Værtindegave

Værtindegave – Inspiration til god værtsgave

En værtindegave gives typisk som tak for en middagsinvitation, for at sætte pris på værtindens arbejde inden gæsternes ankomst. Værtindegaver er oftest bare en lille ting, så gaverne skal helst ikke være særlig dyre. Vi har givet nogle bud på forskellige ideer til en værtsgave og kategoriseret dem. Gaverne koster typisk fra 50 til 200 kr.

Spring til kategori

Den sikre værtindegave

Se 3 sikre valg når det kommer til værtsgaven her

Du er også mere end velkommen til at søge lidt mere herunder, hvor vi har opdelt vores værtindegaver i kategorier.

Klassiske værtindegaver

Har man givet en værtindegave før, har det sikkert været en af nedenstående ideer. De holder altid og vil sikkert også altid skabe glæde hos værtinden. Bare fordi noget er klassisk, behøves det bestemt ikke være kedeligt!

Se de klassiske værtindegaver her

Pynt og interiør

Fine pyntegenstande som lysestager, vaser og små dekorationer kan være en idé til en værtindegave. Måske er hun en samler eller har givet sin kærlighed til et bestemt mærke, hvor du kan være med til at udvide hendes samling.

Se interiør og pynt til boligen her

Sjove og underholdende gaver

Værtindegaven kan også være et spil, som kan bruges til underholdning efter middagen eller til andre hyggelige stunder.

Du kan også vælge at gå i en helt anden boldgade og give en værtindegave i den sjove og anderledes kategori. Her finder du forskellige skøre ting, som hun sikkert aldrig ville have købt på egen hånd, men kan få meget sjov ud af.

Se de sjove gaver her

Den gode værtinde gave

Alle elsker den gode værtinde, som har stået i flere timer i køkkenet for at kokkerere og lave drinks. Hendes gæster påskønner hende og vil også gerne vise, at de sætter pris på hendes store engagement. Det behøver ikke at være den helt store gave, som gør forskellen. En lille gave er nemlig for det meste en passende tak, da det er tanken, der tæller, når det kommer til værtindegaver. Dette betyder dog ikke, at man ikke kan forkæle værtinden med noget, hun kan bruge eller faktisk lige står og mangler.

De klassiske værtindegaver slår aldrig fejl. En æske chokolade eller en buket blomster bliver enhver værtinde glad for men hvorfor ikke prøve at krydre den klassiske værtindegave med noget nyt. Måske har din værtinde et specielt stel eller mærke, som hun samler på. Mon ikke du kan finde en lille ting herfra, som hun vil blive rigtig glad for.

Men en rigtig hyggegave går man heller aldrig galt i byen med. Et minifondue sæt er en sød lille gave, som din værtinde kan tage frem af og til, når hun føler sig lidt lækkersulten. Sådan et fondue sæt kan også ses som et lille twist på den klassiske chokoladeæske, som er blevet givet til værtinder igennem flere årtier.

Du kan også vælge at gå med en mere anderledes værtindegave, der egentlig er meget klassisk, men som alligevel indeholder et twist, der ikke kan undgå at fremkalde et smil hos værtinden. Alle kender til vingummi og i særdeleshed vingummibamser, men kender de også til en gigantisk vingummibamse, som er over 1000 gange så stor som en normal vingummibamse? Hvis du vil overraske værtinden med lidt fredagsslik, som formentlig rækker til hele weekenden, kan den gigantiske vingummibamse være et godt bud på en værtindegave, som i den grad vil falde i god jord hos både børn og voksne.

Hvor meget skal en værtindegave koste?

En værtindegave er som regel en forholdsvis billig gave. Det er en gave, som man giver af lyst og ikke af pligt. Værtindegaven skal ses som et skulderklap til den gode værtinde. Prisniveauet på en værtindegave kan være meget forskelligt og afhænger i en vis grad også af, hvad det er, du er inviteret til. Hvis du er inviteret til cocktails, kan en æske chokolade eller en flaske vin ofte gøre det. Det kan være billigt og godt. Men hvis du er inviteret til det helt store middagsselskab, kan du vise din taknemmelighed ved at købe en lidt dyrere gave.

Personlige plejeprodukter er altid et hit hos værtinden. Men hvis det skal være en lidt mere speciel form for personlig pleje, kan en god værtindegave for eksempel være en flaske med fodbadesalt, så hun efter mange timer i køkkenet kan sætte sig ned og pleje sine ømme fødder. Hvis hun har et badekar, kan du også vælge at gå med pleje for hele kroppen. Med en harmonisk badebombe kan hun, når gæsterne er gået, lægge sig ned i sit badekar og nyde de lækre naturlige ingredienser som tilmed også dufter godt.

Du kan også vælge at gå i en mere materiel retning, som kan være med til fremover at pryde værtindens hjem. Små vaser, lysestager og generelt nipsting er noget, som kvinder aldrig løber tør for. De kan altid lige bruge en vase mere, som skal stå i vindueskarmen med de andre vaser. En sød vase, eventuelt med blomster i, kan derfor også være den perfekte værtindegave.

De utraditionelle og sjove værtindegaver

Værtindegaven behøver ikke at være noget, som udelukkende skal bruges af værtinden, eller noget som skal udsmykke hendes hjem. Du kan nemlig vælge at gå den mere utraditionelle vej, som ofte også ender ud i grin og sjove oplevelser.

At bringe underholdning til et selskab er altid underholdende i sig selv. Som værtindegave kan du derfor give værtinden et sjovt spil, som i kan spille efter middagen, eller imens i får drinks. Det kan være alt fra et quiz spil til et spil med personlige spørgsmål. På denne måde kan selskabet også lære hinanden bedre at kende. Det kan være, at du kender værtinden særdeles godt, men så får i til gengæld fornøjelsen af at bekræfte jeres venskab foran flere vidner.

Hvis du ønsker at bringe en fest med dig hjemmefra, kan du for eksempel give is-shotglas som værtindegave. På denne måde er i garanteret en sjov aften, og det er ikke til at sige, hvordan den ender. Du kan eventuelt kombinere shotglassene med nogle sjove ølbrikker, hvis værtinden er meget glad for sit bord. Med face Mats ølbrikker får i over 40 forskellige grimmaser, som i kan have det sjovt med i løbet af aftenen. Der er aldrig et kedeligt øjeblik med en god værtindegave, og med disse gaver er i sikret en masse grin og sjove øjeblikke, som i formentlig sent vil glemme.

Skriv endelig en kommentar nedenunder, hvis du har forslag til flere hjemmelavede gaver eller andre gaveideer til værtinden.