Gave til nyfødt

Er der kommet en lille baby i familien eller vennekredsen, og skal du finde en gave til den nyfødte? Så læs videre her. Vi har samlet nogle gaveideer, som kan bruges til både barselsgaver og dåbsgaver.

Indhold:

Sødt tøj
Til børneværelset
Opbevaring
Bobles
Gynger
Legetøj
Bøger

Sødt tøj

En klassisk gave til den nyfødte kunne være forskelligt tøj, som kan gavne lige med det samme.


BLUE DEER Body - P184510 Fra Petit Sofie SchnoorUnisex body

Denne søde body er fra Petit by Sofie Schnoor og har et enkelt motiv med dådyr på mørkeblå baggrund, som kan bruges både til drenge og piger.

Find bodyen her. 

HAGESMÆK 2 STK. (PANDA)Hagesmæk 

Disse to hagesmække kan du købe for kun 99 kr. De er fra Sebra og har motiv med pandaer. Du finder de to smække lige her, som er fremstillet i blødt plast fri for phalater.

ULD køredragt fra Joha - GråUlddragt 

Giv en super lækker ulddragt i høj kvalitet. Den er blød, lækker og varm og lavet af mærket Joha.

Find køredragten her. 

Til børneværelset

Der findes så mange lækre ting til børneværelset, som den nyfødte med tiden vil kunne få glæde af. Vi har samlet nogle bud på ting, som forældrene også bliver glade for.

HOPTIMIST BABY BIMBLE (LIME)Hoptimist i baby-udgave

Hoptimister er lige til at blive i godt humør af, og de findes også i en baby-udgave, som vil passe perfekt ind på en hylde på børneværelset. Hoptimist Baby Bimble hedder den lille hoptimist, og den fås i et væld af farver. Rød, lime, eg og kobber er blot nogle af de farver, du kan vælge mellem. Så der er nok en, der matcher i farverne på børneværelset.

Læs mere om hoptimisten her.

FILT URO (SKYER/DRENG)Clouds Uro

Denne uro fra Sebra kan skabe ro på børneværelset. De fine små skyer i hvid og blå er fremstillet i filt og kan rengøres med en klud.

Find uroen her, som også findes i en lyserød udgave.

HOUSE PUDE (BLÅ)Puder

Puder er gode til at tumle i, og der findes rigtig mange fine puder, som også vil pynte på børneværelset. Speedtsberg har lavet denne søde house-pude, som fås i flere farver, så den passer til både drengen og pigen.

Du kan også finde puder formet i mange udformninger og i forskellige farver her. 
De er lige til at kramme!

FERM LIVING HØJDEMÅLER (BLÅ)Wallstickers

Pynt børneværelset med wallstickers. Ferm Living wallstickers er virkelig fine, og der findes mange varianter, som kan bruges på både vægge, spejle, skabe, vinduer og lignende.

Du kan give den nyfødte denne søde højdemåler med dyr, der står på rygge af hinanden.

Der findes også forskellige figurer og andre wallstickers her.

Opbevaring

Med en lille ny følger også en masse legetøj, tøj og andet, der kræver opbevaring. Her er nogle fine forslag til at give den nyfødte ekstra opbevaringsplads på værelset. Så er det også nemmere at rydde op for de voksne eller for barnet, når det bliver gammel nok til at kunne det.

Bomuldspose

Denne flotte opbevaringskurv fra Ferm Living er lavet af bomuld og har fine håndtag i læder. Den kan tørres af med en fugtig klud og er særdeles velegnet til både opbevaring af legetøj eller som vasketøjskurv på barneværelset.


Opbevaringsklodser

LEGO er et hit hos både små og store børn, og de kan allerede fra helt små få lidt LEGO på værelset med disse opbevaringsklodser. Har man flere kan der bygges med dem, og de er så fine, at de kan stå fremme. De fås også i mindre udgaver og flere farver, så du kan finde lige netop de klodser, som passer til barnets værelset.

Se mere om den blå LEGO Brick her og de andre smarte opbevaringklodser her.

Bobles

Bobles er til børn, der leger og bruger deres fantasi i alt, hvad de gør. Det er nogle funktionelle møbler, som børnene kan lege med og udfolde sig fysisk på og med. Bobles er rigtig populære hos mange børnefamilier, netop fordi de kan bruges til flere ting. Børnene kan sidde på dem, lege med dem, og hvis man har flere elementer, kan børnene lave en slags forhindringsbane med dem. De er blevet hædret med flere internationale designpriser, og der kommer løbende nye produkter til. Alle med fokus på design og funktionalitet. Så glæd den nyfødte og forældrene med et stykke legetøj, som er meget mere end blot legetøj.

Se det store udvalg af bObles lige her.

Tumlegulv

Tumlegulvet giver barnet et sted at lege med alle sine legesager, og samtidig kan det samles og sammensættes på mange forskellige måder. Det giver barnet ekstra muligheder for leg og udfoldelse. Det består af fire brikker, som hver har fire udskiftelige cut-out cirkler. Derudover er der 4 udskiftelige balancecirkler i ekstra højde, som barnet med tiden kan gå på. Det måler 100×100 cm, og så fås det i flere farver, så der er helt sikkert et, der passer til børneværelset hos den lille familie.

Se flere billeder og læs mere om tumlegulvet lige her.

Skildpadde

Barnet kan træne sin balance på denne Bobles skildpadde ved at stå på den. Den kan også vippe, og så kan de mindste børn bruge den til at sidde på. Den har altså mange anvendelsesmuligheder, der kan træne barnets motorik, og den kan bruges lang tid af den nyfødte. Den er skridsikker, så barnet kan lege sikkert på den. Findes i flere forskellige farver.

Ællingen

Bobles ællingen er en af de mindre dyr i Bobles’ verdenen. Den kan bruges som siddeplads eller barnet kan ligge hen over den. Ved at sætte den på den lille flade, kan barnet også bruge den til at rejse sig ved, når det begynder på det.

Se bObles ællingen her.

Krokodille

Denne søde krokodille kan udvikle mange af barnets færdigheder. Den kan bruges som trappe, som vippe, til at lægge på eller som sjove stylter, hvis man har to. Barnet kan med tiden få timer til at gå med krokodillen, så det vil helt sikkert være et hit hos de nybagte forældre. Den er i den dyre ende af Bobles’ legetøjet, men der er sikkert andre, der gerne vil være med til at glæde barn og forældre.

bObles - Hest - Mørkegrå marmorFind alle tumlemøbler fra Bobles her! 

Du findes bl.a. de nye flotte dyr i marmor-serien, som også vil være dekorative i stuen eller på børneværelset.

Gynger

Der går lidt tid, inden at den nyfødte kan bruge gynger, men når han eller hun kan, vil det helt sikkert skabe glæde. Her er et par bud på en gynge, som den lille vil elske med tiden.

Hestegynge

Denne gynge er lavet i lyst træ og har et sødt hestehoved. Den kan klare en vægt på 60 kg, så barnet kan bruge den ret længe. Den skal hænges op, og så kan barnet gynge frem og tilbage.

Læs mere om hestegyngen her.

Gyngehest

Denne gyngehest er en lidt mere klassisk gyngehest. Den skal stå på gulvet, og så kan barnet kravle op og gynge. Den er udformet som en skildpadde og er i flotte, klare farver. En rigtig sød ting til børneværelset, som den lille nok skal få meget sjov ud af.

Legetøj

Der findes meget forskelligt legetøj, som er med til at stimulere barnets sanser. Vi har her samlet noget af det legetøj, som den nyfødte kan bruge i dag, og når barnet bliver ældre.

Bold med klokke

Sebra laver rigtig fine og ofte hæklede ting til børn, og denne bold med klokke kan stimulere flere af barnets sanser. Den er blød og passer til barnets lille hånd. Bolden kan også bruges, når barnet bliver ældre til at lære at kaste og gribe.

Du kan finde Sebra-bolden lige her.

Rangle

En rangle er god til at lære børn at gribe fat om noget, og samtidig siger den noget, når barnet ryster den. Især som nyfødt og i det første leveår er det godt at have noget at gribe om på samme måde som med bolden. Der findes mange fine og søde rangler, og Smallstuff har lavet en dyreserie.

Her er det den pink elefant.

SEBRA PUTTEKASSE (FARM DRENG)Puttekasse

En puttekasse har de fleste nok haft som børn, og de er rigtig gode til at lære børn om former. Samtidig kan de træne barnets koordination, når klodserne skal puttes ned i det rigtig hul.

Denne udgave fra Sebra er lavet i træ, og fås også i røde nuancer med en bondekone, der vander blomster.

Bøger

En bog er en god idé at give en nyfødt, enten en til højtlæsning eller en bog, som barnet selv kan bladre i. Her er der nogle bud på en bog til den nyfødte.

Løfte-flapper-bog

Løfte-flapper-bogen kan træne både motorik, tale, hukommelse, koncentration og læsning hos barnet. De kan løfte flapper i bogen for at se, hvad der gemmer sig under dem. Der er 100 billeder og ord, som barnet kan bladre sig igennem, og han eller hun kan med alderen bruge bogen forskelligt.

Læs mere om bogen her.

De små synger

De små synger er en klassiker blandt børnebøger. Her er 134 børnesange, og så kan forældrene også blive opdateret på, hvordan teksten til ”Se den lille kattekilling” er. En hyggelig bog, hvor barnet med tiden kan synge med.

Halfdan Rasmussens rim

De fleste kan nok huske Halfdan Rasmussens rim fra deres barndom, og denne bog er lavet til de mindste med Halfdan Rasmussens udødelige rim. Bente Bech har lavet tegningerne til rim som ”Den lille frække Frederik”, ”Snemand Frost og Frøken Tø” og ”Rapanden Rasmus”. En sød og hyggelig bog, som barnet selv kan bladre i eller som forældrene kan læse højt fra.

Læs mere eller køb bogen her.

Vil du have mere inspiration, kan du her finde et stort udvalg af legetøj til børn.

Vi håber naturligvis, at denne artikel har kunnet inspirere dig til at finde en god gave til den nyfødte.

Hvad tænker du er den perfekte gave til en nyfødt? Giv din mening til kende i kommentarfeltet nedenfor.

Du kan også læse artiklen om Barselsgaver.

2 thoughts on “Gave til nyfødt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *