Adventsgaver til børn

Adventsgaver til børn – Mere end +39 adventsgaver

4 søndage i december betyder for en del børn også 4 adventsgaver. Det kan være alverdens ting som legetøj, bøger, tøj, pynt og chokolade. Du kan herunder finde inspiration til adventsgaver til børn og finde ud af, hvilke gaver du kan give til din søn, datter, nevø, niece eller barnebarn.

Spring til kategori

Adventsgaver til piger

Find inspiration her

Adventsgaver til drenge

Bliv inspireret her

Adventsgaver med juletema

Du kan også vælge at give en masse skønne gaver som passer til decembermåned. Flere af gaverne indebærer en juleaktivitet for barnet f.eks. at bage eller klippe julepynt.

Se de julede adventsgaver her

Hvis du også tænker, at børnene skal have en pakkekalender, kan du med fordel læse med her, hvor du får hjælp til valg af pakkekalendere. Inden længe er det også aktuelt med mandelgaver til børn.

Mangler du mere julegaveinspiration? I så fald har vi et par artikler du bør tjekke ud. I år har vi skrevet den ultimative artikel om julegaver, hvor du kan finde inspiration til alle, du skal give julegaver. Indholdet i artiklen er opdelt efter, hvad gaverne koster. Det er derfor nemt at navigere rundt efter, hvad dit budget til julegaver er.

Hvis du søger julegaver til børn så giv et klik. Artiklen indeholder julegaveinspiration til børn i alle aldre.

Kun fantasien sætter grænser på den perfekte adventsgave

Adventsgaver er en af den slags gaver, hvor kun fantasien sætter grænser. Der er ingen ønskeliste, du skal følge, så verden står for dine fødder. Adventsgaver til børn er derfor heller ikke de sværeste gaver at finde, det svære består nemlig mere i at begrænse sig. Adventsgaver kan være brugbare, sjove, kreative, lækre og meget mere.

En god og meget oplagt adventsgave til børn er julepynt. Alle børn elsker julepynt. Julepynt er flot at se på men ofte også skrøbeligt at røre ved. Noget robust julepynt vil derfor være den helt perfekte adventsgave for mindre børn. De kan på denne måde selv være med til at pynte deres værelser, imens i nyder den hyggelige juletid sammen. Julepynt til børn kan med fordel også være pynt, som skal hænge i loftet, hvis du vil være helt sikker på, at dit barn ikke får fingrene i det.

En anden klassisk og meget elsket adventsgave er søde sager. Børn kan ikke få nok af slik, og i juletiden er der ingen grænse for, hvor meget slik et barn kan spise. Julen er børnenes fest, og hvis du gerne vil forkæle dit barn lidt ekstra i år, så er en adventsgave med juleslik en meget populær gave hos børn. Slik og andre søde sager har evnen til at forvandle selv den dårligste dag til en dejlig dag så hvorfor ikke gøre en god dag for dit barn til en helt fantastisk dag.

Men det behøver ikke alt sammen at være god slik. I har som forældre retten til at lege drillenisse i hele december måned, og en rigtig drillenisse laver selvfølgelig fis og ballade med sine børn. Med det sjove Jelly Belly spil får dine børn en gave fyldt med farverigt slik, men det er ikke til at vide, hvilke stykker der smager godt, og hvilke stykker de nok helst vil skylle ned med et glas børnegløgg.

Gode adventsgaver til børn

Hvis der er noget børn elsker, så er det at bygge ting. Man kan bygge med mange forskellige materialer, som alle vil være gode adventsgaver. Modellervoks er for eksempel en gave, som har været elsket af børn gennem mange år. Med modellervoks kan børn få lov til at slippe fantasien fri samtidig med, at de kan rode og svine hele køkkenbordet til. Men det er bestemt det hele værd, når du ser smilet på din lille dreng eller piges ansigt.

Mens modellervoks specielt er godt til de helt små børn, så er LEGO derimod en god gave til de lidt ældre børn. Børn elsker LEGO og kan få flere timer til at gå med at bygge med de små farverige klodser. Hvis du vil forkæle dit barn lidt ekstra denne jul, kan du lave en LEGO adventskalender med fire forskellige LEGO æsker. En LEGO adventskalender har bestemt aldrig slået fejl hverken ved drenge eller piger. Der findes så mange forskellige former for LEGO, at der findes noget for enhver smag. Hvis din lille pige er helt vild med filmen Frozen, så findes der en ”Elsa og Olf på marked” kasse til hende, og hvis din dreng bare elsker Ninjago, så er der også en LEGO Ninjago æske til ham.

Det kan også være at dit barn elsker at være kreativ på andre måder end ved byggeri, i dette tilfælde er fingermaling måske lige sagen. Fingermaling er den perfekte adventsgave, hvis du gerne vil hygge dig med dine børn i juleferien. Mon ikke de gerne vil male en tegning eller to til køleskabet og lige en til bedsteforældrene også. Der kan på denne måde også komme en masse dejlige minder ud af en kreativ og farverig adventsgave.

Budget til adventsgaven

Det behøver ikke at være dyrt at købe adventsgaver, så du kan sagtens gemme en del penge til de store julegaver. En adventsgave kan nemlig godt være helt enkel og på samme tid helt fantastisk underholdende for dine børn. En god børnebog koster for eksempel ikke det helt store men kan blive til flere timers hygge. Hvis du er heldig, vil dit barn læse en lille julegodnathistorie for dig fra sin nye bog.

Men en god bog behøver ikke at være fyldt med ord. En malebog kan nemlig også være en super god og kreativ adventsgave til børn. Du kan for eksempel også give dine børn nye farveblyanter til første søndag i advent og efterfølgende give dem nye malebøger til anden søndag i advent. På denne måde har du allerede to adventsgaver på plads, som er super simple, billige og gode.

Der er også de lidt mere sjove og skøre gaver, som kan fås for næsten ingen penge. Et par skøre sokker er for eksempel en klassiker, når det kommer til gaver. Sokker er i særdeleshed brugbare om vinteren, når dine børn skal holde varmen og er derfor også den perfekte adventsgave.

Har du andre gode ideer til forskellige adventsgaver til børn, så del endelig din erfaring med os og andre læsere.