Julegaver til børn – Inspiration til gode og brugbare gaver

Står du og skal købe julegave til et barn, men har ingen idé om, hvad man giver børn i den aldergruppe? Så kan du få hjælp til at finde julegaver til børn i denne artikel, hvor vi har prøvet at liste forskellige gaveideér op efter alder fra 0-13 år.

Selvfølgelig er der nogle gaver, som sagtens kan gives i flere aldre, så vær ikke bange for at købe en gave, der ikke rammer modtagerens alder fuldstændig præcist.

Artiklen indeholder følgende:

Julegaver til børn på 0-2 år
Julegaver til børn på 3-5 år
Julegaver til børn på 6-9 år
Julegaver til børn på 10-13 år

Julegaver til børn på 0-2 år

Nedenfor finder du et par gode forslag til julegaver til børn i alderen 0-2 år. Der er både forslag til piger og drenge, samt forslag til gaver, som kan gives til begge køn. Det er vigtigt at pointere at de enkelte forslag ikke nødvendigvis kun passer til børn på f.eks. 1 år, hvis de står i kategorien med julegaver til børn på et år. Selvom du er på jagt efter inspiration til julegaver til børn på 1 år, gør du dig selv en tjeneste ved at kigge på forslagene omkring dem til 1 år.

God fornøjelse med at finde den rette julegave.

Julegaver til børn på 0 år: 

bamse med navnPersonlig bamse: 

Bamser i alverdens afskygninger er et hit hos de helt små. Men denne bamse er lidt mere end de andre normale. Den har nemlig printet barnets navn, fødselsdato, højde og vægt på sine fødder.

 

 

 

 

 


Sutteflaske to go: 

“Iiamo go” er navnet på denne geniale opfindelse. Sutteflasken kan varme mælk op på bare 4 minutter helt uden brug af elektricitet, men ved hjælp af smarte varmepatroner i flaskens bund.

Bliv klogere på den smarte flaske, som er praktisk til ture ud af huset, hvor der ikke umiddelbart kan varmes væsker til barnet. Sutteflasken findes i forskellige varianter.

 

 

GRIMM's Kugle Rangle - MultiKuglerangle: 

En sidste julegave som vil glæde barnet på 0-1 år, kunne være denne farverige kuglerangle fra Grimms.

Ranglen kan glæde til forskellige stadier af barnets udvikling og voksne vil sikkert også finde det sjovt og afstressende at fumle med den.

Køb den populære kuglerangle her. 

 

 

Julegaver til børn på 1 år: 

Vilac aktivitetshaveAktivitetshave: 

Denne lille have er fyldt med spændende aktiviteter – fugle der kan flyve, frugter der drejer rundt og grøntsager der skal samles. Et stykke legetøj som helt sikkert vil frembringe meget glæde hos den 1-årige.

Find aktivitetshaven fra Vilac her.

 

 

 

 

 

 

Baby Dan Danstolen, naturHøjstol: 

Højstolen bliver nærmest et uundværlig møbel i de fleste hjem med små børn. Dansstolen er af topkvalitet og en af de mest populære højstole på markedet. Stolen findes i 3 forskellige udgaver – natur, hvid og sort.

En rigtig flot julegave, som vil fylde meget under juletræet og glæde mange år ud i fremtiden.

Køb Danstolen her. 

 

 

 

badehaandklaedeBadehåndklæde:

Et lækkert håndklæde i frotté fra mærket Sebra. Håndklædet måler 85 x 85 cm og har en hætte, så barnet kan føle sig endnu mere godt tilpas, når det kommer op af vandet.

Klik her og find håndklædet med bymotivet.

Du finder flerehåndklæder til babyen/barnet her i forskellige farver og motiver.

 

 

 

 

Gåvogn: 

En genial opfindelse som støtter barnet i at blive sikker i sine første skridt. Denne gåvogn fra Fisher Price har ovenikøbet indbygget musik og andre sjove aktiviteter, så der er mulighed for mange timers leg.

Find den gode vej for barnet til at lære at gå her.

 

 

 

 

 

Babygynge Gallerigynge Luksus - MakiGynge: 

En flot gynge i høj kvalitet og med god støtte i ryggen til barnet. Gyngen er lavet i træ og nylon og kan bruges både inden- og udendørs.

Giv en gave der med sikkerhed vil skabe smil hos barnet ved hver gyngetur.

 

 

 

 

 

Julegaver til børn på 2 år: 

Magni - Noahs ark, trækdyr og putteboksNoahs ark: 

Denne ark i træ giver sjov og spændende leg til de 2-årige og andre barnlige sjæle. Barnet må hjælpe Noah med at få alle dyrene med ombord.

Læs mere om Noah, dyrene og arken her.

 

 

 

 

Joha Uldfleece Elefanthue - KoksgråElefanthue:

De fleste børn ligger inde med en elefanthue, så det skal barnet du skal give en gave, da også have. Huen her er fra Joha og lavet i blødt og varmt udlfleece.

Elefanthuen med findes i forskellige udgaver. 

 

 

 

 


Bobles - Ælling - multi blåBobles:

Bobles er tumlemøbler som er sjove og gode motoriske til børn i flere aldre. Her finder du Ællingen, der er god til balance og koordination. Materialet, Bobles er lavet af, hedder EVA-skum, som er let at rengøre og laver ingen mærker på gulv eller andre møbler.

Gå på opdagelse i de forskellige populære figurer fra Bobles her. Du finder bl.a. elefanten, myreslugeren og krokodillen.

 

 

 


Puky - Pukylino - Løbecykel fra 1 år/ 75 cm - Grøn/BlåLøbecykel: 

Hvad med at give barnet sin første cykel i julegave? Puky står bag denne populære 4 hjulede cykel, som er velegnet helt ned til 1 års alderen.

Du finder lige den flotte balancecykel meget billigt lige her.

 

 

 

 

Julegaver til børn på 3-5 år

I dette afsnit kan du finde inspiration til julegaver til børn i alderen 3-5 år. Uanset om du søger julegaver til drenge eller piger i alderen 3-5 år, vil du kunne finde gode gaveidéer nedenfor. Hvert afsnit indeholder både gaveidéer til drenge og piger, ligesom der både er julegaver til mange penge og julegaver til færre penge.

Hvis du eksempelvis er på udkig efter en julegave til en 3-årig pige, gør du naturligvis klogt i at læse afsnittet med julegaver til børn på 3 år nedenfor. Men derudover vil det også være en god idé at kigge på julegaver til børn på 4 år og julegaver til børn på 2 år, da de enkelte julegaveidéer ikke nødvendigvis er aldersbestemt til en bestemt alder.

 

Julegaver til børn på 3 år: 
Wheat Dark Blue Melange TermojakkeUdetøj: 

Termotøjet er gået hen og blevet noget af et hit inden for udetøj til børn de seneste år. Når man er 3 år skal man oftest til at i børnehave og får brug for noget godt og solidt udetøj. Det kunne f.eks. være noget af denne termojakke fra Wheat.

Find både jakker, bukser og dragter i termo her.

 

 

 

 

IVilac musiksætnstrumentsæt: 

Mange forældre vil måske ikke juble over en larmende gave som denne, men musik er rigtig godt for barnet og det kan lære meget af at prøve sig frem i praksis.

Her finder du et instrumentsæt bestående af xylofon, tramburin, triangel og kastagnetter, som kan være nogle gode instrumenter til leg og begyndende interesse for musik.

 

 

 

Wool Velcro 100% uldHjemmesko:

Endnu en praktisk gave som vil glæde børnehavebarnet og giver varme fødder i vinterhalvåret. Det er Bisgaard, som står bag denne praktiske indesko, som barnet nemt kan tage skoene på selv.

Klik dig tættere på forskellige hjemmesko her.

 

 

 


Bondegård: 

Jens Hansen havde en bondegård og nu har barnet du skal give en julegave også mulighed for at eje en. Den fine og enkle bondegård fra Krea kan rumme traktor i garagen og dyr i stalden, som du kan komme til ved at åbne taget.

Læs mere om bondegården her.

 

 

 

Julegaver til børn på 4 år: 

plus plus mini basic - 1200 stk - Byg Og KonstruérPlus Plus: 

Plus Plus er navnet på disse smarte klodser, som kan formes til næsten alt mellem himmel og jord. Klodserne findes i mange farver, men den samme form som to plustegn ved siden af hinanden. Der er lagt op til at barnet skal bruge sin fantasi, når der skal leges med Plus Plus.

Find æsken her med 1200 brikker i mini størrelse og mange forskellige farver. Kan også fås i pastel- og neonfarver.

 

 

Gummistøvler:

En solid og god gummistøvle fra Viking med et mønster for neden, som giver et godt vejgreb til de små fødder. Der er ingen grund til at holde sig tilbage fra mudder og vandpytter med denne gummistøvle i naturgummi.

Find flere gummirøjsere her.

 

 

 

 

 


World MapPuslespil: 

Dette puslespil indeholder hele verden, med forskellige søde tegninger rundt på kontinenterne. Puslespil er en gammel kending, som heldigvis stadig er et hit hos børnene også i julegave til dem på 4 år.

Klik her og find puslespil med mange forskellige motiver.

 

 

Huttelihut Elefanthue m. Ører i Pels - CamelHuttelihut hue:

En sød hue og med to store lækre kvaster til at varme om de små øre i den kolde tid.

Du finder huen fra Huttelihut her eller prøv med et klik her og find alle huer og andet varmt vintertøj, som kan gives i julegave.

 

 

 

 

Julegaver til børn på 5 år: 

skovl spand og forme til strandenStrandsæt:

Dette strandsæt indeholder 1 spand, 1 skovl og 4 forme af henholdsvis 1 blæksprutte, 1 kat, 1 kanin og 1 panda. Sættet kan være med til at gøre en strandtur ekstra speciel for de små mennesker

Du kan finde strandsættet hos parcellet.dk, hvor du også kan finde sættet i andre farver.

 

 

Hulabalu X-Star Flyverdragt, Black BoyFlyverdragt: 

Hvem ønsker sig ikke at kunne kravle ned i en dejlig varm dragt, som gør det muligt at lege og tumle rundt uden at skulle tænke på kulde eller beskidt tøj?

Og hvis man så kan gøre det i denne seje sag af en flyverdragt – så er lykken vist gjort. Flyverdragten her er fra Hulabalu og har et smart tryk med stjerner. Den har et vandsøjletryk på 8.000 mm og en god åndbarhed.

Du kan finde flere flyverdragter eller overtræksbukser her.

 

 

Hama midi perler og perleplader i bøtte 4000 stk.

Perleplader:

Med denne bøtte er der lagt op til mange timers kreativitet. Den indeholder nemlig hele 4000 perler og 3 forskellige perleplader formet som en blomst, en sekskant og et hjerte.

Her finder et stort udvalg af forskellige Hama perler, plader og bøger med ideer. 

 

 

 

Liewood morgenkåbe - Grå kaninMorgenkåbe: 

En blød og lækker morgenkåbe lige til at hoppe i efter badet. Den grå kaninkåbe er fra Liewood og størrelsen passer til 5-6 år. Morgenkåben findes også med andre dyr f.eks. bjørn og kat.

Find andre morgenkåber og bløde håndklæder i julegaver til børn her.

 

 

 

 

 

My Hood 200 - Løbehjul til børn og voksne - Sort/TurkisLøbehjul: 

Dette smarte løbehjul i sort og blå er fra My Hood, som står bag nogle af de bedste løbehjul til børn (og voksne) og det vil helt sikkert også glæde barnet, som du vil give en julegave.

Køb løbehjulet her, hvor du også kan finde andre løbehjul-modeller.

 

 

 

 

Julegaver til børn på 6-9 år

I denne kategori finder du inspiration til julegaver til børn i alderen 6-9 år. Hvert afsnit indeholder idéer til julegaver til både piger og drenge, ligesom der findes julegaver til få penge og julegaver til flere penge.

Det er vigtigt at fortælle, at du med fordel også kan kigge efter inspiration i andre kategorier end lige netop den kategori, som det barn du skal give en gave hører ind under. Er du for eksempel på udkig efter en julegave til en pige på 7 år, så kigger du naturligvis i afsnittet med julegaver til børn på 7 år. Men derudover kan det også være en god idé at kigge i julegaver til børn på 6 år og julegaver til børn på 7 år, da de forskellige forslag ikke nødvendigvis er 100 % aldersbestemte.

God fornøjelse med julegavejagten.

Julegaver til børn på 6 år: 


piratjagten - børnespil - BrætspilÅrets børnespil 2018: 

Piratjagten blev i 2018 kåret som årets børnespil. I spillet skal man stå sammen og samarbejde om at besejre piraterne ved at indsamle forskelligt udstyr og snige sig uden om grumme overraskelser på vejen.

Læs mere om Piratjagten her.

Du kan finde flere sjove børnespil her.

 

 


Fodboldmål inkl. træningsdugFodboldmål: 

Dette fodboldmål passer perfekt ind i de fleste haver og vil glæde barnet, der er begynder i fodbold. Udover målet på 124 x 85 x 76 cm medfølger en træningsdug med huller, hvor man kan øve sig i at placere bolden.

En perfekt gave til fodboldspillerne, der skal træne lidt hjemme på græsplænen.

 

 

 

 

madkasseMadkasse: 

En smart og enkel madkasse med motiv af et hus og et træ. En god julegave til det skoleparate barn.

Gå på opdagelse i madkasser med mange motiver her.

 

 

 

 

 

bage saet julegaveBagesæt: 

Adskillelige kokke og forskellige madprogrammer har de seneste år også fået særlig fokus på bagning f.eks. i det populære program “Den store bagedyst”. Dette har også vakt interesse hos børnene helt ned til 6 år, som nu også vil blive gode til at bage flotte og lækre kager.

Køb dette lækre bagesæt til barnet, der godt kan lide at bage søde sager, eller gerne vil lære det.

 

 

 

Julegaver til børn på 7 år:

Guitar sortSort guitar: 

Der er en begyndelse på alt og måske er dette år begyndelsen på fødslen af en ny rockstjerne. Barnet du skal give en gave kommer i hvert fald drømmen som stjerne et lille skridt nærmere med denne sorte guitar.

 

 

 

 

 

 

Kondisko:

Der er kommet mere bevægelse på skoleskemaet og barnet skal selvfølgelig ikke gå ned på udstyr. Så hvad med at give disse seje kondisko sko fra Kangaroos. De er nemme at smutte i med den justerbare velcrorem.

Find andre sko til sport, bevægelse og fritid her.

 

 


spiderman penalhus julegavePenalhus:

Her er der et mega sejt Spider-Man penalhus, som enhver fan af Spider-Man vil elske.

Find Spider-Man penalhuset her.

Gå på udkig efter andre seje penalhuse her.

 

 

 


swimfinSvømmebælte: 

Med denne Swimfin er det mega sejt, men også en smule farligt at svømme med svømmebælte. Bæltet spændes fast med velcro-bånd og giver bevægelsesfrihed, mens det hjælper barnet med at flyde.

Lad barnet skille sig ud i svømmehallen med dette svømmebælte, som findes i 8 forskellige farver.

 

 

 

Julegaver til børn på 8 år: 


batman armbaand urLego armbåndsur:

De fleste børn er ved at kunne klokken i denne alder eller er i hvert fald ved at lære det og derfor kan et armbåndsur også begynde at give dem glæde.

Dette ur fra Lego skal man selv bygge og så sidder der en lille legofigur på – her batman. Super sejt ur, som helt sikkert vil imponere hos den 8-årige.

Du kan finde andre mere almindelige armbåndsure til børn her.

 

 

 

 

 

 

Minecraft:

Giv dette Minecraft-spil til PlayStation 4, som er yderst populært at spille både hos drenge og piger.

Det er kun fantasien, der sætter grænser med dette berømte Minecraft-spil.

 

 

 

 

 

minecraft skole taskeSkoletaske:

Måske er tiden kommet til en ny skoletaske, da der nu skal slæbes på flere bøger, eller han/hun mener at være for stor til den gamle.
Denne taske har mange lommer, inklusiv en polstret inderlomme til laptop eller tablet, og den har et sejt design med det pixelerede look fra Minecraft.

Søg her efter skoletasker, som du kan give i julegave.

 

 

 

 

Kælk: 

Hvis vi er heldige, kan det være julen bliver hvid, som gør det noget nemmere at gøre brug af en julegave som denne.

Kælken her er klar til at suse ned af hvide bakker og blive slæbt op på toppen igen og igen. Navnet på kælken er RollySnow Cruiser og den fås i forskellige farver.

 

 

 

loopin louie spilLooping Louie: 

Dette spil blev kåret som årets børnespil i 2013 og er stadig lige så populær rundt i børnefamilier og institutioner i Danmark.

Har du endnu ikke prøvet at redde dine kyllinger fra at blive ramt af Louie, der laver loops, så giv dig selv og det barn du skal give en julegave chancen.

 

 

 

 

Julegaver til børn på 9 år:


hulk buster armor suitSuper heroes Lego: 

Lego har produceret denne æske inspireret af superheltene fra Avengers. Æsken indeholder minifigurer og handler om Hulk-kamprobotten på smadretur.

Se mere om Lego-æsken her.

 

 

 


Legetøj med kreativitet: 

Der findes mange måder at være kreativ på. Her kan barnet lege med foam clay, som er en form for modellervoks, der er selvhærdende. Denne pakke indeholder over 20 forskellige assorterede farver.

Klik her for at købe gaven med foam clay.

 

 

 

 

SACKit sækkestol - SQUAREit cobana junior - gråSækkestol:

En flot og stor julegave kunne være en sækkestol fra Sack it. Sækkestolen er lavet af kraftigt nylonstof, som er nemt at gøre rent. Sækkestolen er god til afslapning, leg og spil og kan formes til behagelige stillinger for en eller flere.

Find sækkestolen i grå her, som også er mulig at finde i sort, hvid, brun og sand.

 

 

 

 

 

Lamper - Banan Lampe, Lysende banan: 

En sjov og anderledes form for lampe.

Pas på at barnet ikke går bananas, når han eller hun får denne bananlampe, som er batteridreven og klar til at give hyggelig belysning på børneværelset.

 

 

 

Julegaver til børn på 10-13 år

I sidste del af denne artikel sætter vi fokus på julegaver til børn i alderen 10-13 år. Du finder naturligvis både gaveinspiration til piger og drenge nedenfor, ligesom at der er gaver i forskellige prisklasser.

En god tommelfingerregel for denne artikel er naturligvis at du ikke skal begrænse dig til at kigge i kun en kategori. Hvis du som eksempel er på udkig efter en julegave til en 12-årig dreng, er det naturligvis oplagt at starte i kategorien julegaver til børn på 12 år. Men finder du ikke lige en gave, som du synes passer til ham, kan du med fordel også kigge i kategorierne med julegaver til børn på 11 år og julegaver til børn på 13 år, da de forskellige forslag ikke nødvendigvis kun kan gives til børn i den pågældende alder.

Julegaver til børn på 10 år:


3Doodler: 

Kreative gaver kan være en god idé til de 10-årige. Med denne 3Doodler kan der skabes skulpturer og kunstværker i 3D – kun fantasien sætter grænser. Denne 3D-pen er en starter udgave, som er børnevenlig, da den er nem at gribe omkring med små hænder og hverken plast eller pen bliver for varm, når der skal formes kreationer af plast.

Find gaven til den lille designer her.

 


skater cykel hjelmCykelhjelm: 

En fed skaterhjelm fra On Gear i den såkaldte melonform, så det helt sikkert ikke vil være et problem at huske cykelhjelmen. Hjelmen har selvfølgelig lufthuller, så hovedet indenunder ikke koger over på cykelturen.

Find her et stort udvalg af cykelhjelme i forskellige faconer, farver og mønstre. 

 

 

 

 

SNURK brandmand sengetøj - 140x200 cmSejt Sengetøj:

SNURK er mærket bag dette virkelig seje sengetøj, hvor det ligner barnet har brandmanduniform på, når det skal sove. Hvis dette sengetøj havde fandtes, da jeg var barn, havde det helt sikkert stået øverst på min ønskeseddel.

Find mange andre smarte sengesæt her, hvor barnet bl.a. kan forvandles til ballerina, ridder, rytter eller astronaut.

 

 

 

 

Julegave til børn - Spralla® LED Puder, Lysende puder:

Et par yderst søde puder, som kan lyse op på børneværelset. Puderne er i blødt plys og har et blødt skær, der er batteridrevet. Disse vil sikkert blive et hit i julegave til børn.

Vælg mellem stjerne, pote, måne og hjerte her. 

 

 

 

Julegaver til børn på 11 år:

My Hood 7.0 - Trick Løbehjul - Sort/LimeLøbehjul: 

Et street trickløbehjul vil skabe respekt hos de 11-årige. Dette løbehjul fra My Hood er et godt løbehjul til begyndere, som vil til at lære at lave forskellige tricks på de 2 små hjul.

Du finder det seje løbehjul i sort med grønne detaljer her. 

 

 

 

 

stjerne led lampe bornStjerne-lys: 

Gør børneværelsets loft til en stjerneklar nattehimmel, der skaber en hyggelig atmosfære for barnet at sove i. De små synes helt sikkert, at denne lampe er mega sej.

 

 

 

 

 

Ullevaal SneakersSmarte Sneakers: 

En sej og let sko fra mærket Viking, som er klar til megen aktivitet, der kan være i 11-årige. De petroleumsfarvede sko med hvid bund kan bruges af både drenge og piger.

Klik dig videre til kondiskoen fra Viking her.

Find flere seje sneakers her.

 

 

Stempler: 

Dette sæt består af forskellige bogstaver og tal, som barnet selv sammensætter, og så er der klar til at blive stemplet.. En god julegave til de kreative, der f.eks. laver sine egne kort.

Find Art&Fun stemplerne med bogstaver og tal her. Du kan også give et stempelsæt med dyr, figurer og mad her.

 

 

 

Julegaver til børn på 12 år:

My Hood Canvas Rollers inliners rulleskøjter - RødRulleskøjter: 

Hvad med at give et par seje rulleskøjter i julegave? Denne rulleskøjte er fra My hood og er klar til at rulle derud af. Den er designet som et par velkendte sneakers.

Du kan købe rulleskøjterne her og husk beskyttelsen.

 

 

 

 

 

Darth Vader drikkedunk:

En solid og sej Darth Vader drikkedunk med vandtæt skruelåg. Find drikkedunken her som er perfekt til turer og lange skoledage.

Du kan også vælge mellem en masse andre drikkedunke bl.a. med forskellige Disney-motiver.

 

 

 

 

 

toilettaske julegave bornToilettaske:

Køb en smart og praktisk toilettaske, som man let kan hænges op, så barnet har noget at tage med til små overnatninger ved venner og familie eller til ferien sydpå.

Find et udvalg af toilettasker her.

 

 

 

 

Julegaver til børn på 13 år:


monster truck til bornFjernstyret Monster Truck: 

En sjov gaveidé som helt sikkert vil give mange timers sjov og leg. Denne Monster Truck kan køre op mod 30km/t og pga. fjernbetjeningens høje frekvens, vil der ikke opstå forstyrrelser.

 

 

 

 

Pung: 

I de begyndende teenageår begynder nogle “børn” at være træt af alt for mange barnlige ting, og det gælder sandsynligvis også deres pung.

Find en flot og elegant pung fra Konrad i sort læder til de unge.

 

 

 

 

Tapedispenser: 

En sjov og anderledes tapedispenser fra Qualy, hvor der kommer tape ud af kaninens bryst, som holdes i dens hænder. En sød tapedispenser for alle.

Perfekt til teenageskrivebordet – Find den her!

 

 

 

 


MICHAEL SKRALDESPANDSkraldespand: 

Denne skraldespand hedder Michael og han kan skjule skraldet under sin sorte hat. Han er fremstillet i plastik og er ikke høj af sig med en højde på 19 cm.

En sjov detalje til værelset, som vil holde i mange år ud i fremtiden.

Find skraldespanden Michael her. 

 

 

 

 

Julen er elsket af børnene – Find de gode gaver

Julen er hjerternes fest eller måske mere gavernes fest, i hvert fald når det kommer til børn. Med julelys i øjnene sidder de og skriver ønskeliste efter ønskeliste til julemanden. Men julemanden kommer jo som bekendt kun med en gave pr. barn, så mor, far og bedsteforældre må klare resten. Dette er bestemt ikke noget problem, da alle familier elsker at forkæle de mindste, når glæden i deres ansigter er så ubeskrivelig ved åbningen af gaver, som den er. Det svære består dog i at finde de rigtige julegaver, som også passer til børnenes aldersgrupper.

Der findes julegaver til børn i alle aldre, der er dog forskel på, hvilke julegaver der henvender sig til hvilke børn. Til de helt små børn kan mange ting, som er lavet til for eksempel etårige også bruges af børn helt op til tresårsalderen. En personlig bamse er altid en god julegave til mindre børn, da den vil følge dem igennem hele deres barndom. Bamser skaber tryghed for børnene gennem et venskab, som de ikke kan få med nogen andre. En bamse vil nemlig altid være støttende og på barnets side uanset hvad. Men også noget mere praktisk som et badehåndklæde kan bruges af børn gennem flere år. Det er især blevet moderne med badehåndklæder med hætter på til børn, som de kan have med på sommerferie eller i svømmehallen. Disse håndklæder er derfor både en praktisk og en super sød julegave til mindre børn.

Jo ældre børnene bliver, desto mere ændres mængden af gaver, der kan strække sig over flere aldersgrupper, da børn gennem årene bliver mere bevidste om, hvad de præcist vil have i julegave, ligesom de i højere grad også påvirkes af deres klassekammerater og forældre. Legetøj bliver over tid skiftet ud med mere praktiske ting til værelset som for eksempel sengetøj eller en lampe. Men nye interesser åbner også op for nye julegaveønsker, hvilket blandt andet sker, når mange piger når en vis alder og får fælles interesser. Dette kræver derfor også flere overnatninger, hvor pigerne kan få vendt og drejet nogle bestemte emner. En god julegave hertil kan være en ny og moderne toilettaske, som hun kan tage med.

Praktiske gaver til de mindste

Helt fra barnsben udvikler vi som mennesker vores motorik og retorik ved brug af legetøj. En aktivitetshave kan for eksempel hjælpe med at lære børn om former, farver, frugter og grønsager, så børn allerede fra de er helt små kan lave forbindelser, mellem det de leger med, og det de ser i virkeligheden. Men også en gåvogn kan være yderst praktisk, når de små skal lære at gå, og med den indbyggede musikfunktion og andre aktiviteter kan børn få flere timer med læring og leg til at gå. Mange hjælpemidler til børns udvikling er ofte forklædt som legetøj, så børnene helt af sig selv sætter sig ned for at udforske det. Denne slags julegaver vil derfor være helt perfekte for småbørn, da legetøjet også stimulerer både sanser og følelser.

Men der findes også gode julegaver, som både er praktisk for børnene og for deres forældre. En højstol kan for eksempel være en stor hjælp, når det er ved at være tid til et måltid. En højstol kan derudover også være behjælpelig i mange år fremover, hvilket giver mange forældre en stor sikkerhed, da de bedre kan holde styr på både børn og økonomi, når der ikke skal købes nye stole hvert eneste år.

En gave som også altid bliver modtaget med kyshånd er børnetøj. Der kan i løbet af et år gå meget tøj til, når børnene leger udenfor. De tumler rundt i græsset og skraber deres knæ på fliserne, når de skal tegne med kridt på asfalten. Nyt børnetøj er derfor et julegavehit hvert eneste år, og specielt pigerne lyser op, når de ser den flotte kjole, de lige har pakket ud af det farverige papir.

Husk batterierne til julegaverne

Når børn bliver ældre, får de efterhånden mere og mere øjnene op for elektronisk legetøj. I mange år har fjernstyrede biler blandt andet været et stort hit hos drenge, som elsker fart og biler. En fjernstyret bil kræver dog gode batterier for at køre optimalt, så hvis du vælger at tilføje et par super gode batterier, så er dette en fantastisk julegave til børn over 12 år.

Bare fordi piger ikke er glade for biler i lige så høj grad som drenge, betyder dette ikke, at du ikke også kan få brug for et par batterier, når julegaven til din lille pige skal findes. En lysende pude er enhver lille piges drøm, den er blød, den ser sød ud på værelset og så lyser den jo. I og med at puden kan lyse, kan du godt begynde at finde batterierne frem og komme i gang med at pakke

Har du brug for mere inspiration? Tag et kig på Julegaver efter budget. Her finder du mere end 50 gaveidéer og der er noget for et hvert julegavebudget.

Hvis du i stedet søger julegaver til voksne bør du tage et kig på Julegaver til kæresten, Oplevelser i julegave eller Gaver til dem der har alt. Her er mere end 100 inspirerende forslag til den rette julegave.

Har du en genial julegaveidé, som passer perfekt til en speciel aldersgruppe, så del endelig din viden med os og resten af læserne. Hvis du mener, vi har placeret nogle af gaveideérne i en forkert kategori, må du endelig også give os ris eller ros, hvis du mener det modsatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *