Boern der faar julegave

Julegaver til børn – Inspiration til gode og brugbare gaver

Står du og skal købe julegave til et barn, men har ingen idé om, hvad man giver børn i den aldergruppe? Så kan du få hjælp til at finde julegaver til børn i denne artikel, hvor vi har prøvet at liste forskellige gaveideér op efter alder fra 0-13 år.

Selvfølgelig er der nogle gaver, som sagtens kan gives i flere aldre, så vær ikke bange for at købe en gave, der ikke rammer modtagerens alder fuldstændig præcist.

Spring til kategori

Julegaver til børn på 0-2 år

Nedenfor finder du et par gode forslag til julegaver til børn i alderen 0-2 år. Der er både forslag til piger og drenge, samt forslag til gaver, som kan gives til begge køn. Det er vigtigt at pointere at de enkelte forslag ikke nødvendigvis kun passer til børn på f.eks. 1 år, hvis de står i kategorien med julegaver til børn på et år. Selvom du er på jagt efter inspiration til julegaver til børn på 1 år, gør du dig selv en tjeneste ved at kigge på forslagene omkring dem til 1 år.

God fornøjelse med at finde den rette julegave.

Se julegaverne her

Julegaver til børn på 3-5 år

I dette afsnit kan du finde inspiration til julegaver til børn i alderen 3-5 år. Uanset om du søger julegaver til drenge eller piger i alderen 3-5 år, vil du kunne finde gode gaveidéer nedenfor. Hvert afsnit indeholder både gaveidéer til drenge og piger, ligesom der både er julegaver til mange penge og julegaver til færre penge.

Hvis du eksempelvis er på udkig efter en julegave til en 3-årig pige, gør du naturligvis klogt i at læse afsnittet med julegaver til børn på 3 år nedenfor. Men derudover vil det også være en god idé at kigge på julegaver til børn på 4 år og julegaver til børn på 2 år, da de enkelte julegaveidéer ikke nødvendigvis er aldersbestemt til en bestemt alder.

Se julegaverne her

Julegaver til børn på 6-9 år

I denne kategori finder du inspiration til julegaver til børn i alderen 6-9 år. Hvert afsnit indeholder idéer til julegaver til både piger og drenge, ligesom der findes julegaver til få penge og julegaver til flere penge.

Det er vigtigt at fortælle, at du med fordel også kan kigge efter inspiration i andre kategorier end lige netop den kategori, som det barn du skal give en gave hører ind under. Er du for eksempel på udkig efter en julegave til en pige på 7 år, så kigger du naturligvis i afsnittet med julegaver til børn på 7 år. Men derudover kan det også være en god idé at kigge i julegaver til børn på 6 år og julegaver til børn på 7 år, da de forskellige forslag ikke nødvendigvis er 100 % aldersbestemte.

God fornøjelse med julegavejagten.

Se julegaverne her

Julegaver til børn på 10-13 år

I sidste del af denne artikel sætter vi fokus på julegaver til børn i alderen 10-13 år. Du finder naturligvis både gaveinspiration til piger og drenge nedenfor, ligesom at der er gaver i forskellige prisklasser.

En god tommelfingerregel for denne artikel er naturligvis at du ikke skal begrænse dig til at kigge i kun en kategori. Hvis du som eksempel er på udkig efter en julegave til en 12-årig dreng, er det naturligvis oplagt at starte i kategorien julegaver til børn på 12 år. Men finder du ikke lige en gave, som du synes passer til ham, kan du med fordel også kigge i kategorierne med julegaver til børn på 11 år og julegaver til børn på 13 år, da de forskellige forslag ikke nødvendigvis kun kan gives til børn i den pågældende alder.

Se julegaverne her

Julen er elsket af børnene – Find de gode gaver

Julen er hjerternes fest eller måske mere gavernes fest, i hvert fald når det kommer til børn. Med julelys i øjnene sidder de og skriver ønskeliste efter ønskeliste til julemanden. Men julemanden kommer jo som bekendt kun med en gave pr. barn, så mor, far og bedsteforældre må klare resten. Dette er bestemt ikke noget problem, da alle familier elsker at forkæle de mindste, når glæden i deres ansigter er så ubeskrivelig ved åbningen af gaver, som den er. Det svære består dog i at finde de rigtige julegaver, som også passer til børnenes aldersgrupper.

Der findes julegaver til børn i alle aldre, der er dog forskel på, hvilke julegaver der henvender sig til hvilke børn. Til de helt små børn kan mange ting, som er lavet til for eksempel etårige også bruges af børn helt op til tresårsalderen. En personlig bamse er altid en god julegave til mindre børn, da den vil følge dem igennem hele deres barndom. Bamser skaber tryghed for børnene gennem et venskab, som de ikke kan få med nogen andre. En bamse vil nemlig altid være støttende og på barnets side uanset hvad. Men også noget mere praktisk som et badehåndklæde kan bruges af børn gennem flere år. Det er især blevet moderne med badehåndklæder med hætter på til børn, som de kan have med på sommerferie eller i svømmehallen. Disse håndklæder er derfor både en praktisk og en super sød julegave til mindre børn.

Jo ældre børnene bliver, desto mere ændres mængden af gaver, der kan strække sig over flere aldersgrupper, da børn gennem årene bliver mere bevidste om, hvad de præcist vil have i julegave, ligesom de i højere grad også påvirkes af deres klassekammerater og forældre. Legetøj bliver over tid skiftet ud med mere praktiske ting til værelset som for eksempel sengetøj eller en lampe. Men nye interesser åbner også op for nye julegaveønsker, hvilket blandt andet sker, når mange piger når en vis alder og får fælles interesser. Dette kræver derfor også flere overnatninger, hvor pigerne kan få vendt og drejet nogle bestemte emner. En god julegave hertil kan være en ny og moderne toilettaske, som hun kan tage med.

Praktiske gaver til de mindste

Helt fra barnsben udvikler vi som mennesker vores motorik og retorik ved brug af legetøj. En aktivitetshave kan for eksempel hjælpe med at lære børn om former, farver, frugter og grønsager, så børn allerede fra de er helt små kan lave forbindelser, mellem det de leger med, og det de ser i virkeligheden. Men også en gåvogn kan være yderst praktisk, når de små skal lære at gå, og med den indbyggede musikfunktion og andre aktiviteter kan børn få flere timer med læring og leg til at gå. Mange hjælpemidler til børns udvikling er ofte forklædt som legetøj, så børnene helt af sig selv sætter sig ned for at udforske det. Denne slags julegaver vil derfor være helt perfekte for småbørn, da legetøjet også stimulerer både sanser og følelser.

Men der findes også gode julegaver, som både er praktisk for børnene og for deres forældre. En højstol kan for eksempel være en stor hjælp, når det er ved at være tid til et måltid. En højstol kan derudover også være behjælpelig i mange år fremover, hvilket giver mange forældre en stor sikkerhed, da de bedre kan holde styr på både børn og økonomi, når der ikke skal købes nye stole hvert eneste år.

En gave som også altid bliver modtaget med kyshånd er børnetøj. Der kan i løbet af et år gå meget tøj til, når børnene leger udenfor. De tumler rundt i græsset og skraber deres knæ på fliserne, når de skal tegne med kridt på asfalten. Nyt børnetøj er derfor et julegavehit hvert eneste år, og specielt pigerne lyser op, når de ser den flotte kjole, de lige har pakket ud af det farverige papir.

Husk batterierne til julegaverne

Når børn bliver ældre, får de efterhånden mere og mere øjnene op for elektronisk legetøj. I mange år har fjernstyrede biler blandt andet været et stort hit hos drenge, som elsker fart og biler. En fjernstyret bil kræver dog gode batterier for at køre optimalt, så hvis du vælger at tilføje et par super gode batterier, så er dette en fantastisk julegave til børn over 12 år.

Bare fordi piger ikke er glade for biler i lige så høj grad som drenge, betyder dette ikke, at du ikke også kan få brug for et par batterier, når julegaven til din lille pige skal findes. En lysende pude er enhver lille piges drøm, den er blød, den ser sød ud på værelset og så lyser den jo. I og med at puden kan lyse, kan du godt begynde at finde batterierne frem og komme i gang med at pakke

Har du brug for mere inspiration? Tag et kig på Julegaver efter budget. Her finder du mere end 50 gaveidéer og der er noget for et hvert julegavebudget.

Hvis du i stedet søger julegaver til voksne bør du tage et kig på Julegaver til kærestenOplevelser i julegave eller Gaver til dem der har alt. Her er mere end 100 inspirerende forslag til den rette julegave.

Hvis der er noget der kan gøre børn glade, så er det strømper der får folk til at smile. Så hvis du vil give et barn et smil på læben, så kan et par sjove strømper eller et par hyggesokker til børn være en rigtig julegave til børn.

Har du en genial julegaveidé, som passer perfekt til en speciel aldersgruppe, så del endelig din viden med os og resten af læserne. Hvis du mener, vi har placeret nogle af gaveideérne i en forkert kategori, må du endelig også give os ris eller ros, hvis du mener det modsatte.