gave til mormor

Gave til mormor, farmor og bedstemor - Find inspiration her

Om der er tale om gave til mormor, bedstemor eller farmor, så kan det uanset titlen være svært at finde den perfekte gave til de kære bedsteforældre. De kan have svært ved at finde på ønsker og mener ikke, at de mangler noget. Det skal dog ikke holde dig tilbage i at finde den bedste gave til mormor.

Læs med herunder og find ideer til mormors fødselsdagsgave, julegave eller en helt tredje gave.

Spring til kategori

Oplevelser

Hvis din mormor mener, at hun ikke mangler noget, så kan det være, at du skal give hende en oplevelse – Dem kan man nemlig aldrig få for mange af. Find en oplevelse du med sikkerhed ved vil glæde hende, en oplevelse der kan være en smule grænseoverskridende eller en oplevelse, som I kan dele sammen.

Én ting til fælles for de fleste bedsteforældre er, at de elsker at bruge tid sammen med deres børn og børnebørn.

Se oplevelserne her

Fandt du ikke en oplevelse, som passer lige til din mormor eller farmor, så fortvivl ikke –
Du kan finde mange flere oplevelser her.

Til mormors hjem

Selvom din mormor nok mener, at hun allerede har hjemmet fyldt, så er det næsten altid muligt at finde noget, der kan pifte lidt op i stuen, køkkenet eller andre steder i mormors hjem.

Find inspiration her

En personlig gave

Giv en gave fra hjertet, som enten er hjemmelavet eller indeholder billeder eller indgravering, der gør denne gave helt speciel og personlig. Herunder finder du gaveråd, som kan gøre gaven til mormor lidt mere personlig.

Se de personlige gaver her

Mormor, farmor eller bedstemor – Find den gode gave

Når mormor, farmor eller bedstemor skal forkæles med en gave, så vil de formentlig blive glade, uanset hvad du giver vedkommende. Hvis der er noget, som bedsteforældre elsker, så er det deres børnebørn. De sætter derfor også ekstra stor pris på selv den mindste gave, og hjemmelavede gaver er altid et sikkert hit. Men når du som barnebarn når den alder, hvor hjemmelavede gaver er for de yngre søskende, så må du ud og købe en gave. Men det kan være svært at vælge den rigtige gave, hvis din mormor ikke ønsker sig noget specifikt, men så kan du formentlig finde inspiration på listen.

Mormødre har ofte mange forskellige nipsting, potteplanter, lysestager osv. stående i deres hjem. Mormor har igennem mange år skiftet ud og har derfor en blanding af både nye og gamle ting stående. Det kan være, at du føler, at det er på tide med endnu en udskiftning, og hvis dette er tilfældet, kan gaven til din mormor for eksempel være en hængepotte. Din mormor har måske ikke mere plads i vindueskarmene til en ny urtepotte, og en hængepotte vil derfor være lige sagen. Alle mormødre elsker blomster, og på denne måde kan hun lige klemme en enkelt blomst mere ind i hendes hjem, uden at det fylder i vindueskarmene eller på gulvet. Desuden er en hængepotte også meget stilren og moderne.

Det kan også være, at din mormor mangler noget nyt og opdateret sengetøj. Sengetøjet er ofte det første, man bemærker, når man træder ind i et soveværelse og kan derfor være med til at bestemme atmosfæren i rummet. Men sengetøj har også den effekt, at det kan få os mennesker til at sove bedre. Duften af friskt og rent sengetøj har en afslappende effekt, som gør, at det føles mere behageligt at ligge i sin seng. Et nyt sæt sengetøj er derfor en god gave til mormor, da hun får noget pænt til soveværelset samtidig med, at hun får en god nattesøvn.

Mormor har alt – hvad skal hun dog have?

Hvis du mener, at din mormor har alt og derfor ikke kan komme i tanker om en gaveide, kan det være at du skal tænke mere ud af boksen og eventuelt tænke helt ud i naturen. En oplevelsesgave er ofte noget, som en person ikke regner med at få, men som vedkommende i sidste ende bliver rigtig glad for, og din mormor er ingen undtagelse. Den bedste gave din mormor kan forestille sig er formentlig en gave, hvor du er involveret. Hun tænker måske på et indrammet foto af dig, som hun kan have stående og vil derfor blive meget overrasket, hvis du giver hende en oplevelse, som i kan få sammen.

Mormødre elsker ofte at bage og især til deres børnebørn. Hvis du giver din mormor i et cupcake-kursus, kan i bage sammen. I kan få nogle hyggelige timer med bagning og pyntning, hvorefter i kan tage jeres cupcakes med hjem og spise dem sammen. Ved et cupcake-kursus er der både mulighed for, at i kan udfolde jeres kreative sider, men i kan også få snakket, hygget og grint en masse, hvis alt ikke lige går helt efter planen, når i skal pynte jeres cupcakes.

Din mormor har måske været vidt omkring i det danske land gennem hendes liv, men en ting er at køre ud og besøge diverse turistattraktioner, en anden ting er at se Danmark fra oven. Hvis du gerne vil vise din mormor, hvor yndigt det danske land egentlig er, så kan du give hende en ballonflyvning, hvor i begge to kan være passagerer på en ægte varmluftsballon. Dette vil være en oplevelse og et minde, som i altid vil have sammen og derfor vil kunne tænke tilbage på med en god følelse i kroppen.

Giv en personlig gave – det hitter!

Personlige gaver er meget mere end bare en tegning eller en hjemmelavet gave fra SFO’en. En personlig gave er nemlig en gave, som er lavet med en speciel person i tankerne, og hvis du ønsker at give din mormor en personlig gave, så kan det bestemt lade sig gøre, også selvom du måske er teenager eller voksen og derfor ikke gør dig så meget i tegneuniverset længere.

Det har igennem mange år været moderne at give et smykke eller en nøglering i gave, som har et navn eller en dato indgraveret. Dette går aldrig af mode grundet den store sentimentale værdi og er derfor en perfekt gave til alle bedsteforældre. Hvis du er helt på bar bund i forhold til gaveideer, går du derfor ikke galt i byen med at give din mormor en nøglering med dit og eventuelt dine søskendes navne indgraveret i den. Hvis din mormor er teknologisk anlagt, kan du for eksempel også give hende et personligt cover til hendes smartphone med et billedede af jeres familie.

Nu er du kommet igennem artiklen Gave til mormor og er forhåbentlig nu klogere på, hvilken gave du vil give til din mormor, farmor eller bedstemor.

Har du tidligere givet en gave som var et hit hos din mormor, så tøv ikke med at dele din erfaring herunder med andre, der læser med.

Mangler du flere gaveideer til mormor, kan du f.eks. læse teksten: Gaver til dem der har alt.