Værtindegave

En værtindegave gives typisk som tak for en middagsinvitation, for at sætte pris på værtindens arbejde inden gæsternes ankomst. Værtindegaver er oftest bare en lille ting, så gaverne skal helst ikke være særlig dyre. Vi har givet nogle bud på forskellige ideer til en værtindegave og kategoriseret dem. Gaverne koster typisk fra 50 til 200 kr. 

Indhold: 

Klassiske værtindegaver
Til køkkenet
Personlig pleje
Pynt
Underholdning
Sjove og anderledes værtindegaver
Hjemmelavet værtindegave

Klassiske værtindegaver

Har man givet en værtindegave før, har det sikkert været en af nedenstående ideer. De holder altid og vil sikkert også altid skabe glæde hos værtinden. Bare fordi noget er klassisk, behøves det bestemt ikke være kedeligt!


Chok o blok m. karamel/knas ØChokolade:

Man kan vist aldrig gå helt galt i byen med en smule chokolade i værtindegave. Denne lækre økologiske plade Chok o blok med karamelknas vejer 170 g og vil helt sikkert få din værts eller værtindes tænder til at løbe i vand. Læs mere om produktet fra Økoladen her.

Find mere mundgodt til værtinden her.

 

 

 


Vin:

En anden klassisk gave at give til værtinden er en god flaske vin, som I måske kan nyde sammen til middagen. Et forslag til sådan en kunne være denne Montepulciano d’Abruzzo, som er en italiensk rødvin årgang 2014 fra vinhuset Velenosi.

Du kan her læse meget mere om, hvad vinen egner sig til, hvor den kommer fra osv.

Klik her efter flere vine.

 

 

Øl:

Giv en øl fra Crafted by, hvor du kan vælge mellem Brygmesterens favoritter og selv designe etiketten. Du kan også give en smagekasse med forskellige øl.

Hvis du er ude i god tid, kan du designe din helt egen øl til værtinden her. 

 

 

 

 

 

BOU10_99M_aBlomster:

At sige tak til værtinden med en buket blomster er også en god gammel klassiker. Er du kommet en smule for sent ud af døren og vil ikke købe en af de dyre buketter fra tanken, så kan du her sende et gavekort til en blomst eller buket via din smartphone, det kræver blot at værtinden også ejer en smartphone.

Du kan også finde forskellige smukke buketter fra Euroflorist her.

 

 

 

Kaffe og te:

Nok ikke en lige så klassisk værtindegave, som de 3 ovenover, men kaffe og te fortjener også en plads blandt de klassiske værtindegaver. Giv hende f.eks. den lækre blanding fra Min Yndlings Te med smag af bl.a. kamille og pebermynte. Blandingen er økologisk og har vundet Great Taste Awarden i 2014.

Køb den blå blanding her eller find andre lækre teblandinger her.

Se her efter skønne bønner til kaffeelskeren.

 

 

 

FirmagaverGavekurv: 

Kurven hvor du samler en masse lækkerier af forskellig art er også en klassiker inden for værtindegaver – og en særlig god en af slagsen. Du kan sammensætte kurven, så den passe lige til hende eller ham du skal give en gave.

Byg din egen kurv her, hvor du bl.a. kan vælge mellem øl, vin, saft, økologi, kaffe, snacks og andre delikatesser.

 

 

 


Gigantisk vingummibamse:

Denne vingummibamse har lige sneget sig ind blandt de klassiske værtindegaver – ikke fordi den er det, men det burde den bestemt være.
Kæmpe bamse af vingummi er mere end 1000 gange som den almindelige vingummibamse du kender – så der er slik til hele festen eller mange fredage i sofaen.

Find den gigantiske vingummibamse her. 

 

 

Til køkkenet

Som værtindegave kan du give en lille gave til hendes køkken i form af en praktisk ting, en pynteting eller ingredienser til noget lækkert mad.

Designer skål:

Arne Jacobsen står bag bogstaverne på skåle, kopper og andet fra Design Letters. Her finder du den lille ABC skål med en diameter på 11 cm, hvor der rundt på kanten står bogstaverne fra A-Z.

Klik her og find mere fra Design Letters.

 

 

 

Sushisæt:

Dette sushisæt i porcelæn gør at sushien kan serveres og præsenteres lige så fint som på den lokale sushirestaurant. Sættet består at skåle, tallerkener, spisepinde og holdere hertil.

Du kan også sammensætte din egen lille pakke med forskellige sushi-ingredienser til værtinden. Du kan f.eks. give sushi plader, sushi måtte, sushi ris og soya.

 

 

HAMMERSHØI SALATBESTIKSalatbestik

Kähler står bag serien Hammershøj, som bl.a. har lavet dette fine salatbestik. Det er fremstillet i egetræ og har en enkelt look.

Passer godt sammen med denne salatskål også fra Hammershøj.

 

 

 

Personlig pleje

I værtindegave kan du også vælge at give lidt forkælelse til hende i form af forskellige lækre sæber og cremer.

Faith in Nature Chokolade Showergel (400 ml)Chokolade shower gel:

En lækker shower gel fra Faith in Nature, som passer til alle hudtyper. Alle produkter i denne serie er uden alle de farlige stoffer, er biologisk nedbrydelig og størstedelen af ingredienserne er økologiske – så der er tale om det bedste for kroppen og omgivelserne.

Denne shower gel indeholder 400 ml og dufter af chokolade, hvilket siges at vække gode minder frem. Du kan finde 3 andre varianter her, som er lavet af alge ekstrakt,  aloe vera og lavendel.

 

 

 

Fodbadesalt (200 gr)Gave til fødderne:

En lækker behandling til at forkæle trætte og ømme fødder. Dette økologiske fodbadesalt med pebermynte og opkvikkende æteriske olier skal nok kunne glæde din værtinde.

Find flere værtindegaver med personlig pleje og forkælelse her.

 

 

 

Gavesæt: harmoniske badebomber Harmoniske badebomber: 

En fin værtindegave med små forskellige badebomber lavet af skønne velduftende ingredienser, som plejer huden godt.

Køb badebomberne, der giver mulighed for afslapning og velvære.

 

 

 

 

Geschenkset "Wellness Toskana"Wellness-gavesæt:

En samling af lækre produkter i en sød flettet kurv. Gaven indeholder f.eks. skumbad, body lotion, bade salt, neglefil og badekugler.

Find kurven her, som helt sikkert vil få smilet til at brede sig hos værtinden.

 

 

 

Pynt

Fine pyntegenstande som lysestager, vaser og små dekorationer kan være en idé til en værtindegave. Måske er hun en samler eller har givet sin kærlighed til et bestemt mærke, hvor du kan være med til at udvide hendes samling.

Lysestage:

Disse søde fyrfadsstager er fra Steltons serie Embrace og designet af Christina Halskov og Hanne Dalsgaard. De er fremstillet i glas og rustfrit stål.

Køb de to fyrfadsstager ganske billigt her. 

 

 

 

 

 

Vaser: 

Omaggio-serien fra Kähler har været meget populær de seneste år og vil helt sikkert også falde i god jord hos hende, du vil give en værtindegave.

Dette er den lille vase på 12,5 cm, som findes i forskellige farver og størrelser.

 

 

 

 

 

Hay Wooden HandHånd-dekoration: 

Hay har designet denne Wooden Hand med bevægelige fingerled, som fås i to forskellige størrelser på 13,5 og 18 cm. Dekorationen vil klæde både skrivebordet og bogreolen, men kan også være genialt som smykketræ på badeværelset eller ved siden af sengen.

 

 

 

 

Underholdning

Værtindegaven kan også være et spil, som kan bruges til underholdning efter middagen eller til andre hyggelige stunder.

Jippijaja Quiz Underholdning - spil fra KylskåpspoesiQuiz om underholdning: 

Denne kvadratiske æske indeholder 550 spørgsmål om alt fra Melodi Grand Prix til James Bond og vil garanteret give underholdning til aftenen. Jippijaja Quiz findes i 4 forskellige udgaver, her Underholdning og derudover Original, Rejser&Eventyr og Mad&Drikke.

 

 

 

 

Upassende#Upassende:

Med dette selskabsspil kan der virkelig komme gang i grinene. Det er “spillet, som er lige så tosset som dig og dine venner”, hvor man skal fuldende upassende sætninger.

Klik her og læs mere om det sjove spil. 

 

 

 

 

Partners: 

Det udvidede ludospil som er blevet meget populært i mange kredse i løbet af det sidste stykke tid. Hvis hun ikke har det eller ikke har prøvet det endnu – har du nu muligheden for at glæde hende med spillet Partners her.

 

 

 

 

Mindfulness Malebog Flights of Fancy 19,5x23 cm - 64 siderMalebøger: 

Det er blevet meget moderne at farvelægge i malebøger – også for voksne. Der er tale om de såkaldte “Mindfulness malebøger”, som findes i mange forskellige udgaver.

Du finder her “Flights of fancy”.

Klik her for at finde andre malebøger og gode tuscher. 

 

 

 

 

Sjove og anderledes værtindegave

Du kan også vælge at gå i en helt anden boldgade og give en værtindegave i den sjove og anderledes kategori. Her finder du forskellige skøre ting, som hun sikkert aldrig ville have købt på egen hånd, men kan få meget sjov ud af.


"book" - The Good Book, Gem din spiritus i den gode bog!Bog til skjul: 

En flot og dekorativ bog som skjuler en lommelærke. Bogen har fået gode anmeldelser og vil helt sikkert glæde værten eller værtinden.

Du kan finde “The good book” her.

 

 

 

 

Shotsglas af is:

Disse Is-shotsglas er en særdeles morsom og anvendelig værtindegave. Hvis hun holder gode fester, så bliver festerne bare lige en tand federe, når der kan diskes op med iskolde shotsglas!

Gør klar til et brag af fest ved at give hende disse shotsglas.

Du kan også give værtinden seje blinkende party- og shotsglas her.

 

 

Webcame-skjuler: 

En ganske brugbar gave i disse tider, hvor man ikke kan vide hvornår andre kigger med, når man sidder ved computer eller tablet. Denne webcame-skjuler gør, at det kun er dig, der bestemmer, hvem der skal kigge med.

Køb webcame-skjuleren her. 

 

 

 


Planter på dåse: 

Til kun 39 kr. kan du give en plante i værtindegave. Planten kommer i dåse og skal passes og have kærlighed for at vokse. Du kan vælge mellem 8 forskellige planter som kan være blomster, krydderurter eller en jordbærplante.

 

Find konservesplanterne her, som vil glæde igen og igen.

 

 

Sjove ølbrikker:

De fleste kender helt sikkert det med at glas og våde varer sætter mærker på træbordene. Men hvorfor ikke give nogle seje og sjove glasbrikker, som vækker opsigt? Med Floppy Disk Glasbrikker kommer de i hvert fald til at få opmærksomhed, når I sidder ved bordet og drikker kaffe, the, sodavand eller hvad I nu drikker!

Face Mats ølbrikkeer og 40 forskellige grimmaser lige klar til at sætte under næsen, når de ikke er i brug. Sæt fut i sammenkomsten med disse sjove og populære ølbrikker.

 

 

Værtindegave - Vinglas-flaske, Find flere sjove og anderledes gaver, som du kan give værten eller værtinden i gave HER.  Du finder f.eks. vinglasset, som kan rumme 75 cl.

 

 

 

 

Hjemmelavet værtindegave

Rækker budgettet ikke lige til de dyreste gaver til værtinden eller kan du godt lide at være kreativ og lave hjemmelavede ting, så kan du herunder finde inspiration til et par hjemmelavede værtindegaver.

Marmelade blåbær u. tilsat sukker Ø 290 gr.Mums på glas:

Hvis du er en af dem der er god til at få lavet hjemmelavet marmelade, kan du f.eks. lave et par ekstra glas, som kan give i gave til forskellige anledninger.
Andet mums på glas kan f.eks. være forskellige slags pesto, honning, syltede agurker, rødbeder, safter osv.

 

 

 

 

BlomsterlykkePlukket fra haven:

Er du ejeren af en stor og skøn have, kan du gå på opdagelse i de forskellige bede og buske for at plukke lidt forskellige til en buket til værtinden. Hvis du har andet lækkert i køkkenhaven, kan du også vælge at give et bundt krydderurter, rabarber osv. Kun din have og fantasi sætter grænserne.

 

 

 

 

DSC_0114Dåseblomst:

Har du et par dåser liggende, kan du nemt og hurtigt lave en fin dåseblomst, som bl.a. kan bruges til askebæger og lysestage. Vælg gerne en dåse som falder i god jord hos modtageren både i forhold til farver og smagen på den oprindelige drik, som dåsen indeholdte.

 

Fremgangsmåde til at lave en dåseblomst:
1. Klip toppen af dåsen
2. Vask dåsen (pas på du ikke skærer dig)
3. Klip x antal strimler fra top mod bund (normalt 7-8, men prøv dig ad fra 6 til 12 strimler). Hvor langt du klipper mod bunden, afhænger af, hvor høj du vil have dåseblomsten.
4. Fold alle strimlerne ud og sørg for at alle strimlerne er klippet lige langt ned og er ca. lige brede
5. Vend dåsen med bunden op af. Fold strimlerne en ad gangen fremad og indover hinanden
6. Den sidste strimmel foldes ind under den første og lukker blomsten
7. Klip strimlerne til, så du får et hul der passer med bunden
8. Bank evt. bunden lidt ned med en hammer, hvis der skal kunne stå et fyrfadslys i dåseblomsten.

Klik her for at se en youtube-video om, hvordan dåseblomsten laves.

 

 

Skriv endelig en kommentar nedenunder, hvis du har forslag til flere hjemmelavede gaver eller andre gaveideer til værtinden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *