Gave til nyfødt

Gave til nyfødt – Oplagte gaver til den nyfødte baby

Hvis familien eller vennekredsen beriges med en nyfødt baby, så er det oplagt at give en gave til den nyfødte, men hvad giver man helt præcist til en nyfødt? Det kan nemlig være svært at komme på en god gave, hvis man ikke tidligere har købt så mange gaver til de helt små.

Det kan også være at julegaven til den nyfødte skal findes, men igen melder problematikken sig omkring hvilken gave du skal give.

Hos Gaveraad.dk har vi gjort os umage for at finde nogle af de bedste gaveidéer til den nyfødte, sådan at du ikke længere behøver at bekymre dig over hvad du skal give. Snup en god kop kaffe og rul stille og roligt igennem vores liste over gode gaver til den nyfødte. Vi garanterer, at du kan finde en god og betænksom gave, som vil vække stor glæde, især hos de heldige forældre.

Spring til kategori

Tøj og beklædning

En klassisk gave til den nyfødte kan være tøj og andre ting til beklædningen, som kan gavne her og nu.

Se det søde tøj her

Opbevaring

Med en lille ny følger også en masse legetøj, tøj og andet, der kræver opbevaring. Her er nogle fine forslag til at give den nyfødte ekstra opbevaringsplads på værelset. Så er det også nemmere at rydde op for de voksne eller for barnet, når det bliver gammel nok til at kunne det.

Se forskelligt opbevaring

B0bles - Motorik legetøj

Bobles er til børn, der leger og bruger deres fantasi i alt, hvad de gør. Det er nogle funktionelle møbler, som børnene kan lege med og udfolde sig fysisk på og med. Bobles er rigtig populære hos mange børnefamilier, netop fordi de kan bruges til flere ting. Børnene kan sidde på dem, lege med dem, og hvis man har flere elementer, kan børnene lave en slags forhindringsbane med dem. De er blevet hædret med flere internationale designpriser, og der kommer løbende nye produkter til. Alle med fokus på design og funktionalitet. Så glæd den nyfødte og forældrene med et stykke legetøj, som er meget mere end blot legetøj.

Se det herlige b0bles herunder

Børnebøger

En bog er en god idé at give en nyfødt, enten en til højtlæsning eller en bog, som barnet selv kan bladre i. Her er der nogle bud på en bog til den nyfødte.

Se de bedste bøger til børn

Gode gaver til nyfødte – sådan vælger du den rette

Hvad er det helt konkret som definerer en god gave til den nyfødte? Er det at forældrene bliver glade for gaven, eller er det en gave, som kan være med til at udvikle motorik og andre færdigheder hos den nyfødte? Der er ingen facitliste som sådan, men det er klart at gaver som har en funktion er super gode gaver.

Legetøj kan virke som en meget klassisk gaveidé, men der er faktisk rigtig stor forskel på hvilket legetøj du vælger at give til den lille. Noget legetøj har ikke en egentlig funktion, hvor andet legetøj er specifikt designet til at være med til at udvikle barnets motoriske evner. Gaver som er med til at udvikle motorikken hos barnet i de første 12 måneder, er helt afgjort hvad man kan definere som en god gave.

Dog kan vi godt kategorisere de fleste gaver som gode gaver, da kravene for en gave til en nyfødt ikke er særlig store. Det handler i bund og grund om at du vælger en gave, som du synes er sød og som du ligeledes tror at enten barn eller forældre kan have en vis glæde ved at bruge. Hvis du finder en gave, som ikke blot ender i en skuffe eller en kasse, så har du helt afgjort fundet hvad vi kan definere som en god gave til den nyfødte.

Du kan også finde endnu mere inspiration hos vores samarbejdspartner Tildenlille.dk, som har endnu flere gaver til børn, men samtidigt også en række tests af forskelligt udstyr, som blandt andet en paraplyklapvogn eller en voksipose. Du kan med andre ord finde lidt af hvert!

Den personlige gave til den nyfødte

Personlige gaver kan være en helt fantastisk gave til en lille nyfødt. Om du leder efter en dåbsgave eller blot en gave til den nyfødtes første juleaften, så vil personlige gaver altid være et stort hit.

Personlige gaver er ikke som personlige gaver til voksne, da disse gaver til børn gerne skal være noget som kan følge dem flere år frem i tiden. Her er gaver indeholdende tryk og navne en oplagt idé. Det kunne sagtens være en lille ske, halskæde eller noget helt tredje, som barnet kan gemme mange år frem i tiden.

En personlige gave kan dog også være en gave der har et sjovt twist. Måske en bodystocking med teksten “Jeg har verdens sejeste onkel” kunne være en sjov gave, som samtidigt også er personlig. Mulighederne for at give en personlig gave er om ikke andet til stede, men det kræver ofte at vi som giver af gaven kan tænke lidt ud af boksen.

En perfekt gave til babyen

Den perfekte gave til den nyfødte er svær at definere.

Dog kan vi som tommelfingerregel sige, at en perfekt gave til den nyfødte er en gave, som har en skøn funktion eller kan vække mange mindre frem i tiden. Nyfødte har næppe mange præferencer ift. hvilken gave de modtager, men derfor kan man godt gøre sig umage og finde en perfekt gave.

Hvis du selv har børn, så ved du måske også allerede hvad den perfekte gave var da Jeres barn var nyfødt. Prøv at vend tankegangen rundt, hvad har man som forældre brug for til sit barn, når det stadig er helt spæd? Du skal nok komme på nogle skønne og gode gaveidéer.

Vi håber naturligvis, at denne artikel har kunnet inspirere dig til at finde en god gave til den nyfødte.

Hvad tænker du er den perfekte gave til en nyfødt? Giv din mening til kende i kommentarfeltet nedenfor.

Du kan også læse artiklen om Barselsgaver.

✔ Hvordan vælger jeg den rette gave til en nyfødt?

Den nyfødte har ikke selv mange krav, og langt hen ad vejen handler det om at finde en gave, du tror enten barn eller forældre kan have glæde af. En af de mere klassiske gaveidéer til den nyfødte er legetøj. Her kan den gode gave f.eks. være at finde legetøj med funktion, som kan hjælpe barnet med at udvikle sin motorik.

? Hvor finder jeg en personlig gave til den nyfødte?

Hvad end du leder efter en dåbsgave eller blot en gave til den nyfødte, så er personlige gaver altid en sikkert hit. Den personlige gave kan være en gave, der kan følge barnet i flere år. Her kan du bl.a. få indgraveret dåbsskeer og smykker. Du kan også finde de lidt sjovere personlige gaver og få printet en sød tekst på en bodystocking - kun fantasien sætter grænser.

? Hvordan finder jeg den perfekte gave til en baby?

Den perfekte gave kan være mange ting. Ofte kan det være en gave, der har en skøn funktion, eller en gaver, der vil vække minder mange år frem. Du kan med fordel overveje, om der er noget forældrene mangler til den nyfødte, og dermed både glæde forældre og barn.