Gave med rød sløje til morfar

Gave til morfar, farfar og bedstefar – Find gaveideer her

Det kan en svær opgave at finde den rette gave til morfar, farfar eller bedstefar. De kan være en smule kræsne og udtrykker ikke altid, hvad de ønsker sig. Heldigvis bliver gavejagten lettere med lidt hjælp. Herunder finder du et stort udvalg af gaveideer til morfar inddelt i forskellige kategorier.

Spring til kategori

Oplevelser

En gave som kan glæde din morfar i øjeblikket og som han kan mindes tilbage på i eftertiden. Giv en oplevelse der passer til hans interesser eller prøv at skubbe en smule til hans grænser. Det kan også være en god idé at give en oplevelse, som du kan dele sammen med ham.

Find oplevelserne her

Fandt du ikke en oplevelse, der passer til din morfar eller farfar, så fortvivl ikke – Du kan finde utrolig mange forskellige oplevelser her.

Hus og have

Der er nok ikke mange gaver i denne kategori, som din morfar selv ville finde på, men det skal ikke holde dig tilbage med at give en gave til morfars hjem. Om du finder noget til væggen, til køkkenet, til stuen eller til soveværelset, så skal det nok kunne glæde ham alligevel.

Find inspiration her

Tøj og accessories

Din morfar, bedstefar eller farfar kan sikkert overbevise dig om, at han bestemt ikke mangler nyt til sin garderobe. Hvis du tager et nærmere kig vil du nok finde tøj, sko og accessories fra en anden tidsalder og meget der kunne trænge til at blive udskiftet.

Se gaveidéerne her

Morfar, farfar eller bedstefar – Find gaven

En morfar, farfar eller bedstefar kan ofte være det sværeste familiemedlem at købe en gave til, for hvad mangler de egentlig? Mange bedstefædre skriver ikke ønskelister og giver heller ikke udtryk for, hvad det egentlig er, de ønsker sig. Det er derfor op til dig at finde den perfekte gave til din morfar på egen hånd.

Der findes heldigvis mange gaver, som din morfar vil blive glad for, også selvom han ikke har ønsket sig dem. Du går for eksempel aldrig forkert med en gave, som involverer kvalitetstid for dig og din morfar. Hvis i begge to er glade for at nyde et godt glas vin, kan et besøg på en dansk vingård være lige sagen. Hvis du gerne vil forkæle din morfar lidt ekstra, kan du give ham en vinsmagning i gave, som i begge kan deltage i. I kan få mange hyggelige timer til at gå på vingården med markvandring og historier og så selvfølgelig smagninger på den gode vin, og hvis vinen ikke er for kraftig, så kan det være en oplevelse, som i aldrig vil glemme.

Gaverne til morfar strækker sig bredt, og du kan derfor også vælge at gå en helt anden vej. Måske har han mere brug for en praktisk gave, som han kan bruge i hverdagen, og hvis din morfar kan betegnes som værende ældre, så kan en smart sengelomme være et godt bud på en god gave til ham. Jo ældre man bliver, des mere nyder man også at tage en lille middagslur i løbet af dagen. Dette vil også sige, at nogle ældre mennesker tilbringer mere tid i sengen, efterhånden som de bliver ældre, og med en sengelomme har de altid de mest nødvendige ting ved deres side. Når de først har lagt sig, behøver de altså ikke at rejse sig igen, da de kan have alt, hvad de skal bruge i deres sengelomme.

Kig efter en personlig gave til bedstefar

Bedsteforældre elsker personlige gaver fra deres børnebørn, og især de gaver som indeholder billeder. Der er efterhånden opfundet mange gaver, som du kan få dine personlige billeder sat på. Nogle er mere klassiske end andre som for eksempel et smartphonecover, du selv kan designe. Men der er også nogle lidt mere utraditionelle personlige gaver, som vil frembringe et smil på enhver bedstefars læber.

Du har måske ikke hørt om det før, men det er faktisk muligt at få dine egne personlige billeder trykt på et sæt spillekort. Hvis din bedstefar er glad for at spille kort, kan dette derfor være den perfekte gave. I nyder måske også at spille kort sammen, når du er på besøg hos din bedstefar, og med et personligt kortspil bliver det kun endnu sjovere at spille kort. Du vælger nemlig helt selv, hvilke billeder du vil have på kortene, så hvis du har nogle sjove billeder af dig selv eller din bedstefar, kan det blive ekstra sjovt at spille kort fremover.

Men du kan også gemme de sjove billeder til, hvis du vil lave en fotokalender. Bedsteforældre elsker at vise deres børn og børnebørn frem, når de har gæster, og med en fotokalender har din bedstefar altid sin familie hængende fremme, så han kan prale af dem, som han har allermest kær. Men når det kommer til en fotokalender, så er det ikke kun billederne der tæller. Selve kalenderen er nemlig også en rørende gave, da den siger noget om, at du gerne vil tilbringe tid med din bedstefar.

En gave til hobbyen

Man bliver aldrig for gammel til at have en hobby, men hobbyer skal vedligeholdes med tiden. Du kan derfor glæde din morfar med en gave, som gavner hans hobby. Det kan være, at din morfar går til en sportsgren, som fra tid til anden kræver, at han skal have nyt udstyr. En god gave til din morfar vil i dette tilfælde være et par sportssko, en golfkølle, en bowlinghandske, eller hvad det lige er, han står og mangler til lige netop hans sportsgren. En sådan gave viser ham også, at du synes, han er super sej, til det han gør, og at du ser op til ham, hvilket også er en af de bedste gaver, som du kan give din morfar.

Det kan også være, at din morfar har en hobby, hvor han elsker at kigge på for eksempel skibe, fugle og stjerner, eller måske er han bare nysgerrig. Alt andet lige vil en håndkikkert i hvert fald være en god gave til din morfar i dette tilfælde. En håndkikkert kan være med til at gøre hverdagen lidt mere interessant. I kan for eksempel tage på ture sammen, hvor din morfar kan lære dig om at spotte fugle, eller i kan stille jer på et højt punkt, og bare se om i kan få øje på noget spændende i den danske natur.

Efter mere end 55 forskellige gaveideer, er du forhåbentlig kommet tættere på, hvad du vil give i fødselsdagsgave, julegave eller en helt anden gave til din morfar, farfar eller bedstefar.

Har du før givet en gave til en mand i denne aldersgruppe, som var en stor succes, så del gerne dine erfaringer med andre der læser med.

Læs med her, hvis du i stedet er ude efter en gave til mormor.