Mælkesyrebakterier – Tildel bakterier der vedligeholder dit tarmsystem

Mælkesyrebakterier – Tildel bakterier der vedligeholder dit tarmsystem

Der findes millioner af bakterier i dit mave-tarmsystem. Blandt andet også mælkesyrebakterier. Bakterierne kan både være nyttige og uhensigtsmæssige. Der foregår en evig kamp om pladsen i tarmen. Den kost du indtager, har betydning for de næringsstoffer de forskellige typer af bakterier eller mikroorganismer har at spise, vokse af og formere sig ved. Bakterierne eller mikroorganismerne lever i dit mave-tarmsystem i en symbiose med din krop.

Vi kan ikke undvære bakterierne i tarmsystemet. Bakterierne er med til at nedbryde den mad du spiser. Den balance der er mellem bakterierne og mikroorganismerne i tarmen, har betydning for vores velvære, energi og blandt andet optagelsen af vitaminer og mineraler. Der kan opstå en ubalance blandt bakterierne, hvor de uhensigtsmæssige mikroorganismer kommer i overtal.

Årsagen til at mælkesyrebakterier virker

Mælkesyrebakterier er nogle af de nyttige bakterier vi i forvejen har i tarmsystemet. Mælkesyrebakterier er bakterier der omdanner mælkesukker (laktose) til mælkesyre, deraf navnet. Vi kender processen fra fermentering i blandt andet madlavningsprocesser. Mælkesyrebakterier er blandt andet med til at tilføre sunde næringsstoffer til vores krop og er blandt andet også en stor del af vores immunsystem. Mælkesyrebakterier omdanner laktose til mælkesyre, der er energikilder til vores tarmceller og de øvrige nyttige bakterier i mave-tarmsystemet. Tilstedeværelsen af mælkesyre sænker tarmindholdets pH værdi, der skaber dårlige vilkår for vækst af de potentielle sygdomsfremkaldende uhensigtsmæssige bakterier. En lavere pH værdig er yderligere gavnlig for vores fordøjelse i og med, at nedbrydningen af vores kost forbedres og optagelsen af blandt andet vitaminer og mineraler øges. Mælkesyrebakterier er en fordel for vores immunsystem. Mælkesyrebakterier producerer næringsstoffer til de immunceller der er siddende i tarmvæggens opbygning. Hvis der er tale om en ubalance i mave tarm systemet, kan det være en fordel at tildele mælkesyrebakterier som kosttilskud.

Derfor skal du tage mælkesyrebakterier som kosttilskud

Der kan opstå en ubalance blandt de nyttige og uhensigtsmæssige bakterier i tarmsystemet. En ubalance har betydning for vores sundhed og velvære. Nogle gange skal de nyttige bakterier have behov for lidt hjælp, for at bakterie floraen kan komme i balance igen. Der er flere årsager til, at der kan opstå en ubalance i bakteriefloraen. Antibiotika kan fjerne nogle af bakterierne eller mikroorganismerne. Også kosten, rygning og blandt andet stress, kan forskubbe bakteriefloraen, således at der opstår et overtal af uhensigtsmæssige bakterier. Ved at tildele mælkesyrebakterier som kosttilskud, tildeler du nogle af de nyttige og sunde mikroorganismer.

Du hjælper de nuværende nyttige bakterier i kampen mod de uhensigtsmæssige mikroorganismer. Samtidig tilfører du mælkesyrebakterier der øger fordøjelsen af din mad, fremmer optageligheden af næringsstoffer og er med til at styrke immunsystemet, dannelsen af fedtsyrer og næringsstoffer og hæmmer de uhensigtsmæssige bakteriers mulighed for at have gode vilkår.