De bedste paddleboards 2022

De bedste paddleboards 2022

Er du på udkig efter de bedste paddleboards eller SUP boards, så er du landet det rette sted. Vi har nemlig undersøgt sagen og har fundet de bedste og mest populære paddleboards der findes på det danske marked. 

Paddleboards eller SUP boards som de også bliver kaldt er blevet et kæmpe hit herhjemme. Især under corona epidemien forelskede mange danskere sig i de unikke boards, da det var en unik måde at få mest ud af deres staycation.

Mange forbinder paddleboards med surfboards og lige ved første øjekast ligner de to slags boards også hinanden utrolig meget. Men der er stor forskel på hvordan du bruger et paddleboard i forhold til et surfboard. 

Paddleboards er som navnet lyder et board hvor du padler. Du kan stå op og padle, eller sidde ned og padle dig frem på boardet. Et Paddleboard er ofte oppusteligt og er ofte lavet i andet materiale end et surfboard. Der findes dog paddleboards der er faste. De faste paddleboards består for det meste af enten glasfibermateriale eller træ.

Folk der vælger faste paddleboards ønsker ofte en større stabilitet i vandet og det er en god idé med et fast board, hvis du er mere øvet og gerne vil ud på lidt længere ture.

Spring til kategori

Oppustelig Paddleboard

Hvad er forskellen på et fast paddleboard og et oppusteligt

Der er som sådan ikke den helt store forskel på de to boards. Det kan være at der sidder flere paddleboard eksperter deruder der er lidt uenig. Grunden til at vi siger at der ikke er den helt store forskel er fordi at grundet stor efterspørgsel på Sub boards/paddleboards er udviklingen inden for oppustelige paddleboard gået stærkt, således at mange oppustelige paddleboards i dag er utrolig slidstærke og tåler bedre stød. 

Fordelen ved et oppusteligt SUP board er også at boardet er nemmere at transportere, fordi du kan lukke luften ud af boardet igen efter brug.  

Et fast SUP board er mere modstandsdygtig overfor eventuelle hårde slag og mange mener også at et fast board er langt det bedste at bruge hvis du er øvede paddleboard bruger. Men forskellen er efterhånden så lille at det kommer helt an på, hvad du bedst kan lide. Vi vil dog foreslå dig at prøve både et oppusteligt og fast paddleboard, hvis du har mulighed for det, før du beslutter dig for hvilke SUP board du ønsker at købe.

Skal jeg vælge luft- eller fast Paddleboard?

Paddleboards med luft er efterhånden det mest solgte af de forskellige SUP boards der findes. Det er en nem og god løsning da luften kan tages ud af paddleboardet, så fylder det ikke nær så meget som et fast board. Har du opbevaringsmuligheder er det selvfølge ikke en ting du nødvendigvis skal tage stilling til. 

Der findes flere forskellige typer og størrelser af paddleboards. Du skal derfor gøre op med dig selv hvad du er på udkig efter. Det at klart at hvis du er nybegynder så er det måske ikke nødvendigt med det dyreste board og der findes jo paddleboards der er særlig egnet til nybegynderen. Det betyder ikke at boardet kommer til at blive kedelig at bruge med tiden, for du kan sagtens finde gode boards der passer perfekt til nybegynderen samt øvede.

 

Bedste oppustelig paddleboard

Bedste SUB boards

Hvilke slags SUB boards findes der? 

Der findes allround paddleboards, Race paddleboards, wave paddleboard, touring paddleboards samt fitness paddleboards.

Der er også mange der bruger paddleboards til at fiske fra og så er der dem der bruger paddleboards til Yoga. 

Som du kan se er der mange forskellige typer SUP boards. Navnene på de forskellige typer boards giver lidt sig selv, men vi kommer her med en kort beskrivelse af hver board kan tilbyde.

 

Allround paddleboards 

Denne type SUP boards er dem der bliver solgt allerflest af. De er gode og modstandsdygtige og du kan bruge et allround paddleboard i søer, fjorde og i andet kystnært vand. De kan bruges på både stille og livligt vand.

Det er et godt begynder board, men også et board du kan have i længere tid uden at miste interessen. På et allround board er det forholdsvis nemt at holde balancen, samtidig med at du har mulighed for at kunne få godt med fart på.

Ønsker du at bruge paddleboard sammen med din familie, så er det helt sikkert et allround paddleboard du bør investerer i.

Race SUB boards

Denne udgave er fremstillet særligt til den øvede paddleboarder. Formen på boardet er lidt anderledes end allround modellen. Den er lidt mere smal, har en mere spids front. Formen gør at paddle boardet kan glide bedre igennem vandet, så du har mulighed for at få ekstra meget fart på. 

Touring paddleboards

Touring boards er en god blanding mellem allround paddleboards, samt race paddleboards. Formen giver en god stabilitet og boardet glider virkelig godt hen over vandet. Dette board er også mere komfortabelt, hvilket er vigtigt fordi boardet er velegnet til lange ture. Denne model kan derfor også klare lidt livligt vand og er perfekt på lange kyststrækninger i fjorden,, samt søer og andet kystnært vand. Dette board kan benyttes af både nybegyndere, samt øvede.

Wave sub boards

Denne udgave er mere smal og kort end de andre paddleboards. Waveboardet og surfboard og har næsten samme funktion. Man lægger sig nemlig ned på boardet for at fange bølger, som man gør med et surfboard. Boardet er mere stift og er belagt med et PVC lag. Super fedt board hvis du ønsker at få noget ud af din sommer ved kysterne.

Fitness boards

Her er der tale om et stabilt og kort board hvor du har mulighed for at kunne bevæge dig mere frit, uden at du mister din balance. Mange elsker at bruge dette board til at lave Yoga på. Den er også perfekt til meditation. Tænk, at sidde på helt stille vand i en sø og bare blive et med alt omkring sig. Det lyder perfekt!

Det er lidt mere hårdt at skulle padle rundt med dette board, da den har en anden form end f.eks. allround boardet.

De bedste SUB boards

Hvis du er på udkig efter de bedste paddleboards, så har vi ligeledes fundet et par stykker frem til dig. Vi har fundet bestsellers som mange elsker og er virkelig tilfredse med. På den måde kan du være sikker på at det board du bestiller, lever op til alle dine forventninger.

Bedste SUB boards

Billige Paddleboards

Vi har fundet billige paddleboards frem til dig. Det er selvfølgelig boards i den bedste kvalitet. Det er rart at kunne finde et paddleboard på tilbud, så her kan du holde dig opdateret med hvilke gode tilbud du kan finde.

Billige Paddleboards

Det bedste tilbehør til Paddleboard

Sikkerhed er altid et must når du bevæger dig ud på vandet. Selvom vandet ser rolig og tilforladeligt ud, så kan det være utrolig meget strøm. Der kan også ske noget så du falder af dit paddleboard og kommer til skade. Derfor er det super vigtigt at du altid tager din egen sikkerhed seriøst. Brug ALTID en leash, så dit paddleboard ikke flyder væk fra dig.

Nedenfor vil du kunne finde det bedste paddleboard udstyr, samt andet der øger din sikkerhed når du bevæger dig ud på vandet.

Gode våddragter

Mange bruger våddragter når de bevæger sig ud på paddleboards og det er der en god grund til. Vandet kan selvfølgelig have en temperatur der gør at det kan blive nødvendigt med en våddragt, men med flere timer i vandet kan det i den grad blive en kølig fornøjelse. Derudover kan vinden også hurtigt vende og det kan blive ret så koldt. Så overvej en våddragt hvis du er ude på sub boards i længere tid af gangen. Her har du gode våddragter til paddleboarding.

Sikre redningsveste 

I 2017 blev det vedtaget at et SUP board kunne betegnes som mindre fartøjer og derfor skal man have/medbringe en redningsvest eller en svømmevest når man skal ud og stå på paddleboards. Vi har fundet et udvalg af gode redningsveste, samt svømmeveste der passer perfekt til en tur ud på dit SUP board.

Ekstra padler og andet tilbehør til paddleboards
Det kan blive nødvendigt med en ekstra SUP paddle så her har du mulighed for at finde en ny. Der findes også andet tilbehør der gør din tur ud på dit paddleboard meget sjovere. Du kan finde paddleboard sæde så du kan sidde meget bedre hvis du ønsker at bevæge dig ud på længere ture. Du kan også finde andet SUP tilbehør som bærestropper, leash, finner, tasker, sejl, pumper og meget mere.

Bedste tilbehør til Paddleboard

Oppustelige kajakker

Hvis du ikke er den helt store fan af paddleboards og i stedet gerne vil kunne tage på en længere tur hvor du kan nyde naturen omkring dig, så kan en oppustelig kajak faktisk være et udmærket valg. Oppustelige kajakker fylder ikke nær så meget som almindelige kajakker og de er derfor super nemme at have med. De vejer oftest 15-18 kg og de er ikke så tunge at bærer rundt på

Vi har her fundet et par fede oppustelige kajakker der bestemt er et kig værd. Husk at du også her skal have en svømmevest eller en redningsvest på.

De bedste oppustelige kajakker

SUP boards til kvinder

Der findes boards i forskellige længder og vi har her lavet en kort guide til hvordan du bedst muligt finder det SUP board der passer til dig. Der skal være en balance mellem længde, volumen og din vægt og udfra det kan du vælge det rette board.

Boards man anbefaler til kvinder er 10’0 til 10’6. Der er selvfølgelig forskel på hvilke type board du vælger, men disse tal er typisk gældende for allround boards. De fleste steder hvor du køber SUB boards er der en god vejledning til hvilke slags board du bør vælge ud fra din højde og kropsvægt.

Boards til mænd

Det samme er gældende for paddleboards til mænd. Man kigger igen på højde og vægt, for vejer man mere end det boardet anbefaler man vejer, så kan man risikerer at det synker ned i vandet og så får du absolut ingen fornøjelse af dit paddleboard. Man anbefaler oftest 10’6 til 11’6 boards til mænd. Igen vil stedet du køber dit paddleboards kunne give en nøjagtig guide til hvordan du vælger det rette board. Vi gør blot opmærksom på dette, da det er vigtigt at have med i sine overvejelser når du skal vælge et nyt board.

Sådan forlænger du dit SUP boards levetid

Husk at det er vigtigt at du passer godt på dit board, det er som sagt din sikkerhed der står på spil i den sidste ende.

Vi kan komme lidt fif til hvordan du forlænger dit paddleboards levetid og dermed øger din egen sikkerhed:

1. Skyl altid dit board af efter brug. Saltvand er rigtig hårdt ved både plast, træ og glasfiber, så derfor er det en god idé at du husker at skylle boardet efter brug. Det er derover en god idé at sørge for at dit paddleboard er helt tørt inden du pakker det væk.

2. Tjek om der er revner eller huller i dit board. Det gælder for både oppustelige og det faste board. Ved det oppustelige giver det selvfølgelig sig selv at det ikke er særlig sikkert at bruge et board der er så slidt at luften fiser ud. Man kan få reparationsmateriale til oppustelige paddleboards. Er der revner i dit faste paddleboard, kan det være en god idé også at få det fixet hurtigst muligt, da vandet meget hurtigt kan skade træet.

3. Stil altid dit board i skygge så det ikke står et sted med direkte sollys i længere tid af gangen. Solen er ligeledes hård ved SUB boards.