hjernevrider

Hjernevridere – Træn din hjerne med sjov Hjernetræning

Du kender med garanti en masse sjove og svære opgaver, som sætter din hjerne på en prøve. Disse sjove og udfordrende opgaver er rigtig gode for din hjerne og hjælper dig med at holde din hjerne i gang. Din hjerne skal trænes og holdes i gang, ligesom din krop skal trænes. Derfor er det vigtigt at lave nogle øvelser for at vedligeholde hjernen. Det kan f.eks. være at spille kort, sudoku, kryds og tværs, vendespil eller Rubiks. Der findes et hav af muligheder for hvordan du kan træne din hjerne.

Puslespil og andre spil der udfordrer hjernen

Spil er rigtig gode til at udfordre din hjerne. De får dig til at tænke med din logiske sans og udfordrer dig i din måde at tænke på. De fleste kender med garanti et eller flere af disse logikspil, hvor man på den ene eller anden måde skal forsøge at løse en opgave. Det kan være man skal have nogle farvekombinationer til at passe sammen eller have nogle stykker til at passe sammen, så de bliver til en figur.

Puslespil er noget af det ældste vi kender og er et rigtig godt eksempel på, hvordan det er muligt at teste og udfordre hjernen. Kort fortalt skal du sætte brikker sammen, så de danner et mønster. Du kan selv vælge sværhedsgraden, alt efter hvor mange brikker der er, og der findes puslespil til alle aldre.

Lad os kigge lidt nærmere på nogle produkter, som kan udfordre din eller en bekendts hjerne.

Rubiks Terningen

Når man snakker om hjernegymnastik er det svært at komme uden om Rubiks Terningen. Du kender den vel allerede? Den havde sin storheds tid i starten af 80’erne, men er for alvor ved at blive populær igen. Med sine imponerende mange millioner kombinationsmuligheder, er der til mange timers hjernevridende underholdning. Når du begynder at lære hvordan den skal laves, går der sport i hvem der kan samle den hurtigst, og så bliver det kun endnu sjovere og udfordrende.

Hvis du gerne vil i gang med at udfordre din hjerne og dyrke noget hjernegymnastik, så vil vi anbefale dig at starte her. Læs mere om Rubiks terningen her

Trænger du til endnu mere udfordring? Rubiks Terningen er kommet i en ny variant med 5×5 felter i stedet for de 3×3 felter. Du kan prøve den nye Rubiks Terning her

 

 Addict-A-Ball – Den underholdende labyrint

Labyrinter har længe været yderst populære og med denne nyskabelse kan du nu for alvor også teste hjernen. Du kommer til at skulle vride din hjerne for at løse denne labyrint som fås i 2 størrelser. Du skal se om du kan føre den lille sølvkugle igennem labyrinten.

Labyrinter er i sig selv meget fascinerende og har skabt meget sjov og glæde igennem rigtig mange år. Denne sjove labyrint tvinger dig til at tænke i 360 grader og udfordrer din hjerne hele vejen rundt.

Prøv en anderledes og sjov, men også til tider frustrerende labyrint, som ikke lader sig løse lige med det samme.

Tjek om labyrinten ikke lige er den hjernegymnastik du mangler – Læs og se en video om Addict-A-Ball

 

12 håndlavede og eksklusive træpuslespil

Kender du de gamle flotte træpuslespil? Her får du 12 forskellige håndlavede træpuslespil, som vil udfordre din logiske sans og give dig en god gang hjernetræning. I den flotte æske finder du noget for en hver smag – i alle sværhedsgrader.

Puslespillene er flotte og kan ligeledes stå fremme som pynt. Så er der heller ikke langt til en smule hjernegymnastik. Uanset om du er et puslespilsgeni eller blot almindelig begavet, så vil der være udfordringer nok at gå i gang.

Læs mere om de roste træpuslespil her.

Ps. der følger en vejledning med til alle puslespillene, hvis dine gæster ikke kan finde ud af at samle dem.

 

Rubiks 360 – Glemte vi helt i farten

I vores iver efter at præsentere dig for en masse geniale hjernevridere, glemte vi helt denne: Rubiks 360 efterfølgeren til den klassiske Rubiks Terning, som du sikkert allerede kender. Men denne Rubiks er det helt nye. Den er allerede solgt i mere end 250 millioner eksemplarer.

Den er anderledes end den gamle, men stadigvæk ligeså udfordrende for din hjerne. I stedet for den klassiske firkantede terning er Rubiks 360 rund. Du skal se om du kan få de små kugler til at falde på plads. Men tro ikke det er let. Det lyder måske let, men er særdeles udfordrende og kommer til at teste din tålmodighed.

Test din hjerne i dag ved at læse mere om Rubiks 360

 

Puslespil:

En anden og gammel tradition når det kommer til at træne hjernen er puslespil. Puslespil har været kendt i rigtig mange år. De første kommercielle puslespil stammer tilbage fra 1760, men selve puslespillet stammer fra meget tidligere tid. Du kan læse lidt mere om puslespil her (på engelsk)

Nu er det nemlig blevet tid til at kigge lidt nærmere på forskellige typer af puslespil. Der findes rigtig mange forskellige puslespil og for den sags skyld også puslespilstyper, hvad end det angår motiver, udformning og sværhedsgrad.

For at gøre det let og overskueligt har vi delt puslespil op i 2 kategorier – men der er mange flere.

Puslespil til Børn

Der findes rigtig mange puslespil til børn, og det er en rigtig god måde at få gang i børnenes hjerne og hukommelse. Børn elsker at ligge pulsespil, især hvis de har et flot motiv. Hvis du gerne vil læse mere om puslespil til børn, så skal du blot se her

Puslespil til Voksne

Er du til puslespil? Der findes uendeligt mange puslespil til voksne, og der er næsten ingen grænser for hvor stort, anderledes eller skørt et puslespil du kan finde.

Hvad end du er til små puslespil med få brikkerpuslespil med flere tusind brikker eller de aller største puslespil på 18.000 brikker?

Ja og så er der jo også puslespil på tilbud, hvor kan du være heldig at finde en masse gode puslespil til at træne din hjerne og så endda til ikke ret mange penge.

Spørgsmål og svar omkring Hjernetræning

Du står garanteret med et hav af spørgsmål angående hjernetræning. Nedenfor har vi forsøgt at lave en oversigt over ofte stillede spørgsmål og selvfølgelig med et svar. Vil du gerne læse lidt mere, så har DR lavet en artikel omkring gode råd til hjernetræning (link)

Hvordan træner jeg hjernen?

Hjerne kræver “motion” ligesom kroppen for at holde sig selv ved lige. Derfor er det vigtigt at du udfordrer hjernen. Du skal huske at du både skal udfordre den venstre- og den højre hjernehalvdel, også kaldet den logiske og den kreative hjernehalvdel. Når du skal træne din hjerne og herved vedligeholde dens funktioner, så er det vigtigt at du varierer de øvelser du laver. Du kan f.eks. lave krydsord, sudoku, puslespil, vendespil, løse gåder eller mange andre udfordrende opgaver.

Udover at træne din hjerne er det også vigtigt at du får pulsen op – dyrk noget motion, samt at du sover nok, således hjernen har tid til at hvile. De fleste voksne mennesker har brug for at sove omkring 8 timer før de er fuldt udhvilede og børn har brug for at sove endnu længere. Det er dog forskelligt fra person til person og du ved nok bedst, hvor meget du har brug for at sove.

Udover søvn og motion så er mad også afgørende. Spis en sund og varierende kost. Fordel måltiderne udover dagen og undgå helst kun at spise 3 måltider om dagen.

Hvilke ting kan jeg bruge til at træne min hjerne?

Dette er et rigtig godt spørgsmål og heldigvis findes der rigtig mange gode redskaber og ting du kan bruge til at træne din hjerne med. Vi har forsøgt at gennemgå nogle af tingene i ovenstående artikel, som er udsprunget af dette centrale spørgsmål. Læs artiklen og du vil forhåbentlig finde nogle ting eller redskaber, som du kan bruge til at træne din hjerne, så den forbliver skarp og klart tænkende.

 

memo - bogHvordan træner jeg min hukommelse så jeg bedre kan huske?

Hukommelsen er et meget vigtigt redskab for mennesket og noget som de fleste gerne vil bevare så længe som muligt. Derfor er det også vigtigt at du træner og udfordrer din hukommelse, så den forbliver god og ja måske endda bliver endnu bedre! Hvis du vil læse mere om hvordan du træner din hukommelse, så kan vi anbefale nedenstående rigtig gode bog omkring hukommelse. Den giver dig nogle rigtig gode teknikker, så du kommer til at huske bedre. Du kan læse mere om bogen “MEMO” her og købe den hvis du synes den lyder god. Den kan i hvert fald klart anbefales.

 

 

 

Erfaringer med hjernetræning

Har du nogle erfaringer med hvordan man træner hjernen bedst? Nogle sjove øvelser, gode råd eller har du blot lyst til at smide en kommentar? Så vil vi blive rigtig glade.

Du kan gøre det hele nedenfor, tak !