GAve til far

Gave til far - Find de bedste gaveidéer til far (2021)

Har din far fødselsdag eller vil du glæde ham med en gave ”bare fordi”, så har vi her samlet nogle gode ideer til en gave til far.

Spring til kategori

Oplevelser

Giv din far en oplevelse, han sent vil glemme! Oplevelsespakker er populære, især fordi du ikke blot giver en gave, men også nogle gode minder. Hos DuGlemmerDetAldrig findes der et hav af oplevelser. Vi har gjort det nemt for dig og fundet nogle af dem, som din far med sikkerhed vil kunne lide.

Se oplevelserne her

Til hjemmet og barskabet

Det kan godt være, at det traditionelt set mest er kvinder, der finder ting til hjemmet. Men det betyder ikke, at der ikke er nogle ting, som din far kunne blive rigtig glad for. Vi viser dig her, hvilke ting der ville kunne glæde ham.

Find inspiration her

Forkæl far med den bedste gave

På et eller flere tidspunkter i din barndom har din far formentlig været din bedste ven. Han har leget vildt med dig både i stuen og i haven, men han har også været med til alle dine prinsesse teselskaber. Han har ladet dig være længe oppe i weekenderne, og han har forkælet dig med slik og søde sager, når din mor ikke så på. Nu er du blevet ældre, og rollerne er byttet om, så det er din tur til at forkæle din far i hans travle hverdag.

Det kan være svært at købe en gave til far, for fædre har ikke altid den helt store ønskeliste fremme, når de skal ønske sig noget. De ender derfor ofte bare med at ønske sig praktiske hverdagsting som strømper og underbukser. Hvis dette er tilfældet for dig, kan du blive nødt til selv at hjælpe ham lidt på vej. Du må tænke ud af boksen og langt ud over ønskelistens grænser for at finde en gave til far, som han ikke forventer at få. Du kan overraske ham med både store og små gaver, men du kan også overraske ham med praktiske hverdagsting, som han ikke har tænkt på, at han mangler.

En barberbladsrenser er for eksempel praktisk at have i hverdagen, så din far kan rense sine gamle barberblade og slibe dem, så de bliver så gode som nye. Udover at det er praktisk, så kan han på denne måde også spare penge på at skulle købe nye barberblade. Dette er derfor både en god gave til den almene far men også en perfekt gave til den mere sparsommelige og til tider lidt nærige far.

En elektronisk slipsebøjle kan også være en praktisk og samtidig højteknologisk gave til far. Det kan være svært at holde styr på alle sine slips, især hvis han til dagligt bruger slips på sin arbejdsplads. I så fald skal der nemlig skiftes slips hver eneste dag, og nogle gange er det derfor hurtigere bare at smide slipset over en bøjle i stedet for at lægge det på plads. Med en elektronisk slipsebøjle bliver det derimod nemt og enkelt at hænge sit slips op, og desuden bliver det også nemt at finde et bestemt slips igen, da slipsebøjlen roterer.

Vælg den gode gave til far

Der findes mange forskellige gaver til far, men for at der er tale om en god gave, skal gaven være noget, som din far enten ønsker sig eller mangler, eller noget som passer til din fars interesser og hobbyer. Kort sagt skal det altså være en gave, som han med sikkerhed vil kunne bruge og blive glad for.

En massagekrave med varmefunktion kan for eksempel være noget, som din far mangler, hvis han har ondt i nakken eller ryggen. Han kan på denne måde lindre smerten og forsøge at lade kroppen helbrede sig selv. Desuden er dette også en god gave til far, da den er afslappende, uanset om han har ondt eller ej, og den kan være med til at opvarme kroppen på en kold vinterdag.

Hvis din far er en stor vinentusiast og derfor har mange forskellige vine stående, kan en vinreol være en god gave, som passer til hans interesser. En vinreol er en smart og praktisk måde for ham at vise alle hans bedste vine frem på, men den er også meget dekorativ og stilren og passer derfor ind i flere forskellige rum i hjemmet. Som en rigtig vinnørd vil han formentlig også få stor glæde af at se hans vinflasker være en del af indretningen i hjemmet, da hans vin er en del af hans personlighed, som nu også hænger på væggen.

Din far er måske en meget travl mand og kan derfor godt glemme at holde øje med tiden. I dette tilfælde kan det være på tide, at han får et nyt ur, hvilket du med fordel kan give ham i gave. Et ur har altid været en meget praktisk hjælper at have siddende på armen samtidig med, at det for mænd også fungerer som et slags tilbehør, ligesom kvinder har smykker. Et ur symboliserer nemlig en vis stil, når det kommer til mænd, og en mand med et godt ur giver derfor ofte også et godt førstehåndsindtryk.

Hvor meget bør du give for i gave?

Dit budget afhænger i højere grad af, hvilken slags gave du har i tankerne. En oplevelsesgave koster for eksempel ofte lidt mere end en materiel gave. Du skal derfor også, inden du køber en gave beslutte, hvor meget du vil overraske din far. En gave til hans 50 års fødselsdag skal måske være lidt større end gaven til fars dag eller omvendt alt efter, hvornår du synes, din far skal fejres med en gave, som han ikke forventer.

Hvis du gerne vil give ham en oplevelsesgave, kan det være, at du skal lægge lidt ekstra penge til side for at give ham hans livs oplevelse. Han har måske fulgt med i en masse tv-programmer om biler i fjernsynet og har selv en indre drengedrøm om at opleve farten og det sus, der går igennem kroppen, når man er lige ved at glide af banen. En god gave til far kan i dette tilfælde være en tur i en lukket Lotus Elise Highspeed, hvor han får lov at sidde ved siden af en erfaren kører, som kører ualmindeligt hurtigt.

For naturmennesket kan en oplevelsesgave også være en sejltur på Aarhus Bugten. Turen består af en kombination mellem naturoplevelse og fart, så hvis han elsker at mærke vinden gennem håret, kan dette være den perfekte gave til far. Det er desuden også en oplevelse, som i kan dele sammen, hvilket kun vil gøre turen endnu mere mindeværdig, end den er i forvejen.

Fandt du ikke lige den perfekte gave til din far, kan du finde mere inspiration i artiklerne om oplevelsesgaver til ham eller om fars dags gaver.

Vi vil altid gerne høre din mening! Så hvis du har en genial idé til en gave til far – så del endelig med os og de andre der læser med.