velegnet til både opbevaring af legetøj eller som vasketøjskurv på børneværelset.

Du kan både benytte dem til bleer, legetøj, tøj eller noget helt fjerde. Anvendelsesmulighederne er super mange, som hele tiden kan ændres. Derved kan en sådan kurv bringe glæde over en lang årrække.

 

 

 


Opbevaringsklodser

LEGO er et hit hos både små og store børn, og de kan allerede fra helt små få lidt LEGO på værelset med disse opbevaringsklodser. Har man flere kan der bygges med dem, og de er så fine, at de kan stå fremme. De fås også i mindre udgaver og flere farver, så du kan finde lige netop de klodser, som passer til barnets værelset.

Se mere om den blå LEGO Brick her og de andre smarte opbevaringklodser her.

 

Bobles

Bobles er til børn, der leger og bruger deres fantasi i alt, hvad de gør. Det er nogle funktionelle møbler, som børnene kan lege med og udfolde sig fysisk på og med. Bobles er rigtig populære hos mange børnefamilier, netop fordi de kan bruges til flere ting. Børnene kan sidde på dem, lege med dem, og hvis man har flere elementer, kan børnene lave en slags forhindringsbane med dem. De er blevet hædret med flere internationale designpriser, og der kommer løbende nye produkter til. Alle med fokus på design og funktionalitet. Så glæd den nyfødte og forældrene med et stykke legetøj, som er meget mere end blot legetøj.

Se det store udvalg af bObles lige her.

Tumlegulv

Tumlegulvet giver barnet et sted at lege med alle sine legesager, og samtidig kan det samles og sammensættes på mange forskellige måder. Det giver barnet ekstra muligheder for leg og udfoldelse. Det består af fire brikker, som hver har fire udskiftelige cut-out cirkler. Derudover er der 4 udskiftelige balancecirkler i ekstra højde, som barnet med tiden kan gå på. Det måler 100×100 cm, og så fås det i flere farver, så der er helt sikkert et, der passer til børneværelset hos den lille familie.

Se flere billeder og læs mere om tumlegulvet lige her.

 

Skildpadde

Barnet kan træne sin balance på denne Bobles skildpadde ved at stå på den. Den kan også vippe, og så kan de mindste børn bruge den til at sidde på. Den har altså mange anvendelsesmuligheder, der kan træne barnets motorik, og den kan bruges lang tid af den nyfødte. Den er skridsikker, så barnet kan lege sikkert på den. Findes i flere forskellige farver.

 

 

 

Ællingen

Bobles ællingen er en af de mindre dyr i Bobles’ verdenen. Den kan bruges som siddeplads eller barnet kan ligge hen over den. Ved at sætte den på den lille flade, kan barnet også bruge den til at rejse sig ved, når det begynder på det.

Se bObles ællingen her.

 

 

 

 

Krokodille

Denne søde krokodille kan udvikle mange af barnets færdigheder. Den kan bruges som trappe, som vippe, til at lægge på eller som sjove stylter, hvis man har to. Barnet kan med tiden få timer til at gå med krokodillen, så det vil helt sikkert være et hit hos de nybagte forældre. Den er i den dyre ende af Bobles’ legetøjet, men der er sikkert andre, der gerne vil være med til at glæde barn og forældre.

 

 

 

bObles - Hest - Mørkegrå marmorFind alle tumlemøbler fra Bobles her! 

Du findes bl.a. de nye flotte dyr i marmor-serien, som også vil være dekorative i stuen eller på børneværelset.

 

 

 

 

 

 

Gynger

Der går lidt tid, inden at den nyfødte kan bruge gynger, men når han eller hun kan, vil det helt sikkert skabe glæde. Her er et par bud på en gynge, som den lille vil elske med tiden.

Hestegynge

Denne gynge er lavet i lyst træ og har et sødt hestehoved. Den kan klare en vægt på 60 kg, så barnet kan bruge den ret længe. Den skal hænges op, og så kan barnet gynge frem og tilbage.

Læs mere om hestegyngen her.

 

 

Gyngehest

Denne gyngehest er en lidt mere klassisk gyngehest. Den skal stå på gulvet, og så kan barnet kravle op og gynge. Den er udformet som en skildpadde og er i flotte, klare farver. En rigtig sød ting til børneværelset, som den lille nok skal få meget sjov ud af.

 

 

 

 

Legetøj

Der findes meget forskelligt legetøj, som er med til at stimulere barnets sanser. Vi har her samlet noget af det legetøj, som den nyfødte kan bruge i dag, og når barnet bliver ældre.

Bold med klokke

Sebra laver rigtig fine og ofte hæklede ting til børn, og denne bold med klokke kan stimulere flere af barnets sanser. Den er blød og passer til barnets lille hånd. Bolden kan også bruges, når barnet bliver ældre til at lære at kaste og gribe.

Du kan finde Sebra-bolden lige her.

 

 

Rangle

En rangle er god til at lære børn at gribe fat om noget, og samtidig siger den noget, når barnet ryster den. Især som nyfødt og i det første leveår er det godt at have noget at gribe om på samme måde som med bolden. Der findes mange fine og søde rangler, og Smallstuff har lavet en dyreserie.

Her er det den pink elefant.

 

 

SEBRA PUTTEKASSE (FARM DRENG)Puttekasse

En puttekasse har de fleste nok haft som børn, og de er rigtig gode til at lære børn om former. Samtidig kan de træne barnets koordination, når klodserne skal puttes ned i det rigtig hul.

Denne udgave fra Sebra er lavet i træ, og fås også i røde nuancer med en bondekone, der vander blomster.

 

 

 

Bøger

En bog er en god idé at give en nyfødt, enten en til højtlæsning eller en bog, som barnet selv kan bladre i. Her er der nogle bud på en bog til den nyfødte.

Løfte-flapper-bog

Løfte-flapper-bogen kan træne både motorik, tale, hukommelse, koncentration og læsning hos barnet. De kan løfte flapper i bogen for at se, hvad der gemmer sig under dem. Der er 100 billeder og ord, som barnet kan bladre sig igennem, og han eller hun kan med alderen bruge bogen forskelligt.

Læs mere om bogen her.

 

 

 

 

 

De små synger

De små synger er en klassiker blandt børnebøger. Her er 134 børnesange, og så kan forældrene også blive opdateret på, hvordan teksten til ”Se den lille kattekilling” er. En hyggelig bog, hvor barnet med tiden kan synge med.

 

 

 

 

 

Halfdan Rasmussens rim

De fleste kan nok huske Halfdan Rasmussens rim fra deres barndom, og denne bog er lavet til de mindste med Halfdan Rasmussens udødelige rim. Bente Bech har lavet tegningerne til rim som ”Den lille frække Frederik”, ”Snemand Frost og Frøken Tø” og ”Rapanden Rasmus”. En sød og hyggelig bog, som barnet selv kan bladre i eller som forældrene kan læse højt fra.

Læs mere eller køb bogen her.

 

Musikalsk blæksprutte Octotunes

Denne musikalske blæksprutter er en fantastisk, samt ikke mindst award-vindende.

Den søde blæksprutte kan skabe en dejlig stemning hos de fleste nyfødte, som strakt er med til at føle sig trygge, men lader sig samtidigt også udvikle nye måder at forstå lyde på, da blæksprutten har mange nye lyde.

Læs mere eller køb blæksprutten her

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du have mere inspiration, kan du her finde et stort udvalg af legetøj til børn.

 

Gode gaver til nyfødte – sådan vælger du den rette

Hvad er det helt konkret som definerer en god gave til den nyfødte? Er det at forældrene bliver glade for gaven, eller er det en gave, som kan være med til at udvikle motorik og andre færdigheder hos den nyfødte? Der er ingen facitliste som sådan, men det er klart at gaver som har en funktion er super gode gaver.

Legetøj kan virke som en meget klassisk gaveidé, men der er faktisk rigtig stor forskel på hvilket legetøj du vælger at give til den lille. Noget legetøj har ikke en egentlig funktion, hvor andet legetøj er specifikt designet til at være med til at udvikle barnets motoriske evner. Gaver som er med til at udvikle motorikken hos barnet i de første 12 måneder, er helt afgjort hvad man kan definere som en god gave.

Dog kan vi godt kategorisere de fleste gaver som gode gaver, da kravene for en gave til en nyfødt ikke er særlig store. Det handler i bund og grund om at du vælger en gave, som du synes er sød og som du ligeledes tror at enten barn eller forældre kan have en vis glæde ved at bruge. Hvis du finder en gave, som ikke blot ender i en skuffe eller en kasse, så har du helt afgjort fundet hvad vi kan definere som en god gave til den nyfødte.

Den personlige gave til den nyfødte

Personlige gaver kan være en helt fantastisk gave til en lille nyfødt. Om du leder efter en dåbsgave eller blot en gave til den nyfødtes første juleaften, så vil personlige gaver altid være et stort hit.

Personlige gaver er ikke som personlige gaver til voksne, da disse gaver til børn gerne skal være noget som kan følge dem flere år frem i tiden. Her er gaver indeholdende tryk og navne en oplagt idé. Det kunne sagtens være en lille ske, halskæde eller noget helt tredje, som barnet kan gemme mange år frem i tiden.

En personlige gave kan dog også være en gave der har et sjovt twist. Måske en bodystocking med teksten “Jeg har verdens sejeste onkel” kunne være en sjov gave, som samtidigt også er personlig. Mulighederne for at give en personlig gave er om ikke andet til stede, men det kræver ofte at vi som giver af gaven kan tænke lidt ud af boksen.

En perfekt gave til babyen

Den perfekte gave til den nyfødte er svær at definere.

Dog kan vi som tommelfingerregel sige, at en perfekt gave til den nyfødte er en gave, som har en skøn funktion eller kan vække mange mindre frem i tiden. Nyfødte har næppe mange præferencer ift. hvilken gave de modtager, men derfor kan man godt gøre sig umage og finde en perfekt gave.

Hvis du selv har børn, så ved du måske også allerede hvad den perfekte gave var da Jeres barn var nyfødt. Prøv at vend tankegangen rundt, hvad har man som forældre brug for til sit barn, når det stadig er helt spæd? Du skal nok komme på nogle skønne og gode gaveidéer.

Vi håber naturligvis, at denne artikel har kunnet inspirere dig til at finde en god gave til den nyfødte.

Hvad tænker du er den perfekte gave til en nyfødt? Giv din mening til kende i kommentarfeltet nedenfor.

Du kan også læse artiklen om Barselsgaver.

One thought on “Gave til nyfødt – Oplagte gaver til den nyfødte baby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *