Det behøver ikke at være svært at købe gaver til morfar, farfar eller bedstefar

Det behøver ikke at være svært at købe gaver til morfar, farfar eller bedstefar

Ingen har alt og så alligevel. Hvad kan ellers være grunden til, at det altid er svært at finde gaver til vores bedsteforældre? Vi elsker dem højt og vil gerne fortælle dem det med mere end bare ord. Men det kan være svært at udtrykke sig med gaver til morfar, farfar eller bedstefar, for hvad mangler de egentlig, og hvor går grænsen for, hvornår en gave bliver for kedelig og upersonlig?

Sokker er for eksempel et sikkert hit hvert år, men måske ikke hvis de altid kommer fra dig som barnebarn. Du synes måske heller ikke selv, at en gave som sokker er den mest optimale gave, men hvis der ikke er andre idéer, som melder sig, så er det ofte den hurtigste og nemmeste løsning. Dette er dog ikke ensbetydende med, at det er den bedste løsning. For en god og personlig løsning behøver faktisk ikke at være så kompliceret, som mange danskere går og tror.

Vores kære bedsteforældre – I er svære at give en gave, man skal tænke sig om

Selvom vores bedsteforældre er svære at finde gaver til, så er det langt fra umuligt at finde gaver til morfar, farfar eller bedstefar, som de med sikkerhed vil blive glade for. Det eneste du skal tænke på, når du skal vælge en gave er nemlig, hvor meget dine bedsteforældre elsker dig, og dermed hvor meget de holder af hjemmelavede gaver samt andre personlige gaver, der er designet eller lavet af dig, og som er specielt tilegnet dem. Du er deres lille øjesten og deres største skat, og hvis de kunne få dig pakket ind og lagt under juletræet, så ville det formentlig være den bedste gave, de kunne få. Men hvad er det næstbedste så?

Uanset om det er julegaver, fødselsdagsgaver eller bare taknemmelighedsgaver, du leder efter, så er det muligt at finde de perfekte gaver til morfar, farfar eller bedstefar. Det handler i alt sin enkelthed bare om at være kreativ. Kreativiteten har dog sine grænser, da der er nogle ting, du bør overveje i processen. Du kan for eksempel med fordel overveje følgende:

  • Hvor gammel er din bedstefar?
  • Har han (oplevet) noget lignende?
  • Samler han på noget?
  • Har han en bestemt hobby?
  • Hvilke oplevelser eller gaver kan i få gavn af sammen?

Hvis du finder en gave, som du og din bedstefar kan få gavn af sammen, så har du formentlig ramt jackpotten. Uanset om der er tale om en oplevelse eller en genstand som for eksempel et sjovt spil, så indikerer denne form for gave, at du gerne vil tilbringe noget kvalitetstid med din bedstefar. Det er derved både gaven og selve budskabet bag, der har en betydning, og denne betydning er formentlig større end du tror. For hvis det stod til dine bedsteforældre så sås i højst sandsynligt flere gange om ugen, uanset hvor gamle i hver især er.

Gaveidéer der aldrig slår fejl

En simpel gave kan ofte sige mere end 1000 ord. Du behøver derfor ikke at investere i en stor og overdådig gave til dine bedsteforældre for at fortælle dem, hvor meget du værdsætter dem. Gaver til morfar, farfar eller bedstefar kan nemlig være små, enkle og personlige, hvorved de formentlig vil blive værdsat mere end en overdådig gave.

En personlig kalender, et familiefoto eller en hjemmelavet gave er blandt andet nogle af de kendte og personlige gaver, som altid falder i god jord. Dette skyldes først og fremmest, at gaverne ikke fylder unødvendigt i dine bedsteforældres hjem, men det skyldes også, at der er tale om en gave, som ingen andre har. Den er helt unik og kun til din bedstefar. Med en personlig gave som disse viser du ham derfor, hvor unik du også synes, at han er.

En personlig gave behøver dog ikke som sådan at være fysisk, der kan nemlig også være en form for service, som du ved, at han vil sætte pris på. Dette kan for eksempel være en tur på hans ynglings restaurant, som i kan nyde sammen, eller det kan være noget så simpelt som et gavekort til frisøren eller til en vaskehal. Uanset om der er tale om en personlig oplevelse eller en service, som hører hverdagen til, så er det nemlig gaver til morfar, farfar eller bedstefar, som han med sikkerhed kan bruge, og som kan gøre hverdagen lidt lettere at komme igennem.

Den praktiske gave

En gave kan være personlig på flere måder. En personlig gave kan derfor også være en praktisk gave, som viser din bedstefar, hvor godt du kender ham. Dette kan for eksempel være en gave, der supplerer en af hans hobbyer, eller også kan det være en gave, som han står og mangler i hverdagen, og som derved kan gøre hans tilværelse mere praktisk.

Hvis du for eksempel husker din bedstefar specielt for alle de gange, hvor han har repareret noget eller bygget noget for dig, så kan du give ham en ny værktøjskasse og/eller nyt værktøj. Det kan også være, at han har grønne fingre. I dette tilfælde kan en god gave for eksempel være haveredskaber eller nye planter, som han kan udsmykke sit hjem med. Mulighederne er mange og yderst forskellige fra bedstefar til bedstefar, men hvis der er nogen, der kender lige netop din bedstefar specielt godt, så må det siges at være dig. Du har derfor også de mest optimale chancer for at finde gaver til morfar, farfar eller bedstefar, som vil falde lige i hans smag.

Hvis du stadig er helt på bar bund, så er det væsentligt at huske på, at en gave kan være praktisk og personlig på flere måder. Hvis det derfor ikke vrimler med idéer hos dig i øjeblikket, så kommer du langt med en æske chokolade. Lidt til den søde tand kan nemlig være med til at forsøde hverdagen og gøre den lidt lettere og mere positiv. Chokolade har altså også en praktisk effekt og er i det hele taget bare en super god gave.