Gave til morfar, farfar og bedstefar – Find gaveideer her

Det kan en svær opgave at finde den rette gave til morfar, farfar eller bedstefar. De kan være en smule kræsne og udtrykker ikke altid, hvad de ønsker sig. Heldigvis bliver gavejagten lettere med lidt hjælp. Herunder finder du et stort udvalg af gaveideer til morfar inddelt i forskellige kategorier.

Indhold:

Oplevelser

Til morfars hjem

Til haven

Til hobbyen

Nyt til morfars garderobe

En personlig gave

Gadgets er kan glæde morfar

Lækkerier til ganen

 

Oplevelser

En gave som kan glæde din morfar i øjeblikket og som han kan mindes tilbage på i eftertiden. Giv en oplevelse der passer til hans interesser eller prøv at skubbe en smule til hans grænser. Det kan også være en god idé at give en oplevelse, som du kan dele sammen med ham.

Østersjagt

Om din morfar er fan af den fine spise eller ej, så vil han sikkert stadig kunne glædes ved jagten. Denne oplevelse indeholder østerssafari, hvor der jagtes østers i 2-3 timer med naturguide, hvorefter de kære østers skal tilberedes, mens der drikkes champagne.

Han får mulighed for at tage både østers og østerkniv med hjem –

Læs mere om oplevelsen her. 

 

 

Svæveflyvning

Lad ham svæve over Danmarks smukke landskab og næsten føle sig fri som fuglen. Vælg mellem spilstart eller flyslæb, begge oplevelser varer ca. 1 time, men længden af flyvetiden variere.

Giv ham oplevelsen af lydløs flyvning her. 

 

 

 

 

Højhastighedssejllads

Hvis der må være fart over feltet og oplevelsen må foregå på vandet, så kan du give denne tur i en RIB-båd på Øresund. Motoren på sådan en krabat har hele 600 hestekræfter, så der er lagt op til vind i håret og masser af skumsprøjt.

Find oplevelsen på Øresund her. 

 

 

 

Vildmarksgourmet

Denne oplevelse foregår ved Mols Bjerge, hvor der, sammen med en guide, skal findes urter og ukrudt, som senere tilberedes på primitiv vis f.eks. ved jordovn og saltdejsindpakning.
En sjov og hyggelig oplevelse, der bringer én helt tæt på naturen.

Køb turen til naturens spiselige skatkammer her. 

 

 

Rom-smagning

Er din morfar til de gyldne dråber, så giv en oplevelse til Highlanders bar, der ligger inde med over 100 forskellige slags rom. Smagningen varer 1 times tid og indebærer smagning af mindst 4 slags rom med historie om den enkelte roms særpræg og oprindelse.

Rommen er inde for rækkevidde – klik blot her. 

 

 

Besøg på dansk vingård

MODAVI, som står for moderne dansk vin, inviterer indenfor på vindgården Lindely. Oplevelsen indeholder markvandring, fortællinger og vinsmagning. Der er selvfølgelig mulighed for at købe en vin med hjem fra vinbutikken.

Vineriet har hele 25 forskellige slags vinsorte.
Giv besøget til vingården i gave til morfar her.

 

 

Fandt du ikke en oplevelse, der passer til din morfar eller farfar, så fortvivl ikke – Du kan finde utrolig mange forskellige oplevelser her. 

 

Til morfars hjem

Der er nok ikke mange gaver i denne kategori, som din morfar selv ville finde på, men det skal ikke holde dig tilbage med at give en gave til morfars hjem. Om du finder noget til væggen, til køkkenet, til stuen eller til soveværelset, så skal det nok kunne glæde ham alligevel.

Plakat Bomedo Modeltog (A2)

Plakat med modeltog

Denne fine plakat er fra danske Bomedo og er i A2 størrelse. Motivet er et modeltog, som Jack Robillard Quinby fik patent på i 1951.

Find plakaten her og giv den evt. til din morfar med en ramme.

Du kan også lede efter andre plakater her. 

 

 

 

 

KEY PIANO NØGLEHOLDER

Nøgleholder

Nu kan din morfar have styr på nøgler og endda på smart vis. Denne nøgleholder hedder Key Piano og er designet som klavertangenter.

Find den sjove praktiske gave til morfars hjem her. 

 

 

 

 

 

KAFFEBRYGGER POUR OVER (1L)

Kaffebrygger

Denne kaffebrygger hedder Pour Over og er udført i glas, der tåler høje temperaturer og et permanent filter i rustfrit stål. Kraven er af kork, så man ikke brænder sig.

Læs mere om kaffebryggeren fra Bodum her. 

 

 

 

 

 

 

Menu - Wine breather deluxeVinilter karaffel

Denne smarte Wine Breather Deluxe karaffel fra Menu er både flot og praktisk.
Karaffelen med den brede bund ilter vinen og kan rumme op til 1 liter.

Er din morfar vinelsker, så klik på billedet for at købe denne i gave.

 

 

 

global-g2

Kokkekniv

Man skal ikke gå ned på udstyr og dette gælder også i køkkenet.
Giv en lækker kokkekniv fra Global, som kan få madlavningen og snittearbejdet til at køre som smurt.

Køb kniven fra Global her eller led efter andre knive af høj kvalitet her. 

 

 

 

Ostesæt med 3 forskellige ostekniveSæt med osteknive

Et flot og eksklusivt sæt osteknive bestående af ostekniv, osteøkse og parmasanosktekniv. Sættet er i rustfrit stål og fra Scandinavia.

Giv en kvalitetsgave til ham, som sætter pris på god ost. 

 

 

 

 

 

Smart sengelomme

Sengelomme

Er din morfar typen, som gerne vil have tingene lige ved hånden, så er det højst sandsynligt også gældende, når han har lagt sig i sengen. Med denne sengelomme, som holdes fast af madrassen, har han bøger, læsebriller, telefon, fjernbetjening osv. lige ved hånden.

Køb sengelommen her. 

 

 

 

 

 

Til haven

Hvis din morfar eller farfar har have, bruger han sikkert meget tid og energi på at holde den pænt. I denne kategori finder du gaver, som kan gøre at han kan få endnu flere glæder i haven.

EVA SOLO VINDUESFODERKUGLE (STOR)

Foderkugle

For at modtage denne gave behøver din morfar faktisk ikke at være haveejer. Denne store foderkugle fra Eva Solo monteres direkte på en rude. Da kuglen er af glas er det nemt at følge med i fuglenes færden, når de kigger forbi for lidt mad.

En gave som både kan glæde fuglene og de som kigger med.

Køb foderkuglen her. Find andre fuglehuse her.

 

 

 

EVA SOLO UDENDØRSTERMOMETER

Udendørstermometer

Følg med i temperaturen udenfor med dette digitale termometer fra Eva Solo. Termometeret har store tal, som gør det nemt at aflæse. Det er desuden let af montere.

Tag et kig på termometeret her. Findes også som barometer.

 

 

 

 

 

FATBOY STRIPESOL PARASOL INDUSTRI GRØN

Parasol

Hvis sommeren bliver lige så hed som i 2018, er det rart at kunne skærme for solen og gøre det mere overkommeligt, at sidde ude i haven. Det kan gøres med denne stribede parasol fra Fatboy.

Køb parasollen, som findes i 5 forskellige farver.

 

 

 

 

Vandslange Magic flex, 15,25 m, grøn. Inkl sprøjtepistol og kobling

Fleksibel haveslange

Denne Magic haveslange kan komprimeres ned til under 5,5 meter, men når vandet tændes udvides slangen automatisk og kan måle over 15 meter.

Find den smarte og pladsbesparende haveslange til morfar her. 

 

 

 

 

 

Blomme 'Hanita'

 

Blommetræ

En fin gave fra naturens side, som kan give glæde år efter år. Blommetræerne findes i forskellige sorter og du kan se en oversigt over hver enkelt sorts bestøvnings- og modningstid.

Du kan også vælge mellem et væld af andre frugttræer til morfars have her. 

 

 

 

 

Sommerfuglebusk

Der findes selvfølgelig mange flotte buske, blomster og træer som kan pryde i haven. Med en buske som denne tilføjer du både farve og liv til haven, når sommerfuglene kommer til at flokkes om de flotte lange blomster.

Læs mere om sommerfuglebuskene her. 

 

 

 

 

 

 

Gavekort

Tør du ikke tage beslutningen om, hvilken planter der skal fylde i din morfars eller farfars have, så giv ham i stedet et gavekort til Plantetorvet.dk.

Så kan han helt selv vælge om han er til træ, busk, blomst eller noget helt andet.

 

 

Bon-fire bålsæt m. bålfad

Bålsæt

En gave der ligger op til den ypperste hygge omkring bålet med snobrød eller skumfiduser. Med dette flotte bålfad fra Bon-fire medfølger også snobrødspinde og spydholdere. Bålstedet er det hævet, så evt. plæne ikke bliver beskadiget.

Køb et samlingspunkt om hygge her. 

 

 

 

 

 

 

 

Til hobbyen

Omend din morfar er til sport, øl, musik eller håndarbejde, så skal der nok være en gave at købe, som passer lige til hans hobby. Det kan også være du kan finde din morfar en splitterny interesse.

Bog om hulebyggeri

Der findes bøger om alverdens kreative indslag inden for forskellige håndværk. Denne bog hedder Hulebyggerne og kan udvide forståelse af huler og hulebyggerier.

Køb bogen her og måske dig og din morfar kan bygge end hule i den nærmeste fremtid.

 

 

 

 

Stanley hobbyhøvl SB3

Hobbyhøvl

Måske mangler han udtryr eller redskaber til sin hobby. Det kunne f.eks. være denne høvl, som er velegnet til alle typer træ.

Find et stort udvalg af andet værktøj her. 

 

 

 

 

 

MusikinstrumenterSant Guitars CL-50-BK

Er der en musikant gemt i din morfar, så pust lidt til en tidligere drøm eller skab en ny, så skønne toner kan komme til at fylde i det lille hjem.

Det kan være han skal forsøge med lidt guitarspil eller måske har han spillet som barn, så kan hurtigt kan genopfriske akkorder osv.

Gå på opdagelse i musikinstrumenter her. 

 

 

 

Petanque sæt i plast (6pcs.)Petanquesæt

Hvis din morfar mestrer spillet petanque, så skal han da have et ordentligt sæt. De 6 kugler af metal og en lille trækugle er samlet i en fin trækasse.

Giv petanquesættet her. 

 

 

 

 

 

 

Billede - Rusty verdenskort 90x60Verdenskort

Er han interesseret i geografi, vil han sikkert blive glad for dette verdenskort med antikt og rustent look. Maleriet er UV-beskyttet og falmer ikke.

Pryd din morfars væg med en flot verdenskort. 

 

 

 

 

 

Pentax Up 10X21 Black

 

Håndkikkert

Om han nyder at kigge på på fugle, skibe, stjerner eller noget helt andet, så får han et lidt bedre kig med en kikkert. Kikkerten fra Pentax er i høj kvalitet og lav i vægt.

Læs flere specifikationer om kikkerten her. 

 

 

 

Dunlop golfsko vandtæt sort læder til herre EUR 44 UK 10 USA 11

 

En gave til sporten

Afhængig af din morfars sportsinteresse kan det være du kan give ham en ketcher, et par badebukser, støvler eller noget helt andet.

Hvis han spiller golf kan du f.eks. give ham disse golfsko fra Dunlop, som er lavet i vandtæt sort læder.

 

 

 

Nyt til morfars garderobe

Din morfar, bedstefar eller farfar kan sikkert overbevise dig om, at han bestemt ikke mangler nyt til sin garderobe. Hvis du tager et nærmere kig vil du nok finde tøj, sko og accessories fra en anden tidsalder og meget der kunne trænge til at blive udskiftet.

Crew Neck Strik - Strik - Regular - Grå

Smart strik

En yderst flot striksweater som kan passe til de fleste. Trøjen er fra mærket Signal og er i koks grå med lysere mønster for oven.

Tag et kig på andre striktrøjer her. 

 

 

 

 

 

 

Bælte - Bælter - Brun

Bælte

En nyt lækkert bælte i læder med synlige syninger i kanten. Det brune bælte er fra mærket Philipsons.

Du kan også finde andre flotte bælter i gave til morfar.

 

 

 

 

 

Skjorter - Lilla

Skjorte

Klæd ham på til fest med denne bordeaux skjorte fra mærket Allan Clark. Modellen hedder Guy og har en moderne pasform.

Kan du ikke lige se din morfar eller farfar i bordeaux, så kan du også finde andre skjorter her.

 

 

 

 

 

Slips - Grøn

Et slips skal der til

En accessorie der kan løfte looket kan være dette grønne slips med fine snirkler. Slipset er fra Allan Clark og fremstillet i 100% silke.

Klik her for at komme slipset et skidt nærmere. 

 

 

 

 

 

Renshaw Sokker - Strømper - Sort

Strømper

Sokker og strømper bliver naturligt slidt med tiden, så dem kan man aldrig få for mange af. Her får du hele 5 par Renshaw strømper i mørke nuancer.

Skal der flere farver på fødderne, så kig efter andre strømper her. 

 

 

 

 

 

TRIWA SMOKY FALKEN BLACK CLASSIC-20

Triwa armbåndsur

Ved mærket Triwa er kvaliteten altid i højsædet og det gælder også med dette ur Falken. Uret er overvejende sort med gulddetaljer i urskiven. Remmen er fremstillet i læder.

Læs mere om uret fra serien Falken her. Eller tag et kig på andre flotte og stilrene armbåndsure her.

 

 

 

 

 

JBS Badekåbe sort mønster

Badekåbe

En dejlig og blød badekåbe fra JBS vil også være lækker for din morfar eller farfar at tøffe rundt i derhjemme efter badet. Kåben har sort mønster fremstillet i bomuld.

Et stk. badekåbe i gave til morfar her. 

 

 

 

 

Resteröds Gunnar Tights 3-pak, bambus, sort, grå og navy

 

Boxershorts

Hele tre par underbukser fra Resteröds i forskellige afdæmpede farver. De er hovedsagligt lavet af bambus og bomuld, hvilket gør dem dejlig bløde at have på.

Køb pakken med underbukser her. 

Find andre boxershorts her. 

 

 

 

Amsterdam N Hjemmesko

Futter til hjemmet

En lækker sko lige til at hoppe i. Disse hjemmesko lavet i mørkegrå uldfilt er fra det populære mærke Birkenstock. Modellen hedder Amsterdam og du finder den her. 

Kig efter andre herre hjemmesko her.

 

 

 

Klassisk Snøresko

 

Klassisk sko med snørre

En pæn sko som kan bruges både til hverdag og fest. Skoen fra Rieker er fremstillet i glat skind med bløde og fleksible såler.

Tror du ikke at denne sko falder i din morfars smag, så kig efter andre herresko her. 

 

 

Gavekort - Gavekort - Sort

 

Gavekort

Er det helt umuligt for dig at beslutte dig for en gave til morfar, farfar eller bedstefar, så kan du altid forære ham et gavekort.

Køb gavekort til Kaufmann her. 

 

 

 

 

En personlig gave

Gaverne i denne kategori bliver lige lidt mere personlige end de resterende i denne artikel. Det bliver de ved hjælp af et billede fra dine gemmer eller ved en indgravering, som gør gaven til helt sin egen.

Til en god whisky

Når der serveres gyldne dråber som whisky, skal det foregå på ordenlig vis. Dette whiskyglas er af høj kvalitet og så kan du lave der personligt med gravure.

Kig nærmere på glasset til whisky her.

 

 

Spillekort med foto

Glæd din morfar med et sæt spillekort, som har et personligt billede på bagsiden.

Kortene kan laves med billede eller tekst. Du kan også vælge spillekort, hvor billedkortene er med personlige fotos.

Køb spillekortene her. 

 

 

Fotokalender - Lav en kalender med dine bedste billeder!Fotokalender

En god og klassisk gave fra børnebørnene er en fotokalender. Udvælg 12 af dine bedste billeder og saml dem i forskellige former for kalendere. Det kan f.eks. være som vægkalender, bordkalender, notesbog med kalender, en kalenderbog osv.

Lav en personlig fotokalender. 

 

Gadgets der kan glæde morfar

Verden er fuld med skønne gadgets – nogle mere nyttige end andre. Din morfar har nok en holdning til de fleste, og han har nok også brug for hjælp til brugen af gadgets til en start, men derefter vil han være helt med på moden og opdage, hvor smart tingene kan gøres.

Google Chromecast 2015 HDMI Full HD Sort Smart TV dongle

Chromecast

Gør det smart at vise billeder, film og andet på fjernsynet ved hjælp af en chromecast. En smart gadget som er at finde i utrolig mange hjem og kan være med til at gøre film- og billedvisning meget hurtigere og lettere.

En gave, som du nok lige skal hjælpe med at opsætte, men derefter kan give stor glæde.

Køb Google Chromecast her. 

 

 

 

Vooni Stone Power Bank Small

Powerbank

Sørg for at han ikke løber tør for strøm med en flot powerbank fra Vooni. Kan bruges til både telefon, tablet, kamera osv. Denne powerbank har et flot stenlignende design.

Hold liv i batteriet med denne powerbank. 

 

 

 

Nye Gadgets - Zenkuru® Massagesæde,

Massagesæde

En lækker gadget til at optimere velværen. Dette massagesæde fra Zenkuru kan både give massage til skuldre, nakke, ryg, hofte og lårenes bagside. Derudover er sædet med til at øge blodcirkulationen og reducere ømhed og spændinger i musklerne.

Har din morfar eller farfar fortjent dette smarte sæde, så klik her. 

 

 

Gave til bedsteforældre - Nokia Body Cardio Vægt,

Vægt med særlige egenskaber

Denne vægt holder helt styr på kroppens sundhed. Den kan nemlig både måle kropsfedt, muskelmasse, hjerterytme og udregne BMI. Vægten hedder Body Cardio og er fra Nokia.

Læs meget mere om vægtens egenskaber her. 

 

 

 

Lækkerier til ganen

En gave som kan deles eller nydes i stilhed. I denne kategori finder du gaver, som er en fryd for ganen.

Elmelund blandet chokolader nr. 2Fyldte chokolader

7 stykker lækker chokolade med forskelligt fyld fra Elmelund. Mere er der ikke at sige.

Køb æsken med fyldte chokolader her. 

 

 

 

 

Gavekurv

Du kan putte alt i en gavekurv, så du kan sammensætte den lige efter din morfars eller farfars smagsløg.

Her finder du en gavekurv med vin, the og kaffe. 

Du kan også bygge din helt egen gavekurv til morfar her. 

 

 

 

Morfar, farfar eller bedstefar – Find gaven

En morfar, farfar eller bedstefar kan ofte være det sværeste familiemedlem at købe en gave til, for hvad mangler de egentlig? Mange bedstefædre skriver ikke ønskelister og giver heller ikke udtryk for, hvad det egentlig er, de ønsker sig. Det er derfor op til dig at finde den perfekte gave til din morfar på egen hånd.

Der findes heldigvis mange gaver, som din morfar vil blive glad for, også selvom han ikke har ønsket sig dem. Du går for eksempel aldrig forkert med en gave, som involverer kvalitetstid for dig og din morfar. Hvis i begge to er glade for at nyde et godt glas vin, kan et besøg på en dansk vingård være lige sagen. Hvis du gerne vil forkæle din morfar lidt ekstra, kan du give ham en vinsmagning i gave, som i begge kan deltage i. I kan få mange hyggelige timer til at gå på vingården med markvandring og historier og så selvfølgelig smagninger på den gode vin, og hvis vinen ikke er for kraftig, så kan det være en oplevelse, som i aldrig vil glemme.

Gaverne til morfar strækker sig bredt, og du kan derfor også vælge at gå en helt anden vej. Måske har han mere brug for en praktisk gave, som han kan bruge i hverdagen, og hvis din morfar kan betegnes som værende ældre, så kan en smart sengelomme være et godt bud på en god gave til ham. Jo ældre man bliver, des mere nyder man også at tage en lille middagslur i løbet af dagen. Dette vil også sige, at nogle ældre mennesker tilbringer mere tid i sengen, efterhånden som de bliver ældre, og med en sengelomme har de altid de mest nødvendige ting ved deres side. Når de først har lagt sig, behøver de altså ikke at rejse sig igen, da de kan have alt, hvad de skal bruge i deres sengelomme.

Kig efter en personlig gave til bedstefar

Bedsteforældre elsker personlige gaver fra deres børnebørn, og især de gaver som indeholder billeder. Der er efterhånden opfundet mange gaver, som du kan få dine personlige billeder sat på. Nogle er mere klassiske end andre som for eksempel et smartphonecover, du selv kan designe. Men der er også nogle lidt mere utraditionelle personlige gaver, som vil frembringe et smil på enhver bedstefars læber.

Du har måske ikke hørt om det før, men det er faktisk muligt at få dine egne personlige billeder trykt på et sæt spillekort. Hvis din bedstefar er glad for at spille kort, kan dette derfor være den perfekte gave. I nyder måske også at spille kort sammen, når du er på besøg hos din bedstefar, og med et personligt kortspil bliver det kun endnu sjovere at spille kort. Du vælger nemlig helt selv, hvilke billeder du vil have på kortene, så hvis du har nogle sjove billeder af dig selv eller din bedstefar, kan det blive ekstra sjovt at spille kort fremover.

Men du kan også gemme de sjove billeder til, hvis du vil lave en fotokalender. Bedsteforældre elsker at vise deres børn og børnebørn frem, når de har gæster, og med en fotokalender har din bedstefar altid sin familie hængende fremme, så han kan prale af dem, som han har allermest kær. Men når det kommer til en fotokalender, så er det ikke kun billederne der tæller. Selve kalenderen er nemlig også en rørende gave, da den siger noget om, at du gerne vil tilbringe tid med din bedstefar.

En gave til hobbyen

Man bliver aldrig for gammel til at have en hobby, men hobbyer skal vedligeholdes med tiden. Du kan derfor glæde din morfar med en gave, som gavner hans hobby. Det kan være, at din morfar går til en sportsgren, som fra tid til anden kræver, at han skal have nyt udstyr. En god gave til din morfar vil i dette tilfælde være et par sportssko, en golfkølle, en bowlinghandske, eller hvad det lige er, han står og mangler til lige netop hans sportsgren. En sådan gave viser ham også, at du synes, han er super sej, til det han gør, og at du ser op til ham, hvilket også er en af de bedste gaver, som du kan give din morfar.

Det kan også være, at din morfar har en hobby, hvor han elsker at kigge på for eksempel skibe, fugle og stjerner, eller måske er han bare nysgerrig. Alt andet lige vil en håndkikkert i hvert fald være en god gave til din morfar i dette tilfælde. En håndkikkert kan være med til at gøre hverdagen lidt mere interessant. I kan for eksempel tage på ture sammen, hvor din morfar kan lære dig om at spotte fugle, eller i kan stille jer på et højt punkt, og bare se om i kan få øje på noget spændende i den danske natur.

Efter mere end 55 forskellige gaveideer, er du forhåbentlig kommet tættere på, hvad du vil give i fødselsdagsgave, julegave eller en helt anden gave til din morfar, farfar eller bedstefar.

Har du før givet en gave til en mand i denne aldersgruppe, som var en stor succes, så del gerne dine erfaringer med andre der læser med.

Læs med her, hvis du i stedet er ude efter en gave til mormor. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *