Gave til mor

Det kan være en udfordring at finde den helt rette gave til mor. Men med denne guide kan du blive inspireret til at finde netop den gave, som din mor ikke vidste, hun manglede.

Indhold i artiklen (klik for at springe til afsnittet)

Til køkkenet

Til hjemmet

Et smukt ur

Sko

En god bog

Til en filmaften

En skøn duft

Oplevelser

Til køkkenet

Det er skønt at omgive sig med lækre ting, og især de steder man bruger meget tid. Så er det din mor, der står for madlavningen, eller kan hun lide at nusse rundt i køkkenet, så er der her et par forslag til en gave, som hun helt sikkert vil blive glad for.


Tassen - Tassen Humørskåle , Hvilken skål er du i dag?En sød kop og skål

Giv din mor et smørret smil eller et stort grin med disse søde humørkopper og humørskåle. De er fra tyske Tassen, og de er virkelig hyggelige – selv i den triste udgave. Så nu kan hun vise, hvilket humør hun er i, når hun tager en kop kaffe eller te eller serverer noget lækkert i skålene.

 

 

 

Læg kaffe og te i flotte dåser

Læg kaffen og teen i smukke dåser fra Speedtsberg. De findes i flere farver, men især de støvede farver er rigtig in. Sammensæt dåserne af forskellige farver, for eksempel denne kaffedåse i dusty blue. Dåsen findes i 12 forskellige farver både til te og kaffe. Læg eventuelt en god pose kaffe og din mors favorit-te ved gaven. 

Hvis ikke du lige fandt den perfekte opbevaringsdåse, kan du se et stort udvalg af forskellige slags opbevaringsdåser her.

 

 

 

Hold liv i krydderurterne

Det er lækkert at krydre sin mad med friske krydderurter, og med dette stativ har krydderurterne deres faste plads, hvor de samtidig får ny nærig. I underskålene er der nemlig plads til vand, så urterne bliver plejet, og med den medfølgende saks har din mor altid noget at klippe krydderurter med. Den er let at skille ad og kan endda komme i opvaskemaskinen. Et virkelig praktisk stativ.

Hvis ikke ovenstående var hvad du søgte, kan du her se et stort udvalg af potter & vaser.

 

 

Du kan finde mange andre praktiske og sjove gaver til din mor her. 

 

Til hjemmet

Forkæl din mor ved at forkæle hendes hjem. Der skal ikke meget til at pifte et hjem op, og der findes i dag rigtig mange flotte ting til alle typer af hjem. Mangler du inspiration, så se videre her, hvor vi har fundet nogle skønne ting til hjemmet. Du kan også få mere inspiration hos Dubuy.dk

Smuk vase

Kählers Omaggio vaser er rigtig populære. De flotte striber og enkle design gør dem super anvendelige, og de af de nyeste udgaver med sølvstriber er rigtig smuk. Den findes i tre størrelser, og så kan du købe en blomst, der passer til vasen, når du vil glæde din mor med en gave.

 

Er du også vild med Kählers design, kan du med fordel tjekke det store udvalg af Kähler produkter her.

 

 

Vinflaske som fyrfadsstage

Fyrfadsstager plejer at være små, men det er denne fine fyrfadsstage bestemt ikke. Den er udformet som en vinflaske, og den vil sprede hygge både i hjemmet eller i et sommerhus eller kolonihave, hvis din mor har det. Den nederste del er lavet af olieret egetræ, mens toppen er af glas. Den er så fin at have stående og findes i en klar udgave og en grøn udgave, som har et rigtig flot lys.

Du finder fyrfadsstagen her.

Vil du selv finde den perfekte lysestage til din mor? I så fald vil vi anbefale at du tager et kig på denne side, hvor du kan vælge blandt mere end 300 lysestager.

 

 

Lysestage af kernelæder

Belt candles er ikke nogen traditionel lysestage. Den er rund og lavet af kernelæder, som med tiden vil få en smuk patina. Det er altså en lysestage, som kun bliver flottere med tiden. Der følger reagensglas med, så der også kan stå blomster i den i stedet for lys. Rigtig smuk og dekorativ, og så kan den anvendes i mange rum for eksempel entreen, spisestuen eller stuen.

 

 

 

 

Nye puder

Der er kommet rigtig mange flotte puder på markedet, og de kan give nyt liv til sofaen eller lænestolen hjemme hos din mor. Denne er fra Speedtsberg med 3 forskellige mønstre i grå nuancer.
Kork er blevet meget moderne i boligindretningen og der findes nu også puder af kork – find et eksempel på en korkpude med lilla kant her.

Hvis ikke du tror ovenstående puder falder i din mors smag, kan du se et stort udvalg af puder lige her, og finde den perfekte pude til din mor.

 

 

 

Et lækkert tæppe

Når man sidder på sofaen, er det rart at kunne krybe under et tæppe, når det bliver lidt køligt. Ferm Living står bag dette lækre tæppe, som kan holde dig varm på de kølige aftener. Fold det sammen og læg det på kanten af sofaen, når det ikke bliver brugt, og det vil være en ekstra dekorativ ting i rummet med det fine grafiske print og de sennepsfarvede kanter.

Her finder du et stort udvalg af tæpper.

 

 

 

 

Et smukt ur

Det er skønt at have nogle smykker at vælge mellem, så man kan bruge netop de smykker, som passer til dagens sæt tøj. Det gælder også ure. Så giv dit mor et nyt ur, så hun har lidt at skifte mellem, når hun skal på arbejde, i byen eller være derhjemme. Her er et bud på hendes nye ur fra tre forskellige designere.


Original Grain - Black Sandelwood DameurOriginal Grain

Et anderledes men moderne ur lavet i sort sandeltræ. Det er de sidste år begyndt at trende med at lave forskellige accessories i træ.
Er din mor med på moden, så find dette mørke ur fra Original Grain her.

 

 

 

 

 

 

 

Daniel Wellington - 34mm St. Mawes Classy Dameur i Rosa Guld

Daniel Wellington

Dette lækre ur i rosaguld med nøddebrun læderrem er fra Daniel Wellington, som bestemt er blevet noget af et brand inden for urværk i den seneste tid.

Læs mere om DW uret her. Du kan også finde alle urene fra Daniel Wellington her.

 

 

 

 

 

 

 Skylar MK5868Michael Kors

Dette rosaforgyldte ur er fyldt med flotte detaljer på urskiven og har fine sten i en krans og på urskiven.
Se her det fine og æstetiske ur, som sikkert vil glæde din mor.

 

Ellers kan du her se om et af de andre ure fra Michael Kors passer til din mor.

 

 

 

Sko

Et par sko holder måske ikke for evigt, men kvinders kærlighed til sko gør. Glæd din mor med et par sko, som hun kan bruge hver dag.


Fin sandal

Disse sandaler fra Rieker er lavet i mørkeblåt skind. Sandalen har en blokhæl og lukkes ved spænde. Et godt valg hvis din mor er til den enkle og klassiske stil.

Find her sandalerne som både er gode til hverdag og fest.

 

 

 

 

 

Praktiske ballerinaer

Et par flade sko er gode til hverdag. Disse ballerinaer er en rigtig god gave, hvis din mor er aktiv på jobbet. Skoene er fra Green Comfort og lavet i god kvalitet, som også kan mærkes på ballerinaerne. En fleksibel og behagelig sko.

Tjek skoen ud her. 

 

 

 


Varme støvler

Giv din mor varme fødder med et par støvler fra Cashott. De er foret af rigtig uld og lukkes ved lynlås på siden. En pæn støvle i gråt skind med et slidt look, som kan bruges i vinter- og efterårsmånederne.

 

Du kan finde støvlerne her.

 

 

 

En god bog

Det er skønt at smække benene op og slappe af med en god bog, og hvis din mor nyder at læse, er en ny, god bog lige det, hun kunne bruge.
Min mands hemmelighed - bogEn spændende bog

På Amazon bliver ”Min mands hemmelighed” rost af læserne, og bogen er også en, man bare ikke kan stoppe med at læse. Liane Moriarty står bag bogen, som handler om en kvinde, Cecilia, der tilsyneladende lever det perfekte liv, indtil hun en dag finder et brev fra sin mand. Brevet må kun åbnes, hvis han dør, men hun kan ikke lade være med at læse det, og det får hendes verden til at kollapse. Sideløbende følger man en anden kvinde, hvis kusine og mand har en affære. Det får hende til at rejse til Sydney, og her møder hun Cecilia. Deres liv flettes sammen i denne spændende fortælling.

 

 

 

Feriegæsterne - bogFeel good bog

En familie fra New York tager på ferie på Mallorca for at fejre forældrenes 35-års bryllupsdag, men det går ikke helt som planlagt. I bogen ”Feriegæsterne” leverer forfatter Emma Straub den ultimative feel good-sommerbog om de hemmeligheder, glæder og misundelse, der kan komme for dagens lys på en ferie med familien. En skøn bog, som din mor kan hygge sig med på varme sommerdage eller under dynen til vinter.

 

 

 

 

Sæt en vagtpost ud - bogOpfølgeren til en klassiker

I 1961 blev Harper Lees roman ”Dræb ikke en sangfugl” tildelt Pulitzerprisen og er siden solgt i 40 millioner eksemplarer og blevet en ægte klassiker. Nu er opfølgeren til bogen udkommet. ”Sæt en vagtpost ud” hedder den, og den foregår 20 år efter ”Dræb ikke en sangfugl”. Så hvis din mor er til klassisk litteratur, vil hun helt sikkert elske at få denne bog i samlingen.

 

 

 

 

 

Til en filmaften

Giv din mor en god film og supplér gaven med alt, hun har brug for til en filmaften. Her er nogle bud på dvd’er, der både vil glæde din mor og giver stof til eftertanke.

 

Jagten efter en søn

Philomena - dvdFilmen ”Philomena” er baseret på en virkelig historie. Den handler om Philomena, der som teenager fødte en søn i Irland. Den katolske kirke tvang hende til at bortadoptere ham, og nu 50 år senere får hun hjælp af journalisten Martin Sixsmith til at finde sønnen. Det er en medrivende og smuk fortælling og en rigtig god film, som vil varme din mors hjerte.

 

 

 

 

 

 

Stille Hjerte - dvdEn smuk film om at vælge mellem liv og død

Stille hjerte” hedder denne anmelderroste film af Bille August. Nogle af Danmarks mest populære skuespillere er med blandt andre Ghita Nørby, Jens Albinus, Morten Grunwald og Paprika Steen. Filmen handler om en familie, der er samlet en weekend for at tage afsked med moderen Esther, som er uhelbredelig syg. Det bliver en weekend med op- og nedture, mens familien forsøger at håndtere Esthers beslutning om at dø ved aktiv dødshjælp. En smuk og meget rørende film, så husk kleenex.

 

 

 

 

still alice / Jeg Er Stadig Alice - dvdEn tankevækkende film
Filmen ”Still Alice” handler om professoren Alice, som begynder at opleve tidligere tegn på Alzheimers. Det er en film om hendes egen selvforståelse, og hvordan familien håndterer den frygtelige sygdom. En film de fleste kan sætte sig ind i, hvis de har oplevet Alzheimers i familien.

 

 

 

 

 

 

Vi har også skrevet en hel artikel med gaveinspiration til hende der fortjener en gave. Måske du finder den rette gave i den artikel?

 

En skøn duft

Det er skønt at få en ny parfume, og selvom din mor har fundet sin favorit, er det altid rart at have noget at vælge mellem. Her er der nogle forslag til, hvilke parfumer du kan give til din mor.

 


Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh 75 ml. EDTMarc Jacobs

Daisy eau so fresh er en rigtig populær parfume fra Marc Jacobs. Den er feminin og sofistikeret. En skøn duft, som kan bruges hver dag eller bare til særlige lejligheder. Dens flakon er samtidig rigtig flot med de forskelligfarvede blomster og kan sagtens stå fremme som pynt på badeværelset.

Du kan købe parfumen lige her.

 

 

 

 

 

Burberry London

Parfumen Burberry London er stadig 20 år efter lanceringen en populær parfume. Den har en forfriskende, oriental og floral duft, og den er tiltænkt den moderne kvinde. En skøn duft til alle kvinder.

Du finder parfumen her.

 

 

 

 

 

Christian Dior

En ny udgave i J’adore serien fra 2016. En elegant og fin duft med noter af lemon, vanilje og roser. Er din mor en kvinde med stil og klasse, så er Dior duften måske noget for hende.

Find J’adore Eau Lumiere lige her. 

 

 

 

 

Oplevelser

Synes du ikke, at der indtil videre var noget på listen, som passer til din mor, så er en oplevelsesgave måske sagen? Oplevelser er nemlig en rigtig god gaveidé, når det er svært at finde en ting, for oplevelser kan man aldrig få for mange af. Vi har her samlet nogle bud på, hvad der kunne være den helt rette oplevelsespakke til mor.


Nyt nordisk madkursus

Hvis din mor elsker at eksperimentere i køkkenet, er dette den helt rette oplevelse at give hende. Noma satte nordisk mad på verdenskortet, og siden er det blevet et fænomen, men hvorfor? Det kan din mor få svar på med dette madkursus hos Timm Vladimirs Køkken. Samtidig kommer hun til at prøve kræfter med mad, der bliver serveret på toprestauranterne. En fed oplevelse, hvis hun elsker at lave mad.

 

 

 


Skøn forkælelse

Er din mor også typen, som ikke er god til at forkæle sig selv? Så giv hende en gave, der sørger for, at hun får den afslapning, hun har brug for.
Ansigtsbehandlingen bliver tilpasset hendes behov, og mens ansigtsbehandlingen arbejder, får hun en lækker håndmassage. En rigtig forkælelsesdag.

Læs mere om oplevelsen her.

 

 

 


En aktiv dag

Giv din mor en fælles oplevelse med SUP-surfing. SUP står for Stand Up Paddle, og det er noget, I kan prøve sammen. I bliver introduceret til SUP-surfing og lærer de vigtigste teknikker. I alt 2 timers sjov på vandet.

Supsurf kan prøves i enten Aarhus, København, eller Nordjylland (Klitmøller).

 

 

 

Vi har også skrevet en hel artikel omkring oplevelsesgaver til hende. Du kan med fordel tjekke artiklen, hvis du tænker, at din mor skal have en uforglemmelig gave, som hun taler positivt om de næste mange år.

 

Du kan finde flere gaveideer til mor ved et klik her.

 

Er du helt i vildrede over gaven til mor, så slår en buket blomster nu aldrig fejl.

Vi håber at artiklen har hjulpet dig med at finde den perfekte gave til din mor. Vi elsker at få kommentarer på vores arbejde, så del gerne dine tanker nedenfor. Har du gode råd til at finde en gave til mor?

 

Andre relevante artikler:

Hvis din mor er 30 år gammel, så har vi en hel artikel dedikeret til dig. Artiklen hedder Gave til hende på 30 år og du finder den her.

Find andre sjove og anderledes gaver til din mor her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *