Adventsgaver til børn – Mere end +39 adventsgaver

4 søndage i december betyder for en del børn også 4 adventsgaver. Det kan være alverdens ting som legetøj, bøger, tøj, pynt og chokolade. Du kan herunder finde inspiration til adventsgaver til børn og finde ud af, hvilke gaver du kan give til din søn, datter, nevø, niece eller barnebarn. 

Indhold: 
Adventsgaver til de mindre drenge
Adventsgaver til de mindre piger
Adventsgaver til begge køn
Adventsgaver til de kreative
Lego-kalender til drenge
Lego-kalender til piger
Leg til større børn
Adventsgaver der hitter
Den sjove
Adventsgaver til den søde tand
Jul


Adventsgaver til de mindre drenge

Denne adventskalender er fyldt med legetøj, som vil falde i god jord hos de fleste drenge i vuggestue- og børnehavealderen og sikkert også hos mange piger.

Køretøjet over dem alle

Er der noget med fire hjul, der kan skabe glæde hos de mindste drenge, så er det en traktor. Denne traktor fra Goki er lavet af træ, så den er robust til mange timers leg.

Klik her efter andre køretøjer som brandbil, skraldebil, politibil og gravemaskine.

Traktor i træ fra Goki

Se flere billeder af traktoren 

 

Adventsgaver til de mindre piger

En adventskalender som vil glæde de mindste piger, der f.eks. elsker eventyr og smykker. Tag et kig på de 4 gaver og se efter noget, som passer til den lille pige, du vil glæde med en adventskalender.

Prinsesseudklædning

Med denne kjole kan de små piger få lov til at føle sig som Askepot, så har hun en lille prinsesse inden i sig, eller er hun bare helt vild med Disney-film, vil denne Askepot-kjole helt sikkert være et hit.

 

askepot kostumeSe alle kjolens detaljer 

 

Fingermaling

Bøtter med fire forskellige flotte farver i en tyk masse af god kvalitet, som er nem at vaske af igen. Dette fingermaling er bedst i test, kåret af det tyske magasin: Öko Magazine.

Klik her for at finde den miljøvenlige fingermaling til den lille kreative pige, som selvfølgelig også kan gives til drenge.Eco Fingermaling, 4 farver - SES Creative

Læs mere om produktet 

Adventsgaver til begge køn

Det er heldigvis ikke alt, der deles op i piger og drenge. Her en en adventskalender som passer lige godt til begge køn. Gaverne er nu til lidt ældre børn, fra de ældste børnehavebørn til et par år op i skolealderen.

Puslespil

Dette puslespil med Marvels Avengers er mega sejt og lige noget for de små børn. De 30 brikker giver mulighed for noget kvalitetstid og en lille udfordring, der styrker børnene.

Find et væld af forskellige puslespil her med bl.a. dyr, køretøjer, prinsesser, heriblandt Frozen, og Lynet Mcqueen.

 

avengers puslespil

Se flere billeder af puslespillet 

En god bog

Alle elsker en god bog og det gælder bestemt også børn. Her er en bog med hele 24 julehistorier om den sjove Vitello skrevet af Kim Fupz Aakeson.

Giv f.eks. bogen 1. søndag i advent og nyd historierne resten af decembermåned frem til jul.

Find mange flere børnebøger her.

vitello - 24 julehistorier - bog

Læs mere om den populære bog 

Til at modellere med

Med modellervoks, silk clay og foam clay er det kun fantasien, der sætter grænser. Der er lagt op til mange timers underholdning og hygge, når der skal formes alverdens figurer ud af den lækre masse.

Klik her og find modellervoks og clay i alverdens farver. Du finder også forskellige redskaber og andet tilbehør.

Silk Clay

Se det populære modellervoks her 

 

Adventsgaver til de kreative

Der findes mange forskellige måder at være kreativ på, nogle prøver vi ofte mens andre desværre går i glemmebogen. Bliv inspireret af de forskellige kreative ideer herunder.

Kageform

Så skal der bages monstre. Denne kageform kan lave 8 forskellige monstre, som er klar til at blive bagt, pyntet og serveret.

Måske har de mindste brug for lidt hjælp de første par gange, men de skal helt sikkert nok synes, at det er vældig sjovt at lave monsterkager alligevel. Ellers vil de i hvert fald gerne spise dem.

Se forskellige bageforme her

 

Sæt med perler og perleplader

At lege med perleplader er noget de fleste børn har prøvet i løbet af deres barndom.

Her får du 2000 farverige perler og perleplader formet som en hest og en elefant. 

Hama Midi Gaveæske 3504 Small World Pony og Elefant

Se flere billeder her 

Mindfulness malebog

Det er blevet meget populært at tegne i malebøger inden for de sidste år både for børn og voksne. I denne bog findes motiver med dyr og natur. Tegningerne er flotte og detaljerede, så der er lagt op til mange kreative timer.

 

Mindfulness Malebog The Forest Path 19,5x23 cm - 64 sider

Så det er bare at gå i krig med malebogen her

 

Lego-kalender til drenge

LEGO holder stadig for både små og store legebørn og du kan herunder finde 4 adventsgaver, der kun er Lego-relaterede til drenge i forskellige aldre.

Ninjago gaveæske

Denne tinboks indeholder gaver til Ninjago-elskeren. I boksen finder du en Lego-minifigur fra Ninjago-universet og to bøger – den ene en søg og finde bog med seje ninja-ting og den anden med forskellige aktiviteter.

lego ninjago tinboks - bog

Læs mere om denne Ninjago-gave her

 

Lego Batman ur

Når vi snakker adventsgaver med Lego behøver alle pakkerne ikke indholde klodser. Her kan du f.eks. vælge at give et Lego Batman armbåndsur med udskiftelige links, så der er mulighed for at lave et helt unikt ur.

Med uret medfølger en mini Lego-Batman figur.

Klik her for at komme hen til uret

Block tape

Nu kan der bygges med klodser om hjørner og op af en væg. Det er muligt med dette seje Block tape, som fås i fire forskellige farver. Tapet er fleksibelt og formbart og så kan du sætte Lego, Pixelblocks og andre klodser op.

block tape lego

Se mere til det sjove tape her

 

Harry Potter Lego

Sættet hedder Aragogs hule og indeholder bl.a. et træ fra Den Forbudte Skov, mini-figurer af Harry Potter og Ron Weasley, små edderkopper og den store edderkop Aragog, som skal bekæmpes.

 

Giv dette sæt med Harry Potter Lego i adventgave

 

Lego-kalender til piger

Elsa og Olaf på marked

I denne æske findes klodser til at samle dele af Arendal marked med blomster og frugt, en robåd og mini-figurer af Elsa og snemanden Olaf.

Dette Frozen-Lego består af 125 dele og passer til aldersgruppen 5-12 år.

 

Du finder sættet ved at klikke her

Kæledyrsfest med Emma

Dette sæt fra Lego Friends består af klodser til at holde en fest for katten Chico. Du finder bl.a. kage, balloner, gaver og fødselsdagshatte. I æsken finder du selvfølgelig også Emma og Chico.

 

Pakken består af 67 klodser og du finder den ved et klikke her

Stickerbog

Dyk ind i Lego Friends Universet med denne ultimative stickerbog, hvor du lærer alle de 5 piger godt at kende.

Med mere end 1000 flytbare stickers, som kan anvendes igen og igen, er hun klar til at tage på eventyr til spændende mødesteder og hilse på nuttede kæledyr.

En super gaveidé til adventsgaven lige her

Lego Friends penalhus

Den sidste gaveidé til pigernes legokalender er dette Lego Friends penalhus i lyserød med prikker.

 

 

Køb penalhuset her, som er rummeligt og har seperate lommer og remme.

 

Leg til større børn

Når man bliver større, ændrer ens lyst sig til at lege også. Men noget legetøj kan man næsten ikke blive for gammel til at lege med. Gaveideerne nedenunder er tænkt til de større børn, men det kan være, de får svært ved at have legetøjet i fred, når de voksne også kigger forbi.

Spiderman figur

En af de mest højtelskede superhelte, både blandt børn og voksne. En Spiderman figur vil være et stort hit hos de fleste børn.

Denne Spiderman figur er designet efter Spidermans dragt i den seneste film, Far From Home.

Hvis ikke Spiderman er barnets favorit, vil en af de andre Avengers sikkert være en succes.

spiderman action figur

Se figuren her 

Den længst flyvende genstand

Aerobies flyvende ring har Guinness verdensrekord i det længste kast på 406 meter. Der kan hurtigt gå konkurrence i den, når man leger med denne fantastiske ring.


Tjek den ud her

DIY korkdyr

Et simpelt koncept til flere timers sjov eller tidsfordriv. Corkers er navnet på de søde dyr, som du selv samler med forskellige metal- og plastdele.

Du kan også finde DIY robotter her.

Køb delene til de forskellige dyr her – husk selv korkproppen.

Kuglerutsjebane

Der er lagt op til mange timers underholdning med denne Spacerail, hvor man ved hjælp af 77 forskellige dele skal samle sin helt egene kuglerutsjebane.

De findes i 3 forskellige størrelser som selvfølgelig bliver sværere og sværere.

Læs mere om Spacerail her

Adventsgaver der hitter

I denne kategori finder du gaver, som har hittet særligt inden for det forgangne år. Tag et kig og find ud af, hvad der er eller måske bliver et hit hos børnene. Der må siges at være bling bling for alle pengene.

Rullesko

Hjul under skoene må siges at være et hit blandt den yngre befolkning. Disse Flash Rollers sættes fast på almindelige sko og ud over at rulle kan disse hælrulleskøjter også lyse i forskellige farver.

De er let at indstille og passer til de fleste skostørrelser.flash roller rullesko

Find de lysende hælrulleskøjter her

Bubbleezz

Slim og de nu forbudte squishies må siges at have været blandt børnenes favoritter dette år. Disse Bubbleezz er en form for blanding mellem de to. De forskellige figurer formet som frugt, slik eller monstre er næsten uimodståelige at klemme på.

orb bubblebeezz

 

 

Læs mere om disse Bubbleezz her

Lysende puder

Oplys værelset på sødeste vis med disse LED-puder formet som måne, pote, stjerne eller hjerte. Puderne skifter farve, mens de er tændt og bare rolig, de er stadig bløde og behagelige, trods lys og knap.


spralla led puder

Bestem hvilken af de fire søde puder, som skal gives i adventgave her. 

Arm-slinky

Du kender måske slinkefjederen, der hopper ned af trapper, men kender du denne arm-slinky – børnene gør helt sikkert. Den hedder Magic Flow Ring og den bevæger sig elegant op og ned af arme.

Giv barnet denne sjove adventsgave, og det kan være han eller hun lærer at lave forskellige tricks med de spiralformede ringe.

magic flow ring

Læs mere om gaven

 

Den sjove

Her finder du nogle sjove og anerledes ideer til adventgaver til børn. Du vil helt sikkert kunne finde nogle gaver, som barnet ikke ejer i forvejen og vil få meget sjovt ud af.

Strømper forklædt som sko

Et par anderledes strømper der ligner et par af de populære Converse All Star sko, der nok aldrig går af mode.

Strømperne findes i 5 farver – rød, turkis, sort, gul og pink.

Se strømperne her 

Plastikkugle med basketball

Med denne adventsgave til børn er der mulighed for at spille basketball inden i en bold som måler 11 cm i diameter. Se hvor mange gange der kan rammes i streg og der er hurtigt lagt op til at slå tidligere rekorder udfordre andre legesyge.


Læs mere om basketballspillet her

Anderledes blyantsspidser

Et stort men sjovt redskab til at spidse blyanter. Du kommer den flade blyant ind i enden påkatten, hvor den så fint vil mjiave, mens du får spidset.

Find katteblyantspidseren her

Zen sand

Dette magiske sand er som en blanding af modellervoks og det perfekte sand til sandslotte og andre figurer. Det findes i forskellige farver og tørrer aldrig, så det er bare at sætte fantasien i gang.

Læs mere om det afslappende og kreative zen-sand her

Salami noter

Du har måske allerede talt til fire gaver i denne kategori om sjove gaver, men vi bliver simpelthen nødt til at tilføje en gaveidé nummer 5.

Denne salamipølse er en notesblok med 1000 ark, som er vældig praktisk til f.eks. indkøbslister og så vil den helt sikkert sprede glæde og grine på sin vej.

Se flere billeder af gaven 

 

Adventsgaver til den søde tand

Mange børn er måske vant til at få lidt ekstra sødt i decembermåned f.eks. i form af en chokoladekalender. Slikket du finder herunder er en smule anderledes end det du tidligere har set, men dette vil bestemt ikke gøre det mindre sjovt at give i adventsgaver til børn.

Kæmpe Toblerone

Chokolade er danskernes klart foretrukne slik, og Toblerone er bestemt en populær én af slagsen, så hvad kunne være bedre og sjovere, end at give denne kæmpe Toblerone i adventsgave?

 

kaempe toblerone chokolade

Du kan købe Toblerone kartonen her 

Gaveæske med Jelly Belly

Disse flotte gaveæsker fås i 4 forskellige størrelser med henholdsvis 10, 20, 40 og 50 Jelly Belly i forskellige smagsvarianter som blåbær, kokos, tutti frutti, popcorn og chili mango. Her er virkelig tale om slik til enhver smag.


Bestem hvilken størrelse gaveæske du vil have her, og undersøg de mange forskellige smage

Sjove slikkepinde

En donut der smager af jordbær, en lama med nektarinsmag og en mops med smagen af cola. Det er hvad du får med disse 3 flotte og sjove slikkepinde. Findes i flere varianter som enhjørning, dovendyr og hundelort.sjove slikkepinde

Køb de sjove udformninger af slikkepinde her

Gigantiske gummibamser

Afslut adventkalender med en vingummimand i kæmpeudgave, der er ca. 200 gange større end de vingummibamser, som vi normalt kender til. Gélemanden har jordbærsmag og vejer 800 gram

 

jelly baby gigantisk slik

Tror du ikke dine egne øjne, så tjek den gigantiske jellymand ud her

 

Jul

Du kan også vælge at give en masse skønne gaver som passer til decembermåned. Flere af gaverne indebærer en juleaktivitet for barnet f.eks. at bage eller klippe julepynt.

Sprællemand

Denne sprællemand måler 40 x 30 cm og vil måske få dig til at tænke på julekalenderen “Bamses julerejse”, hvor Bamse trækker i sprællemanden, men han siger “Kom jul, kom sne, kom gaver”.

Denne mand med spræl i er samlet og klar til at hænge op med det samme.

Sprællemand

Se sprællemændende her 

Snekugle med Hoptimist

En sød lille fætter, der er klar til at sprede julestemning. Snekugler er altid en populær gave, men hvis man putter en Hoptimist ind i den, bliver den lige dét mere speciel.

hoptimist snekugle

Køb Snekuglen med Hoptimisten her

Jule-hobbypose

Med en adventsgave som denne er der lagt op til mange timers hygge.

Hobbyposen indeholder glanspapir, karton og stjernestrimler, så der kan laves både julehjerte, kravlenisser og stjerne til den helt store guldmedalje.

 

Stor julehobby-pose

Se hvad hobbyposen indeholder 

Julesæt til køkkenet

Den sidste adventsgave til børn inden for kategorien jul er dette julesæt til køkkenet, så barnet kan være med til masser af hygge med bagning, konfekt osv. som jo hører julen til.

Se nærmere på et julet køkkensæt, som indeholder nissehue, forklæde og ovnhandske med Rudolf-motiv.

Se flere gode adventsgaver her 

Personlig julekugle

Vi tilføjer lige endnu et gaveråd i julekategorien til børn. En flot og elegant adventsgave kunne nemlig være denne personlige julekugle.

Du vælger helt selv indgraveringen i julekuglen. Barnet vil helt sikkert gemme kuglen i mange år og stolt hænge det på juletræet juleaften.

Se flere gode adventsgaver her 


Hvis du også tænker, at børnene skal have en pakkekalender, kan du med fordel læse med her, hvor du får hjælp til valg af pakkekalendere. Inden længe er det også aktuelt med mandelgaver til børn.

Mangler du mere julegaveinspiration? I så fald har vi et par artikler du bør tjekke ud. I år har vi skrevet den ultimative artikel om julegaver, hvor du kan finde inspiration til alle, du skal give julegaver. Indholdet i artiklen er opdelt efter, hvad gaverne koster. Det er derfor nemt at navigere rundt efter, hvad dit budget til julegaver er.

Hvis du søger julegaver til børn så giv et klik. Artiklen indeholder julegaveinspiration til børn i alle aldre.

Kun fantasien sætter grænser på den perfekte adventsgave

Adventsgaver er en af den slags gaver, hvor kun fantasien sætter grænser. Der er ingen ønskeliste, du skal følge, så verden står for dine fødder. Adventsgaver til børn er derfor heller ikke de sværeste gaver at finde, det svære består nemlig mere i at begrænse sig. Adventsgaver kan være brugbare, sjove, kreative, lækre og meget mere.

En god og meget oplagt adventsgave til børn er julepynt. Alle børn elsker julepynt. Julepynt er flot at se på men ofte også skrøbeligt at røre ved. Noget robust julepynt vil derfor være den helt perfekte adventsgave for mindre børn. De kan på denne måde selv være med til at pynte deres værelser, imens i nyder den hyggelige juletid sammen. Julepynt til børn kan med fordel også være pynt, som skal hænge i loftet, hvis du vil være helt sikker på, at dit barn ikke får fingrene i det.

En anden klassisk og meget elsket adventsgave er søde sager. Børn kan ikke få nok af slik, og i juletiden er der ingen grænse for, hvor meget slik et barn kan spise. Julen er børnenes fest, og hvis du gerne vil forkæle dit barn lidt ekstra i år, så er en adventsgave med juleslik en meget populær gave hos børn. Slik og andre søde sager har evnen til at forvandle selv den dårligste dag til en dejlig dag så hvorfor ikke gøre en god dag for dit barn til en helt fantastisk dag.

Men det behøver ikke alt sammen at være god slik. I har som forældre retten til at lege drillenisse i hele december måned, og en rigtig drillenisse laver selvfølgelig fis og ballade med sine børn. Med det sjove Jelly Belly spil får dine børn en gave fyldt med farverigt slik, men det er ikke til at vide, hvilke stykker der smager godt, og hvilke stykker de nok helst vil skylle ned med et glas børnegløgg.

Gode adventsgaver til børn

Hvis der er noget børn elsker, så er det at bygge ting. Man kan bygge med mange forskellige materialer, som alle vil være gode adventsgaver. Modellervoks er for eksempel en gave, som har været elsket af børn gennem mange år. Med modellervoks kan børn få lov til at slippe fantasien fri samtidig med, at de kan rode og svine hele køkkenbordet til. Men det er bestemt det hele værd, når du ser smilet på din lille dreng eller piges ansigt.

Mens modellervoks specielt er godt til de helt små børn, så er LEGO derimod en god gave til de lidt ældre børn. Børn elsker LEGO og kan få flere timer til at gå med at bygge med de små farverige klodser. Hvis du vil forkæle dit barn lidt ekstra denne jul, kan du lave en LEGO adventskalender med fire forskellige LEGO æsker. En LEGO adventskalender har bestemt aldrig slået fejl hverken ved drenge eller piger. Der findes så mange forskellige former for LEGO, at der findes noget for enhver smag. Hvis din lille pige er helt vild med filmen Frozen, så findes der en ”Elsa og Olf på marked” kasse til hende, og hvis din dreng bare elsker Ninjago, så er der også en LEGO Ninjago æske til ham.

Det kan også være at dit barn elsker at være kreativ på andre måder end ved byggeri, i dette tilfælde er fingermaling måske lige sagen. Fingermaling er den perfekte adventsgave, hvis du gerne vil hygge dig med dine børn i juleferien. Mon ikke de gerne vil male en tegning eller to til køleskabet og lige en til bedsteforældrene også. Der kan på denne måde også komme en masse dejlige minder ud af en kreativ og farverig adventsgave.

Budget til adventsgaven

Det behøver ikke at være dyrt at købe adventsgaver, så du kan sagtens gemme en del penge til de store julegaver. En adventsgave kan nemlig godt være helt enkel og på samme tid helt fantastisk underholdende for dine børn. En god børnebog koster for eksempel ikke det helt store men kan blive til flere timers hygge. Hvis du er heldig, vil dit barn læse en lille julegodnathistorie for dig fra sin nye bog.

Men en god bog behøver ikke at være fyldt med ord. En malebog kan nemlig også være en super god og kreativ adventsgave til børn. Du kan for eksempel også give dine børn nye farveblyanter til første søndag i advent og efterfølgende give dem nye malebøger til anden søndag i advent. På denne måde har du allerede to adventsgaver på plads, som er super simple, billige og gode.

Der er også de lidt mere sjove og skøre gaver, som kan fås for næsten ingen penge. Et par skøre sokker er for eksempel en klassiker, når det kommer til gaver. Sokker er i særdeleshed brugbare om vinteren, når dine børn skal holde varmen og er derfor også den perfekte adventsgave.

Har du andre gode ideer til forskellige adventsgaver til børn, så del endelig din erfaring med os og andre læsere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *