god-indflyttergave

Indflyttergaver – Brugbar og god housewarming gave

Når man lige er flyttet hjemme fra eller snart skal til det, står man og mangler en masse ting til at udfylde alt den nye plads. Der skal bruges et hav af køkkenredskaber, som man ikke lige ligger inde med på teenageværelset hjemme ved mor og far, man skal have udstyret klar til badeværelset som badevægt og badeforhæng. Der er i det hele taget så mange ting, man lige pludselig skal være ejer af.

Denne artikel indeholder en masse sjove og praktiske ideer til indflyttergaver, housewarming gaver, skrub af gaver eller inspiration til dig, der snart selv flyver fra reden. Gaverne i artiklen er inddelt efter hvilket rum de passer til.

Spring til kategori

Den sikre indflyttergave

Se vores bud på de sikre gaveidéer her

Til køkkenet

Køkkengrejet er nok det mest populære at give som skrub af gave, da det er her de fleste teenagere starter på helt bar bund. Vi har samlet nogle praktiske ting til køkkenet, som tit glemmes i jagten efter service, bestik og gryder. Du kan også finde nogle anderledes gaver til at pifte køkkenet lidt op og gøre det sjovere at lave mad.

Gode indflyttergaver til køkkenet

Plakater

Plakater er en fantastisk måde hvorpå at man kan pynte væggen på en spændende og anderledes måde uden at skulle male. Hvis man er flyttet, så kan det godt være lidt småt med pynt til væggen, så derfor kan plakater fungere som en skøn og anderledes indflyttergave.

Se smarte plakater her

Du kan finde endnu flere skønne plakater hos blandt andet citatplakat.dk, som har et skønt udvalg af moderne plakater både illustrationer samt citater.

Til badeværelset

Nu er det tid til det næste rum, som tit bliver glemt, når der skal købes ind til at flytte hjemmefra eller gives en skrub af gave. Nogle ting i badeværelset er svært at leve uden f.eks. et bruseforhæng, andet er mere til at pifte lidt op i det lille rum og gøre det sjovere at bruge tiden på badeværelset.

Gode indflyttergaver til badeværelset

Til garderoben & soveværelset

Du tænker måske umiddelbart at det kan være mærkeligt at give en indflyttergave til garderoben, men her kan du bl.a. finde dørmåtter, knager, dørstoppere og malerier, som bestemt kan være gode gaveidéer til de der lige er flyttet hjemmefra eller har fået nyt hjem.

Gode indflyttergaver til garderoben & soveværelset

Mere end blot én indflyttergave

Indflyttergaver er ofte praktiske gaver, som vedkommende der flytter kan bruge i det nye hjem. Men en indflyttergave kan også være sjov og finurlig samtidig med, at den er praktisk. Men den perfekte indflyttergave kan også være meget forskellig alt efter, hvem det er der flytter. Måske er det en student, som flytter til en ny by for at studere, og som derfor mangler flere ting, eller måske er det et par, som allerede har prøvet at flytte før, og som har mange ting i forvejen. Der er altså her forskel på, hvad den studerende og parret lige står og mangler.

En nyudklækket student har formentlig fået flere skrub-af-gaver gennem de seneste år, men der vil altid være ting, som vedkommende lige står og mangler. Der er derfor også store muligheder for, at du kan finde en indflyttergave, som vil falde på et tørt sted. Et nyt badeforhæng kan man for eksempel altid bruge. Et badeforhæng skal skiftes forholdsvis tit, man kan derfor ikke have for mange ekstra liggende. Men udover at være praktisk så kan et badehæng også være sjovt at se på, da de findes med mange forskellige mønstrer og figurer. Et badeforhæng skaber således god stemning i det nye hjem.

Men noget som du heller aldrig går galt i byen med er køkkenredskaber. Det er ikke altid, at for eksempel en studerende laver meget mad, men med de rigtige køkkenredskaber kan du være med til at sætte lidt mere gang i en proces, som involverer friske råvarer i stedet for færdigretter. Med en automatisk sovsepisker bliver det sjovt at lave mad. Madlavning og elektronik går nemlig hånd i hånd. Madlavningen bliver således nemmere, når sovsen kan piskes på kort tid og være fri for klumper.

Måske er vedkommende, du gerne vil give en gave en stor fan af bagning. Der har i flere år kørt mange byggeprogrammer i fjernsynet, som har været en stor inspiration for mange amatørbagere. Med det rette udstyr kan disse amatørbagere dog også lave overdådige kager, som er ethvert tv program værdigt. Silikone bageforme kan være den perfekte indflyttergave, hvis du gerne vil støtte gavemodtageren i dennes passion omkring bagning. Men det kan også være, at vedkommende egentlig er mere til at pynte sine kager i stedet for selve bage processen. Her vil en sjov dekorationsfløjte være et godt bud på en indflyttergave. Med en dekorationsfløjte behøver vedkommende ikke at holde sig tilbage med pynten, hvilket der kan komme nogle kager ud af, som er udover det sædvanlige, og måske falder der også et stykke af til dig.

Derfor giver vi gaver ved indflytning

Indflyttergaver skal ses som en fin gestus og en hjælpende hånd, til den eller de personer der flytter. En indflyttergave kan være mange ting, alt efter hvad du synes, at vedkommende skal have med i deres nye hjem. En indflyttergave er ofte en mindre gave størrelsesmæssigt, medmindre man selvfølgelig har fået at vide, at vedkommende der flytter mangler en større ting. En indflyttergave er nemlig ikke til for at dominere i hjemmet men mere for enten at pryde det eller for at have en praktisk funktion.

En grøntsagshakker er en god og praktisk indflyttergave, som et hvert hjem har brug for. En grøntsagshakker er roden til meget god madlavning, da det går hurtigt at hakke for eksempel løg og friske krydderurter. Desuden kan en manuel grøntsagshakker også være super sjov at bruge, da man ikke bare skal trykke på en knap. Ved selv at skulle trække i snoren bliver man nemlig selv en større del af hakkeprocessen.

Men også en udstyrspakke til badeværelset vil formentlig falde i god jord som en indflyttergave. En sæbedispenser, toiletbørste, toiletspand og et krus til tandbørsten er noget, der er at finde i næsten alle hjem. En matchende udstyrspakke til badeværelset er derfor også en god indflyttergave, da dette er med til at skabe et meget stilfuldt og sammenhængende badeværelse. Desuden er alle tingene yderst praktiske samtidigt med, at de er med til at give badeværelset en mere hjemlig atmosfære.

Et ”must have” i ethvert hjem er et spejl enten i badeværelset, soveværelset eller i garderoben og allerhelst alle tre steder, hvis det er et meget kvindedomineret hjem. Men et spejl behøver ikke være kedeligt, sølv og firkantet. Hvis du gerne vil give et spejl i indflyttergave, kan du eventuelt lege lidt med tanken om, hvilken form det skal have, samt om det skal have en bestemt kantfarve. Et rundt spejl er for eksempel blevet meget moderne i nyere tid, da det på sin egen måde er lidt mere utraditionelt end andre spejle.

Indflyttergaver til par – sådan vælger du

Det kan være svært at finde en indflyttergave til et par, da der her er flere smage, der skal rammes. Et par kan også have en lidt blandet indretning i deres hjem, da der formentlig har været indgået en del kompromiser. Indflyttergaven til parret skal derfor være noget enkelt, som falder i begge parters smag.

En nøgleholder kan være meget stilfuld og praktisk og er ikke noget, der er tilregnet mere den ene eller den anden part. Der er derfor tale om en forholdsvis neutral gave, som udover at være praktisk også fungerer som vægpynt i hjemmet. Et nyt hjem har ofte mange tomme vægge, fordi billeder og malerier ikke lige har været førsteprioritet i indretningen. Men med en nøgleholder kommer der altså lidt farve på væggen.

Et vækkeur er også en meget neutral gave, som kan bruges af begge parter. Men for at vækkeuret ikke bare falder i et med væggen, kan du vælge et mere digitaliseret vækkeur som indflyttergave. Det er blandt andet ofte velset med et vækkeur, som viser klokkeslættet oppe i loftet. På denne måde kan begge parter også se, hvad klokken er, selvom vækkeuret kun står på den enes natbord. Men du kan også vælge et vækkeur med flere smarte indstillinger som for eksempel en wake-up lader. Dette vil blandt andet være en god gave til par, som elsker at vågne stille og roligt i deres eget tempo om morgenen.

Del din erfaring:

Har du fået noget særligt i skrub af gave eller som indflyttergave, så del endelig din erfaring med os og andre læsere. Det kan også være vi har glemt en ting, som man simpelthen ikke kan undvære, når man skal flytte hjemmefra, så giv os endelig en besked med på vejen.

? Hvad giver man i indflyttergave?

Normalt er indflyttergaver af en mindre størrelse. Det kan være en sød pynteting som en vase med blomster eller noget af en mere praktisk karakter såsom et badeforhæng. Hvis du selv har flyttet og kan huske, hvad du tit stod og manglede i starten, så kan det være en god gaveidé, da de med stor sandsynlighed står og mangler det samme.

? Hvorfor giver man indflyttergaver?

Det har længe været lidt en tradition at have en indflyttergave eller housewarming gave med, når man skal byde nogen velkommen i deres nye hjem. Indflyttergaven skal ses som en fin gestus, som f.eks. enten kan være en hyggelig lille ting til hjemmet eller en mere praktisk anlagt gave.