Pige i konfirmationskjole

Konfirmationsgaver til hende (2023)

Tiden er ved at være inde til, at hele landets unge teenagere skal konfirmeres og det betyder gavetid. Der bliver i Danmark brugt milliarder af kroner på gaver til non- og konfirmander. Nogle af de unge er meget målrettede efter, hvad de vil have og har udleveret en specifik ønskeseddel til de inviterede, mens andre ikke har skåret ud i pap, hvad de ønsker sig. Hvis du skal finde en gave til sådan en konfirmand, er denne artikel til at give dig inspiration til forskellige konfirmationsgaver til piger. 

Hos pigerne kan der være mere tendens til, at de ønsker sig flere ”små” gaver i stedet for få store.

Spring til kategori

Indretning

De næste gaveideer er ganske særligt for piger, der har en speciel kærlighed for alverdens pyntegenstande. Vi har samlet nogle forskellige gaver, der er gode til at stå til pynt og nogle kan heldigvis også lidt mere. Noget har været in for mange år siden og er igen kommet på mode, mens andet er helt nye produkter. Det vil klæde på konfirmandens værelse og kan nemt tages med videre, når hun engang forlader reden.

Find inspiration her

Oplevelser

Det er blevet meget populært at give oplevelser i gave. Der er et hav af forskellige muligheder inden for afslapning, madoplevelser og noget der giver et adrenalinkick.

Se de fede oplevelser her

Flyt hjemmefra ting

Mange vil nok tænke at det er lidt for tidligt at give en konfirmand gryder, tallerkner og andet til den dag, hvor hun skal flytte hjemmefra. Men hvis man skal være ejer af alt til køkkenet den dag man flyver fra reden, så kan man næsten ikke komme i gang med at samle sammen for tidligt. Vi har derfor samlet lidt isenkram, som kunne være en start til den dag, hun smutter hjemmefra.

Find inspiration her

Teknologi

Man kan ikke lige frem sige at denne kategori indeholder de ”små” gaver, ikke desto mindre er der mange konfirmander, der ønsker sig forskellige former for elektronik. Konfirmander over hele landet bliver de nye ejere af fjernsyn, computere, telefoner, spillekonsoller, kameraer, musikafspillere, tablets osv. Ja listen er lang med de mange apparater, vi har nedenunder samlet et lille udvalg af produkter, som du kan give til en konfirmand eller få inspiration til andet elektronik, du kan forære hende.

Se gaveidéerne her

Mangler du stadig inspiration?

Den gave størstedelen af alle konfirmander får flest af, er pengegaver. Nogle finder det kedeligt blot at give penge. Hvis du har det sådan, så læs med her og se hvordan du kan pifte din pengegave op, så den bestemt ikke er kedelig.

Den gode gave til den kvindelige konfirmand

Når det kommer til gaver, er piger ofte gode til at lave lange ønskelister med en masse småting, og konfirmationen er ingen undtagelse. Piger kan altid bruge et stykke nips mere til at pryde deres vindueskarm, eller en lysestage så værelset kan få et mere voksent og stilfuldt udseende. Konfirmationen er menneskets overgang fra barn til voksen, og lige netop denne tanke har mange piger i hovedet, når de skal skrive en ønskeliste til deres konfirmation. Det er på tide med noget nyt, så de kan følge med tidens udvikling. Ud med legetøjet og ind smykker, teknologi, tasker og sko.

En konfirmationsgave til hende som hun med sikkerhed vil blive glad for er en ny smartphone. Mulighederne der kommer med en smartphone er mange, den kan således også være med til at øge hendes selvstændighed, da hun på en smartphone blandt andet selv kan bestille bus- og togbilletter, finde spisesteder hurtigt samt bestille en tid hos frisøren. Hun vil på denne måde også opleve at få mere frihed til selv at træffe beslutninger. En smartphone vil derfor være en god konfirmationsgave til hende, hvis du gerne vil vise hende, at du stoler på, at hun er klar til selv at tage mere ansvar.

En praktisk konfirmationsgave til hende kan også være en bærbar computer. Hun begynder at bevæge sig op i de høje klassetrin, hvilket kræver noget hjælp fra internettet og diverse skrive- og regneprogrammer. Både folkeskolen, gymnasierne og universiteterne er blevet digitaliserede, så hun vil kunne bruge en bærbar computer i mange år fremadrettet. Hvis du gerne vil hjælpe hende godt på vej i skolen, vil en bærbar computer derfor være den perfekte gave til konfirmanden.

En god og personlig konfirmationsgave til hende

Efter dåben er konfirmationen den næste store begivenhed i et barns liv. Det er ved konfirmationen at børn, eller små voksne som de nu er, selv kan få lov at bekræfte det, som deres forældre bekræftede ved deres dåb. Konfirmationen er for mange derfor en stor ting, som bliver fejret med personlige gaver fra familien. Et armbånd med gravering er en god gave og samtidig et minde for konfirmanden om hendes store dag. Der er desuden tale om en meget personlig gave, som udelukkende er hendes.

En personlig konfirmationsgave kan også være en gave, som afspejler en af konfirmandens hobbyer eller interesser. Det kan være, at konfirmanden drømmer om at blive en kendt fotograf eller bare elsker at tage billeder i sin fritid. Til hende vil et spejlrefleks kamera være den perfekte gave. Der er noget ved at få lov til at tage billeder med et rigtigt kamera i stedet for sin mobiltelefon, og med et spejlrefleks kamera kan hun tage fantastiske billeder, som ikke kan sammenlignes med de billeder, hun før har taget. Det er derfor i sig selv også en unik og privilegeret mulighed at eje et spejlrefleks kamera.

Det kan også være, at hun går med en lille youtuber i maven, som bare venter på at komme ud. Du har derfor chancen for at være den person, som sætter en karriere eller en hobby i gang for hende. Du kan nemlig give hende en rigtig youtuber mikrofon i konfirmationsgave. En mikrofon kan give anledning til mange sjove timer enten foran kameraet eller bare for sjov med veninderne hjemme i hendes værelse. Uanset hvad vil hun derfor kunne få en masse sjov ud af en mikrofon, og så er der også lige det aspekt, at hun formentlig aldrig glemmer, hvem hun fik sin første mikrofon af, hvis hun engang bliver en stor youtuber.

En oplevelse hun aldrig vil glemme

Hvis du gerne vil overraske hende, kan en oplevelsesgave være lige det, du leder efter. Oplevelsesgaver kommer i mange størrelser og kan fremkalde mange forskellige følelser hos konfirmanden alt efter, hvilken slags oplevelse der er tale om. Et flødebollekursus er en sød oplevelse, som hun helt sikkert vil elske. Her kan hun få lov til at udfolde sin kreative side, samtidig med at hun får lidt til den søde tand. Men hun kan også få en lignende oplevelse ved for eksempel et cupcakekursus eller kagekursus, hvis hun er mere til kage end flødeboller.

Det kan dog også være, at hendes kreative egenskaber ligger hende meget fjernt. Hun er måske mere til spænding og store livsoplevelser end til kager og krymmel. Hvis dette er tilfældet, kan den perfekte konfirmationsgave til hende være et prøvedyk i kattegatcenteret, hvor hun kan komme ned og dykke i det 1,5 millioner liter store Oceanarium, med diverse former for fisk og skaldyr som venter hende. Dette er med sikkerhed en oplevelse, hun aldrig vil glemme. Men hvis vand ikke lige er hende, så er bodyflight også et godt bud på en fantastisk oplevelse og dermed en fantastisk konfirmationsgave. Et kontrolleret frit fald er nemlig ikke noget, man lige oplever til hverdag.

Har du erfaring med konfirmationsgaver til piger, hvad der er in og out? Så del endelig din viden med os og de andre læsere.

Vi håber, du er kommet et skridt nærmere den perfekte konfirmationsgave til hende.