svendegildegave

Svendegaver - Gaveidéer til svendegilde

Er du blevet inviteret til svendegilde? I så fald medbringer man naturligvis en gave. Det er dog lettere sagt end gjort, da mængden af gaveidéer til en sådan begivenhed er enorm. Derfor kan det være vanskeligt at beslutte, hvilken af de mange gaver, der egner sig bedst til ham eller hende, der kan fejre svendegilde.

Hvis du søger inspiration til potentielle svendegaver, er du kommet til den rette side. Herunder præsenteres du nemlig for et stort udvalg af gaver, der hver især har den ene ting tilfælles, at de egner sig glimrende som gave til et svendegilde. Derfor er der sandsynligvis også én af disse, der falder i både din og modtagers smag.

Spring til kategori

Gave til ham

Tekst

Find inspiration til ham herunder

Gave til hende

Tekst

Find inspiration til hende herunder

Sjove gaver til den færdigudlærte

Tekst

Se de sjove gaver herunder

Oplevelsesgaver

Hvad giver man i svendegave?

Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal give i svendegave. Ikke som følge af, at der ikke er nok gaver at vælge mellem. Tværtimod handler det ofte om, at der er mange at vælge mellem, hvorfor det er svært at sætte sig fast på, hvad det rette valg er.

Når du skal finde ud af, hvad du skal give i gave til et svendegilde, er der flere ting, der skal tages højde for. I bund og grund handler det dog blot om at finde en gave, der passer godt til ham eller hende, der er blevet færdigudlært. Det er dog også lettere sagt, end det er gjort.

Hvad der menes med ovenstående er, at der findes mange glimrende gaveidéer, som sandsynligvis ikke egner sig til ham eller hende, som du skal til svendegilde ved. Derfor er det vigtigt at tage højde for hans eller hendes personlighed, stil, smag og præferencer, når din gave skal vælges.

Skal gaven passe til faget?

En ting, som ofte ses ved en svendegave er, at folk vælger at give en gave, der passer til faget, som personen er blevet udlært inden for. Det er ikke et krav, at man gør dette, men alligevel er det dog meget normalt. I og med, at det ikke er et krav, er det op til dig selv at vurdere, om du ønsker dette.

Der findes en lang række fagområder, hvor man er svend, før man bliver udlært. Derfor er der også et hav af fag, hvor man kan komme med gaver, der på en eller anden vis relaterer sig til området. Hvis du skal til gilde hos en person, der er blevet udlært kok, kan en gave fx være gode knive eller noget lækkert køkkentøj.

Er det derimod en tømrer, som du skal til gilde hos, er det bedre, at du har noget værktøj i høj kvalitet med til ham eller hende. Mange mener, at der er noget symbolsk over den gave, man giver til en svend, da det ofte er en ung person, der står med hele livet foran sig, der er tale om.

Hvis du føler, at det giver bedst mening at købe en gave, der passer til det fag, som modtager netop er blevet udlært inden for, så kan du selvfølgelig sagtens gøre dette. Er det ikke noget, du har lyst til at gøre, så er det ikke noget du er forpligtet til at gøre. Derfor er det en personlig vurdering, man skal gøre sig.

Oplevelsesgaver er altid et sikkert hit

Det er ikke altid, at man har held med at finde en materiel gave, der egner sig som svendegave. Det kan være, at du ikke kender vedkommende godt nok til at vide, hvad der egner sig som gave. Det kan også være, at du skal finde en gave til en person, der allerede har alt, hvad han eller hun har brug for.

Uanset hvad, så kan du dog være sikker på, at det altid er et hit at komme med en oplevelsesgave. Der findes et stort udvalg af denne type gaver, hvorfor du selvfølgelig også kan finde en oplevelse, der tiltale ham eller hende, som du skal finde en gave til.

Som du også kan se herover, så varierer udvalget fra Djævleræs og wakeboard til flødebollekurser. Desuden er de oplevelsesgaver, der er beskrevet herover blot et lille udpluk af mulighederne. Derfor tør vi også godt at garantere, at det er muligt at finde en tiltalende oplevelsesgave til enhver person.

I denne forbindelse er det selvfølgelig også værd at nævne, at der findes oplevelsesgave, der ganske enkelt appellerer til alle. Derfor er de også sikre valg. Fx er der ikke nogen, der vil have noget imod at modtage et gavekort til en biograftur eller et restaurantbesøg. Det er noget, man altid kan bruge.

Er modtager af gaven flyttet hjemmefra?

Som angivet herover, er det ofte en ung person, der skal have gaven, når man skal til svendegilde. Derfor er det heller ikke sikkert, at vedkommende er fløjet fra reden endnu. Er det ikke tilfældet, eller er vedkommende netop flyttet, er det oplagt at kigge nærmere på de klassiske flytte hjemmefra-gaver.

I denne sammenhæng er der mange muligheder, hvorfor det er en fordel at have kendskab til, hvad han eller hun allerede har købt eller fået. Der er ikke nogen grund til at købe et sæt Royal Copenhagen-kaffekrus til modtager, hvis vedkommende allerede har købt eller fået kaffekrus.

Ovenstående ændrer dog ikke på, at det er en glimrende idé at give denne type gaver som svendegave. Ofte er det ting, som unge mennesker ikke rigtigt har lyst til at bruge penge på. Derfor vil de sætte stor pris på at få dem i gave i stedet. Derfor er det bestemt også noget, der er værd at overveje – uanset dit budget.