gaveraad.dk

Gode økonomiske råd til din gavejagt

Sponsoreret indhold


Det med at være på gavejagt er ikke altid en dans på røde roser.

Uanset om modtageren er din kæreste, ægtefælle, bror, bedste ven eller yndlingskollega, så må du forvente at blive udfordret. Ikke nok med, at du skal finde en gave, der passer spot-on til modtageren, så skal du også være sikker på, at dit budget kan følge med. Sidstnævnte kan faktisk være en større udfordring end som så, hvorfor vi netop videregiver en række gode økonomiske råd i dag.

Læg et budget og hold dig til det

Inden du overhovedet begynder at tænke i konkrete gaveidéer, så gør du klogt i at lægge et (gave)budget. Du skal helt konkret tage stilling til, hvor mange penge du vil bruge på gaver til modtageren. Netop gavebudgettet er meget individuelt, idet det er forskelligt, hvor meget man kan, og hvor meget man vil bruge på gaver.

Den største udfordring er faktisk ikke at finde ud af, hvor stort et gavebudget man har. Det er derimod at holde sig til det budget, man har lagt. Beslutter du dig for, at du maks. vil købe gaver for 2.000 kroner, så er det naturligvis ikke holdbart, at du ender med at købe gaver for 3.000 kroner. I så fald skal du i hvert fald sikre dig, at din privatøkonomi kan bære det.

Gå flere sammen om gaven

Ønsker modtageren sig en dyrere gave i form af eksempelvis et fjernsyn, en spillekonsol, en græsslåmaskine eller en rejse, så er det ikke sikkert, at du kan finde penge til den givne gave i dit budget.

Derfor bør du enten finde en billigere gave eller alternativt overveje at gå sammen med nogle familiemedlemmer eller venner om gaven. Lyder dit gavebudget på eksempelvis 1.000 kroner, og koster gaven 5.000 kroner, så find da fire andre gæster, der vil være med til at splejse om gaven. Så kan du være med til at give modtageren den ultimative gave uden at skulle tømme hele din opsparing.

Tænk i ekstern finansiering

Med ekstern finansiering mener vi f.eks. afbetaling og lån.

Begge dele er naturligvis forbeholdt personer over 18 år, og det er i øvrigt noget, der kræver grundige overvejelser. Det er ikke desto mindre muligt at købe de fleste gaver på afbetaling, ligesom det er muligt at optage privatlån, der kan bruges til at dække gaveudgifter i forbindelse med fødselsdage, jul, konfirmationer osv. osv.

Tag et privatlån med santander her, hvis det kniber med at finde penge til gaverne. Start med fordel med at indhente et lånetilbud, så du ved, hvilke omkostninger der følger med lånet.

Vær kreativ og hold dine udgifter nede

Det er altid sundt at være kreativ, når det handler om at finde gode gaver – især hvis man har et stramt budget.

Hvis det er svært for dig at finde penge til det hele, så kan du evt. overveje, om du vil kunne give hjemmelavede gaver. Det kunne f.eks. være et maleri, en fotobog, hjemmelavede smykker eller noget helt fjerde. Det er en effektiv måde at holde udgifterne nede på, og det er i øvrigt en god måde, hvorpå man kan give personlige gaver.