De bedste sansegynger

De bedste sansegynger

Mange børn elsker sansegynger, da gyngerne er både sjove og underholdende og kan virke beroligende. Der findes flere forskellige former for sansegynger og der er nok at vælge mellem.

Som forældre har du helt sikkert et klart ønske om at finde en sikker sansegynge, som du tør lade dit barn bruge. Det er ikke helt lige meget hvordan man hænger en sansegynge op og kvaliteten på sansegyngen skal være i top. Vi har derfor undersøgt hvilke sansegynger der både er de bedste, samt sikreste (sikkerhedsgodkendte).

En sansegynge kan bruges af børn i alle aldre. De helt små børn vil kunne bruge sansegyngen som et sted de kan vugges i søvn. Der er nok mange forældre der kender til at deres børn altid falder i søvn når man er ude at kører bil. Det er ikke helt de samme vuggende bevægelser en sansegynge giver, men det har samme beroligende effekt og en sansegynge kan derfor være utrolig effektiv hvis dit barn har søvnproblemer.

Spring til kategori

Sansegynger til børn

Sansegynger til små børn

Er du på udkig efter en sansegynge til helt små børn, kan du oversigten nedenfor se hvilket sansegynger vi kan anbefale dig at tage et kig på. Super gode, sikre og unikke sansegynger der passer perfekt til hjemmets mindste guldklump.

Sansegynger til tumlinger 

Tumlinger ser hele verden som sin legeplads. Der er en masse ting der skal undersøges og tumlinger opsøger aktivt sjove aktiviteter. Sansegynger til børn i 12-24 mdr+ alderen er et kæmpe hit! Gør sanseleg til en del af jeres hverdag med en ny, unik sansegynge.

Se sansegunger til de små her

Indendørs og udendørs sansegynger

Indendørs sansegynger

Der er fart over feltet når man har børn og det bliver ofte til mange timers leg i løbet af en dag. Med en sansegynge til indendørs brug, får dine børn mulighed for at brænde en masse energi af. Du kan også bruge en sansegynge som et sted hvor dit barn kan ligge og lege eller tage sig en dejlig lur.

Udendørs sansegynger

Her har du et unikt udvalg af de mest populære udendørs sansegynger. Elsker dine børn at lege i haven, så er en sansegynge et must have.

Sansegynger der kan bruges af mere end et barn

Har du flere børn der elsker sansegynger så vil det glæde dig at vide at der findes flere slags sansegynger der kan klare at flere børn leger på dem på samme tid. Det er perfekt hvis du har aktive og glade børn der elsker at lege sammen.

Se udvalget her

Tilbehør til sansegynger

Sansegynger er blevet så populære at der er blevet fremstillet ekstra tilbehør til gyngerne så dig og dit barn kan få mere fornøjelse af jeres sansegynge. 

Kanter til sansegynger

Kanter til sansegynger er som sendt fra himlen og hvis du har helt små børn, er disse sansegynge kanter ganske uundværlig. Kanterne sættes på selve sansegyngen og kanten gør at dit barn ikke triller af gyngen. Med en kant til sansegynger får både du og dit barn en meget bedre oplevelse. 

Gode puder til sansegynger

Skal dit barn have den ultimative sansegynge oplevelse, bør du bestemt overveje at anskaffe dig en pude til jeres sansegynge. Dit barn får en meget mere behagelig og blød oplevelse og det er især en god idé med en pude, hvis dit barn godt kan lide at tage en lur eller slappe af på gyngen. Nedenfor vil du kunne finde de bedste puder til sansegynger.

Telte til sansegynger

Lav jeres sansegynge om til en hyggelig hule med et telt til sansegynger. Børn elsker huler og elsker sansegynger, så det er en perfekt kombination. Vi har fundet de bedste telte til sansegynger frem, så dig og dit barn har mulighed at kunne skabe en unik hule i jeres hjem. 

Forlængerstykker til sansegynger

Forlængerstykker er perfekt hvis i f.eks. ønsker at bruge jeres sansegynge på et højt gyngestativ. Der findes forskellige forlængerstykker, med forskellige mål. De mest almindelige forlængerstykker kan forlænge snorlængden med 50, 70 eller 140 cm. De forlængerstykker du finder her på siden er godkendt.

Se tilbehør her

Derfor skal du vælge en sansegynge

Leg er en del af dit barns udvikling og med en sansegynge er der i den grad mulighed for at kunne lege. Dit barn lærer at stabilisere sin balance og vil på den måde kunne udvikle sig motorisk på en sund og lærerig måde.

Man skulle ikke tro det men en sansegynge er netop god til dit barns motoriske udvikling. Der er plads til at dit barn kan udfolde sig ved at gynge på flere forskellige måder og finde forskellige gynge metoder der er perfekt for lige netop dit barn.

Derudover er det en måde hvorpå dit barn kan få brændt en masse krudt af på en aktiv og sjov måde. Vi er meget stor fan af sansegynger her på siden og vi anbefaler både indendørs- og udendørs sansegynger.

Gode steder at hænge sansegynger

Hvis dit barn er vant til at bruge sansegynger, kan det sagtens betale sig at hænge en sansegynge op på dit barns værelse. Højden kan justeres på sansegynger, således at din sansegynge kommer op i en højde der er ansvarlig i forhold til dit barns alder og kunnen.

Du kan også med fordel hænge en sansegynge op i jeres stue, så sansegyngen på den måde bliver en central del af jeres hjem. Hvis du barn er glad for at se fjernsyn og du får lidt dårlig samvittighed over det, kan du inddrage sansegyngen, således at dit opholder sig på sansegyngen når der skal ses tv. Dit barn vil på den måde ikke bare sidde i en passiv stilling og se tv, men har mulighed for at kunne inddrage lidt bevægelse når der skal ses tv.

Udendørs sansegynger kan du ligeledes hænge op flere forskellige steder. Har du en overdække teresse, kan det være en mulighed at hænge sansegyngen op her så dit barn altid har mulighed for at kunne lege i tørvejr. Du kan også vælge at hænge sansegyngen i et træ, hvor der er græs under, således at dit barn har et blødt underlag, hvis dit barn skulle være uheldig at falde af.

Der er som du kan se ikke nogen fast plads der er egnet til en sansegynge, du kan hænge sansegyngen lige hvor det passer dig og din familie.

Sikkerhedsgodkendte sansegynger

En af de ting man som forældre er mest bekymret for, er at ens barn skal komme noget til. Det kommer derfor ikke som overraskelse at du som forældre ønsker dig den mest sikre sansegynge. Flere sansegynger er sikkerhedsgodkendte og du vil opleve at langt de fleste danske butikker udelukkende forhandler sikre og sikkerhedsgodkendte sansegynger.

Alle sansegynger der bliver solgt skal være sikre, så du som forbruger kan føle dig tryg ved at købe en sansegynge. Du skal dog være obs på at krogen, samt monterings stykket begge er fremstillet af solidt og god kvalitet. Her på siden har vi anbefalet dig en masse gode sansegynger der er fremstillet i super god kvalitet. De er stærke, solide og kan klare lidt af hvert.

Her er hvad du kan gøre for at teste din sansegyngen inden dit barn tager sansegyngen i brug:

  1. Sørg for at personen der sætter sansegyngen op ved hvordan værktøj skal bruges, således at du er sikker på at sansegyngen bliver sat korrekt op.
  2. Når sansegyngen er sat op, så tjek alle reb og se om alle dele på sansegyngen ser ud som de skal eller om der er dele der ser svage ud. Er det sidstnævnte tilfældet skal sansegyngen selvfølgelig sendes tilbage til stedet du har købt gyngen.
  3. Test selv sansegyngen. Hold hænderne mod rebet og hiv nu hårdt og test hvor meget krogen sidder fast. Det er forholdsvist nemt at mærke om krogen giver efter og om loftet du har sat sansegyngen i er stabilt nok. 
  4. Tjek sansegyngen jævnligt. Det kan være en god idé at tjekke sansegyngen en gang imellem så du hele tiden har det fulde overblik over hvad standen på jeres sansegynge er. Især hvis det er en udendørs sansegynge. Reb og nylon kan godt give sig og blive mørt når de hænger ude i alt slags vejr. Så tjek gerne ofte at alt er som det skal være.
  5. Hvis du har en sansegynge til at hænge ude, så tag gerne sansegyngen ned om vinteren. På den måde er du sikker på at din sansegynge ikke bliver slidt af vinterens barske vejr.

 

Sansegynger er for børn i alle aldre

Hvor gammel skal et barn egentlig være for at må bruge sansegynger. Der er egentlig ikke nogen regler for hvornår et barn må starte med at bruge en sansegynge. Vi vil dog foreslå at helt små børn er under konstant opsyn hvis du har dem på en sansegynge. Du som forældre kender dit barn bedst og kan dermed selv vurdere hvornår det er uansvarligt at lade dit barn bruge en sansegynge selv.

I det at dit barn gennemgår flere forskellige stadier i sit unge liv, betyder det også at der er stor forskel på hvad dit barn for ud af en sansegynge. Som helt lille vil sansegynge være et beroligende sted hvor dit barn kan ligge og observerer verden omkring sig. De kan lege med legetøj og tage en beroligende lur. Når børnene bliver størrer og de får en størrer forståelse for deres motorik og verden omkring dem, vil sansegyngen kunne bidrage med andre gode ting der vil kunne styrke dit barns udvikling.

Når dit barn bliver så stor og selvstændige at de selv kan lege, vil gyngen kunne blive et centralt punkt for både udvikling og sjove stunder.

Sansegynger styrker dit barns motoriske udvikling

Som vi før har været inde på, så er sansegynger en kæmpe hjælp til barns motoriske udvikling. 

Hastigheden på den motoriske udvikling er forskellig fra barn til barn. Med en sansegynge vil dit barn kunne udvikle sine motoriske egenskaber meget hurtigere. Flere ergoterapeauter anbefaler faktisk sansegynger til børn der måske oplever flere bevægelsesmæssige udfordringer end andre børn. Generelt er sansegyngen en god hjælp til at lade dit barn udvikle sig på en god, sjov og sund måde.

Start tidligt ud med en sansegynge i 3-12 måneders alderen. Her er dit barn særlig opmærksom på sine omgivelser. I takt med at børnene bliver ældre, vil de reagere på gyngens måde at bevæge sig på, når du skubber gyngen frem, tilbage eller drejer gyngen rundt. 

Man skulle ikke umiddelbart tro at en gynge kunne have så positiv indflydelse på dit barns udvikling, men det har den. Det er til dels også derfor at gyngen hedder sansegynge, da den stimulerer dit barns sanser.

Populært tilbehør til sansegynger

Som før nævnt findes der flere forskellige slags tilbehør til sansegynger. Det er fantastisk at der findes tilbehør der kan give dit barn en ekstra god oplevelse med sin sansegynge. 

Især kanter til sansegynger er en helt unik opfindelse. Mindre børn vil med kanter på deres sansegynge, kunne få en meget bedre oplevelse og du øger dit barns sikkerhed væsentligt når der sættes en kant på jeres sansegynge. 

Hvis sansegyngen er det foretrukne sted hvor du gerne vil at dit barn kan ligge og hygge sig, så er det helt klart en god idé at du anskaffer dig en pude til sansegyngen. De fleste sansegynger er fremstillet af reb og nylon og du kan derfor opleve at dit barn ikke ligefrem finder det behageligt at ligge på gyngen, uden der er en pude eller et tæppe. De puder der er fremstillet til sansegyngen er fremstillet i god kvalitet og dit barn vil ikke kunne mærke reb igennem de fantastiske puder. 

Mange børn har legetelte på deres værelse og kan bruge mange timer på at lege i disse unikke huler. Det er derfor fantastisk at du kan lave jeres sansegynge om til en eventyrlig hule, hvor dit barn kan slappe af med sin ipad, en bog eller med sit yndlingslegetøj. Der findes et hav af telte til sansegynger, som du også er blevet præsenteret for her på siden.

Telte til sansegynger er især perfekt til udendørs sansegynger, fordi dit barn har mulighed for at kunne søge skygge, når solen bliver alt for intens. 

Få mere ud af din sansegynge med et forlængerstykke, så du har mulighed for at kunne hænge din gynge flere steder.

Billige sansegynger

Der findes sansegynger i flere forskellige prisklasser og vi har her på siden forsøgt at finde sansegynger med forskellige priser, så alle kan være med. Det kan være at dine børn elsker sansegynger så meget at du gerne vil have en indendørs sansegynge, samt en udendørs sansegynge. Det er bestemt en mulighed med de gode priser som vi har fundet frem til dig her på siden.


Sansegynger en perfekt gaveidé

Er du på udkig efter en gave til dit barn eller et barn af familien, så er en sansegynge slet ikke en dårlig idé. Langt de fleste børn vil elske at få en sansegynge og det er en god gave der bliver med at give.

Vi foreslår dig at vælge en sansegynge som gave til barnedåb, som barselsgave eller som julegave til børn.

Skab en god relation med dit barn 

Her afslutningsvis vil vi blot fortælle hvorfor vi mener at sansegynger er noget af det mest fantastiske du kan give dit barn. Du har mulighed for at kunne bruge din tid sammen dit barn på en god, unik og nærværende måde. 

Du kan synge for dit barn mens du vugger dit barn forsigtigt i sansegyngen. Det skaber en ro og i kan begge nyde tiden sammen.

Når dit barn er i sansegyngen er dit barn ekstra opmærksom, fordi dit barns omgivelser kommer i bevægelse når du gynger dit barn i gyngen. Derfor er det lettere at holde øjenkontakt, snakke, pludre og grine sammen. Det er knap så nærværende en oplevelse som den kontakt du har hvis du ammer dit barn, men det er meget tæt på, da alle omkringliggende forstyrrelser, som smartphones og tv er ude for rækkevidde.

Så brug sansegyngen som jeres helt unikke frikvarter fra alt omkring jer.