Daabsgaver

Dåbsgaver - Find den perfekte barnedåbsgave her!

Skal du til barnedåb og mangler at finde en dåbsgave til sådan en lille en? Så er du på rette spor, for i denne artikel har vi listet en masse forskellige dåbsgaver. Mange af os har stadigvæk én eller flere gaver fra barnedåben som har en sentimental værdi. Derfor er gaven til barnedåben vigtig at udtænke nøje.
Vi ved at det kan være svært at finde den perfekte gave, specielt i forbindelse med barnedåben. Det er ikke en gave vi giver ret ofte, og derfor kan man grue lidt over gaveidéerne. Vi har af samme grund udformet nedenstående liste, som du forhåbenligt kan benytte til at finde den helt rigtige dåbsgave, som kan være med til at gøre dagen endnu bedre.

Spring til kategori

Dåbsgaver med navn

Du er inviteret til dåb, da et lille barn skal navngives, så hvorfor ikke give en gave, der er trykt eller indgraveret med barnets nye navn.

Se de fine gaver her

Legetøj og bøger

En stor del af dåbsbarnets fremtidige år vil blive brugt på sjov og leg, så hvad med at give noget til den del af livet. Der findes et enormt udvalg af forskelligt legetøj, og bøger med gode fortællinger eller skønne sange. Så vi har fundet lidt forskelligt, så du kan komme nemmere til beslutningen om at vælge en dåbsgave.

Find inspiration her

Praktiske gaver til mor og far

Der er mange ting man lige skal have anskaffet sig som forældre, når man har fået sådan en lille en. Parret har sikkert allerede styr på en stor del af de praktiske ting, men mangler de noget eller har de glemt nogle småting, så kan du måske være heldig at finde det herunder.

Se gaveidéerne her

Mangler du stadig gaveråd til barnedåbsgaven?

Nu har vi ledt dig igennem forskellige emner inden for dåbsgaver og vi håber selvfølgelig at du er blevet inspireret, så du nu kan købe den perfekte gave til dåbsbarnet. Hvis ikke det er tilfældet er nedenfor nogle bonusgaver som falder lidt udenfor ovenstående kategorier, men fortjener et plads på dåbsgave listen.

Find inspiration her

Den lille ny skal fejles med den perfekte dåbsgave

Den lille ny skal selvfølgelig fejres og ingen fejring uden gaver. Gaver til dåben kommer i mange versioner af former, farver og mønstre. Til dåben kan det være ekstra svært at beslutte sig, hvad man skal give i gave, for er gaven til barnet eller forældrene? Der går ofte også mange overvejelser omkring holdbarheden af gaverne. Nogle mener, at gaverne skal være så holdbare som muligt, så de kan følge barnet gennem hele livet. Andre mener derimod, at gaven skal være en hjælp til forældrene i deres nye hverdag.

Dåben er en stor dag i barnets liv, da dette er navngivelsens fest. Uanset om gaven skal være holdbar eller praktisk, går man derfor aldrig galt i byen med navnegaver. Træbogstaver til døren har i mange år været en populær barnedåbsgave og pryder derfor også mange børneværelser. Ved at have sit navn stående på døren vokser barnet op i en tryghedszone, som er barnets eget sted. Værelset er det sted, hvor barnet tilbringer mest tid gennem sin barndom, for der er nemlig tale om det sted, hvor det kan have lov til at være glad, sur, trist og ked af det uden at blive forstyrret af andre. Desuden er det også det sted, hvor barnet kan udleve sine fantasier gennem leg i alle afskygninger.

Giv en personlig dåbsgave

De personlige dåbsgaver er de dåbsgaver, som følger barnet hele livet. De bliver ikke nødvendigvis altid taget i brug, men man ved, at man har dem. Et armbånd med gravering er en kendt dåbsgave, som mange børn får. Armbåndet passer det meste af barndommen, men på et tidspunkt bliver håndleddet bare for stort. Heldigvis fungerer et armbånd ikke kun som smykke men også som et minde eller et stykke pænt nips, man som voksen kan have udstillet i sit hjem. En god personlig og holdbar gave kan derfor være et armbånd, som bare skifter funktion alt efter, hvilket livsstadie man befinder sig i.

En personlig dåbsgave kan også være noget, forældre og børn altid kan have hængende i form af en fødselsplakat. På denne plakat står der barnets navn, fødselsdag, fødselsvægten, længden og tidspunktet for fødslen. Der er på denne måde tale om en mindeplakat, som kan hænge, hvor forældrene synes de vil have den. Denne form for gave er en konstant påmindelse for forældrene om, hvor heldige de er at have deres lille guldklump, og uanset hvor gammelt deres barn er, vil forældrene altid tænke tilbage på den dag, hvor deres liv blev beriget med et lille mirakel.

Men en dåbsgave behøver ikke altid at være langtidsholdbar for at være personlig. En dyne eller en nusseklud med barnets navn er også en personlig gave, som både forældre og barnet vil blive glade for. Dette er begge to gaver, der ofte bliver pakket væk, når barnet når en vis alder, men som efterfølgende bliver fundet frem igen, når barnet er blevet voksen. Der er mange hyggelige minder knyttet til de ting, barnet sover med. En bamse er ikke bare en bamse, det er barnets bedste ven, og det samme gør sig gældende for en dyne med barnets navn på. Det er nemlig noget, som udelukkende tilhører et bestemt barn og kan derfor ikke gå i arv til en lillesøster eller lillebror.

Den gode dåbsgave til pigen og drengen

Fælles for både piger og drenge er, at de elsker legetøj. Mange mener, at lejetøj opdeles i pigelegetøj og drengelejetøj, hvilket så vidt også gør sig gældende, dog ikke altid når det kommer til et bestemt stykke legetøj, nemlig bamser. Alle børn elsker bamser, de er bløde, de er søde og så er de bare din bedste ven. En god dåbsgave til både drenge og piger vil derfor være en bamse, som de kan lege og sove med igennem hele deres barndom. Nogle bamser er lavet med piger i tankerne og andre med drenge, hvilket du med fordel kan have i tankerne, når du skal vælge en bamse, det vigtigste er dog, at du vælger en bamse, som udstråler venlighed og kærlighed.

Børn får ofte mest ud af bamser, når de bliver lidt ældre og kan forstå, hvad en bamse er. En god dåbsgave til henholdsvis drenge og piger når de er helt små vil derfor være et legetæppe, som de kan ligge og tumle rundt på nede på gulvet. Et legetæppe er både behageligt at ligge på men er også udstyret med en masse farver og figurer, som er sjove for barnet at udforske. Helt fra børn er ganske små, har de en nysgerrighed, man som forældre ikke kan komme udenom. Børn kravler rundt og undersøger alt, hvad de kan komme i nærheden af, flere forældre nyder derfor at bruge et legetæppe, når nogle af de huslige pligter skal udføres, da legetæppet holder barnet underholdt, så det ikke kravler rundt i hele hjemmet.

Har du før givet eller fået en dåbsgave, som var intet mindre en genial? Del endelig dine personlige gaveråd og ideer med os og de andre læsere. Også hvis du brænder inden med en fantastisk gave til barnedåben – så er du velkommen til at give et indspark nede i kommentaren!